Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Schepen bedankt vrijwilligers met ontbijtpakket

Het stadsbestuur en Buddyproject Vlaanderen zetten tijdens deze Week van de Vrijwilliger ook Antwerpenaars in de bloemetjes. Het zijn slechts twee van de vele organisaties en instanties die de Week aangrijpen om mensen te bedanken die zich belangeloos inzetten voor een ander. Schepen Leen Verbist (SP.A) bedankte twintig vrijwilligers met een fairtradeontbijt en het Buddyproject verraste de Antwerpse pendelaars dinsdagochtend in het Centraal Station met lekkere Antwerpse handjes.

In Antwerpen stad zijn maar liefst 100 000 vrijwilligers actief. Ze zetten zich in voor een sportclub, een jeugdbeweging, ze strijden tegen armoede of vereenzaming, ze organiseren tentoonstellingen en kaartavonden. Bij de start van de Week van de Vrijwilliger bedankte schepen van Samenlevingsopbouw en Stedelijk wijkoverleg Leen Verbist twintig enthousiaste vrijwilligers met een eerlijk ontbijtpakket van Oxfam Wereldwinkel.

Dinsdagochtend trakteerden de vrijwilligers van het Buddyproject de Antwerpse pendelaars op een lekkere verrassing: Antwerpse handjes. De Buddywerking koppelt een vrijwilliger aan een persoon met psychische moeilijkheden. Die twee personen ontmoeten elkaar dan geregeld voor een babbel, een film, een fietstocht of wandeling.

Met de handjes-actie wil de vereniging haar werking meer bekendmaken. Leuk detail: de Antwerpse handjes werden niet alleen in Antwerpen Centraal uitgedeeld, maar ook in Brugge, Brussel, Gent en Hasselt. Zo reiken vrijwilligers elkaar overal de (Antwerpse) hand. 

Reacties

ik heb de krant van zaterdag maar voor een klein deel ontvangen .alleen het eerste stuk heb ik gehad kan u mij daar een uitleg voor geven daarf ik toch een vaste klant ben van jullie krant vind ik het niet kunnen dat ik maar een deel krijg van wat ik moet krijgen ik hoop dan ook dat er hier een oplossing voor komt beleefde groeten
gerard nijskens

 gerard nijskens op 2 april 2012 om 16:20

Laat een reactie achter


Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!