Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Eerste zon lokt Antwerpenaars naar kaaien en terrasjes

Ijsjezon(John)

De zachte temperaturen en de eerste zonnestralen lokten dit weekend heel wat Antwerpenaars naar buiten. Straatmuzikanten, wandelaars, terrasjesliefhebbers en wielertoeristen genoten met volle teugen van de eerste zachte lentedag.

Bekijk hier de foto's.

FOTO's: Antwerpenaars overleggen over Scheldekaaien

Scheldekaaien

Een hele week lang organiseren het stadsbestuur, ACW Antwerpen en 'Antwerpen aan 't Woord' tafelgesprekken om Antwerpenaars hun zegje te laten doen over de Scheldekaaien. Die worden vanaf 2010 heraangelegd. Op welke manier dat moet gebeuren, mogen de Antwerpenaars zelf mee beslissen tijdens de inspraakmomenten deze week. 


Gisteren mochten de eerste Antwerpenaars hun ideeën al spuien tijdens een tafelgesprek op de Flandriaboot, op de Schelde zelf. Hun foto's en ideeën kan je op deze pagina bekijken

Zebra's in de stad

Zebra's 007 

Zebra's In de Van Immerseelstraat, langs de spoorweg, staan al enkele weken kartonnen zebra's te grazen. Wie ze daar gezet heeft, en waarom ze daar staan, wordt nergens duidelijk gemaakt. Evenmin is er iemand om een oogje in het zeil te houden. En dat is duidelijk nodig, want vandalen hebben al enkele zebra's onthoofd.

Tweede massale fietstocht door de stad

CMBR 


"Vrolijk en spontaan fietsen door de stad, that's it!" Het was vrijdagavond de enige bedoeling van de tweede Critical Mass Bike Ride in Antwerpen. Op het Theaterplein verzamelden vrijdag zo'n 70 fietsers voor de tweede editie van de stadsfietstoch, ondanks het regenachtige weer. 

Tijdens zo'n evenement rijdt een grote groep fietsers en masse door een stad. De Critical Mass Bike Rides zijn de laatste jaren een hype in steden over de hele wereld, zoals onder andere San Francisco, Mumbai, Londen, Sao Paulo en New York. Er wordt afgesproken op een bepaalde plek en tijdstip, waarop de fietsers in groep door de stad rijden. 

Een opvallende aanwezige was dierenrechtenactiviste Anja Hermans. Voor de eerste editie van de Bike Ride kwamen er slechts 12 fietsers opdagen, maar voor de volgende editie hopen de organisatoren op minstens 150 deelnemers. Ieder laatste vrijdag van de maand zal een stadsfietstocht plaatsvinden. 

Fotograaf John Moussiaux sprong op zijn fiets om de tweede Bike Ride vast te leggen: kijk hier mee naar de foto's
FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
MusicalElisabeth(John) De gloednieuwe musical 'Elisabeth' gaat op 22 maart in première in de Stadsschouwburg. Acteurs, figuranten, muzikanten, schminksters, kleedsters, kappers en decorbouwers hebben dus nog een drietal weken om alles tot in de puntjes voor te bereiden voor de eerste voorstelling. 

'Elisabeth' vertelt het verhaal van de legendarische keizerin Sissi, die op 17-jarige met de Oostenrijkse keizer Franz Joseph in het huwelijksbootje stapt in Wenen. De droom van elk jong meisje, maar voor Sissi verandert die in een nachtmerrie. Aan het Oostenrijkse hof raakt de keizerin al snel verstrikt in een gouden kooi. 

Voor de Vlaamse versie van de musical mag actrice Ann Van den Broeck in de huid kruipen van Sissi. Musicalbeest Jan Schepens vertolkt Luigi Lucheni, de moordenaar van de keizerin. En Anne Mie Gils speelt aartshertogin Sophie, Sissi's schoonmoeder die met een ijzeren hand het Weense hof regeert. 

