Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Berchem haalt liedjes uit de oude doos boven voor senioren
Senioren In Berchem vindt op dinsdag 3 maart het dertiende seniorenforum plaats. Alle oudere inwoners van het district worden uitgenodigd om te komen luisteren naar de liedjes van de Bakelietjes. Deze vier professionele muzikanten brengen muziek uit de jaren '30, '40 en '50. 

Het Berchemse seniorenforum krijgt ook een inhoudelijke invulling: de nieuwe Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) komt in de voormiddag haar toekomstvisie voorstellen. Gedeputeerde Marc Wellens (CD&V) praat na een muzikale pauze over 'Senioren: een waardevolle stem in de samenleving'. 

Zowel voor- als namiddagprogramma vinden plaats in het cultuurcentrum van Berchem. Inschrijven kan op het districtshuis. 
Berchem zoekt cartoons over heraanleg Driekoningenstraat

Het district Berchem en de stad Antwerpen willen de komende jaren de Driekoningenstraat en Statiestraat in Berchem heraanleggen. Als ludieke actie organiseren het Stedelijk Wijkoverleg en het Cultuurcentrum Berchem een cartoonwedstrijd.

Het thema van de cartoons is de heraanleg van de winkelstraat en alles wat daarbij komt kijken. Elke deelnemer mag maximaal drie cartoons indienen voor 13 februari 2009. De beste en leukste cartoons worden geselecteerd door een professionele jury onder leiding van Bob Torfs. De prijsuitreiking vindt plaats op 28 februari 2009 om 20 uur in het Cultuurcentrum Berchem en daarna worden de beste cartoons er tentoongesteld.

De cartoons zullen ook gebruikt worden in publicaties van het district. De prijzen zijn 1000, 300 en 200 euro. Praktisch De cartoons moeten ten laatste op vrijdag 13 februari worden binnengebracht in het districtshuis van Berchem, dienst stedelijk wijkoverleg, Grotesteenweg 150.

Geen evacuatie in rusthuis De Veldekens

De 68 bewoners van rusthuis De Veldekens in Berchem moeten niet worden geëvacueerd. Er mogen voorlopig wel geen bewoners meer bijkomen.

Bij een bouwtechnische controle donderdag van het nieuwe gebouw werden een aantal tekortkomingen op veiligheidsgebied vastgesteld. Zo ontbraken er brandwerende deuren, kon de stabiliteit van de brandweg rond het rusthuis niet gegarandeerd worden en waren de evacuatiewegen niet vrij. Het stadsbestuur wilde daar tegen vrijdag verandering in zien, zo niet zouden de bewoners geëvacueerd worden.

‘Uit een nieuwe controle blijkt dat er aan de eisen voldaan werd. Alle branddeuren zijn geplaatst en getest. De brandweg is na een test met een ladderwagen van de brandweer stabiel bevonden en ook de evacuatiewegen zijn vrij gemaakt’, zegt Wim Cassiers van de stad Antwerpen.

Het rusthuis mag dus open blijven, maar er mogen geen nieuwe bewoners bijkomen totdat het gebouw definitief wordt opgeleverd. De Veldekens kan in totaal 150 bewoners huisvesten.

Ecopower genomineerd voor Prijs Toekomstige Generaties

Ecopower, een bedrijf uit Berchem dat investeert in hernieuwbare energie, vooral windenergie, en sensibiliseert rond rationeel energieverbruik, is genomineerd voor de Grote Prijs voor de Toekomstige Generaties 2008.

Die prijs, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt, wil initiatieven belichtgen die de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling in zich verenigen: het ecologische, het sociale en het economische. Meer info via www.ecopower.be

Berchem plaats vredesbeeld voor klooster zuster Annonciaden

Voor het klooster van de zusters Annonciaden aan de Grote Steenweg plant het district Berchem een monument. Het wordt een vredesbeeld om de zusters te herdenken die omkwamen toen een V2-bom in november 1944 het klooster trof. Het beeld dat de zusters kozen, is van kunstenares Agnes Pas.

Beeldvandevrede_3

District Berchem vernieuwt speelplein Potvlietlaan

Naamloos_4 Het district Berchem is begonnen met de heraanleg van het nieuwe speelterrein in de Potvlietlaan. De bewoners kregen meermaals de kans om hun mening te geven over de ontwerpen voor dit nieuwe speelplein. Rekening houdend met hun opmerkingen en suggesties, ontstond het definitieve ontwerp. De werkzaamheden aan het speelterrein zullen wellicht tegen het einde van het jaar afgerond zijn.

Het speelplein in de Potvlietlaan wordt dé speel- en sportplek voor kinderen en jongeren uit de buurt. Voor de grotere kinderen en tieners komt er links op het speelplein een verhard basketbalveld. Aan de rechterkant van het plein komt een groot grasveld met twee voetbaldoelen. Ook de jongste kinderen zullen zich volop kunnen uitleven dankzij een grote zandbak met een houten bouwwerkplaats, dit is een hoge speelvloer met zandtafels, stortbuizen en zandschopjes. De schommel blijft behouden. Verder komen er houten stelten, een evenwichtsbalk en verschillende speelheuvels verspreid over het hele terrein.

 

Er komen drie toegangen tot het plein: twee aan de kant van de Frans de Vriendtstraat en een langs de Potvlietlaan. Hier plaatst het district ook een fietsenstalling. Het zandpad rond het plein dat de toegangen met elkaar verbindt, wordt verhard. De groendienst plant tamme kastanjes aan de zijde van de Frans De Vriendtstraat. Aan de andere kant van het plein komen klimplanten op het bestaand hekwerk en nieuwe bomen.

Voor ouders en volwassen buurtbewoners staan er zitbanken op het terrein. Ten slotte komt er op het terrein een hondenweide, omheind met een hek en lage beplanting.

In bijlage vindt u een plan van hoe het speelplein eruit zal zien.

Download plan_potvlietlaan.pdf 

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!