Onze blogfotograaf mocht al een kijkje gaan nemen tijdens de repetities en de eerste voorbereidingen van de musical. Hij zag hoe Jan Schepens -nog wat onwennig- zijn glitterjasje aantrok en hoe Ann Van den Broeck omgetoverd werd tot keizerin Sissi in een oogverblindend mooie jurk. 


MusicalElisabeth2(John)MusicalElisabeth3(John)Een saai provinciestadje op YouTube?

Antwerpen een klein, slaperig en saai provinciestadje? Niets van aan, als je de dienst Toerisme mag geloven. Die promoot voor het eerst de stad en het homofeest Antwerppride via YouTube, de populaire website voor filmpjes. En als je dat eerste filmpje mag geloven is Antwerpen de hoofdstad van cultuur,  geschiedenis, mode, design, shopping en vooral diversiteit.

Bekijk het filmpje:    

FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
Afrika!Afrika!(JohnMoussiaux)


De wervelende circusshow Afrika! Afrika! ging vanmiddag in Antwerpen in avant-première. Het Afrikaanse circus heeft zijn tenten opgeslagen op de Gedempte Zuiderdokken. De show lokte wereldwijd al 3 miljoen bezoekers, maar was nog nooit eerder te zien in België. In Afrika! Afrika! kan je slangenmensen, acrobaten, menselijke piramidebouwers, clowns, muzikanten, dansers en ander wonderbaarlijk circusvolk aan het werk zien. 

Wil je al een kijkje nemen achter de schermen van Afrika! Afrika! ? Onze blogfotograaf was aanwezig op de avant-première: bekijk hier de foto's

De circustenten van Afrika! Afrika! blijven nog tot en met zondag 15 maart in Antwerpen staan en verhuizen daarna naar Tour & Taxis in Brussel. 

Wil je meer weten over de show? Surf dan naar www.afrika-afrika.be.
Foto: Valentijn in Antwerpen

Valentijn in Antwerpen

Blogfotografe Liliane was in een romantische stemming op Valentijn. Met haar fototoestel trok ze op pad om alle verliefde koppeltjes vast te leggen. De Stad organiseerde verschillende activiteiten rond Valentijn, bijvoorbeeld in de bibliotheek en op de Groenplaats. Geniet mee met Liliane van een mooie Valentijn!

Bekijk alle beelden.

Fotospecial: muzikale stoet voor Zuid-Afrikaans koor

Violen

 

Ruim 400 zangertjes van de Antwerpse academies trokken zaterdag van de Boerentoren naar het Centraal Station. De stoet was een sponsortocht voor The Bochabela String Orchestra, een orkest met kansarme jongeren uit de townships van Bloemfontein. In het Centraal Station werden de zangertjes opgewacht door muzikanten van het Zuid-Afrikaanse orkest en het Vlaamse zusterorkest Violet, die per trein door het land trekken. Daar gaven ze, onder begeleiding van zestig strijkers van de muziekacademies, een concert.

Het optreden en de optocht zijn een grote inzamelactie ten voordele van het Bochabela String Orchestra. Dat is een orkest met kansarme jongeren uit de townships van Bloemfontein waar aids en werkloosheid het dagelijks leven bepalen. De Amerikaanse contrabassist Peter Guy besloot jaren geleden de kinderen van straat te halen en hen viool te leren spelen. Na een intensieve studie mogen ze meespelen in The Bochabela String Orchestra. Het initiatief brengt letterlijk en figuurlijk muziek in het leven van deze kansarme jongeren. Intussen heeft het orkest al heel wat naam gemaakt in Zuid-Afrika.

www.bochabela.be

Bekijk hier het fotoverslag. 

Fotospecial: protestactie tegen joodse bezetting in Palestina

Palestina 

Aan de Dexiabank op de Groenplaats vond zaterdag een protestactie plaats van verschillende actiegroepen tegen de joodse kolonies in de Palestijnse gebieden. Volgens de actievoerders, die de komende weken ook andere steden zullen aandoen, financiert Dexia Israël die kolonies.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!