Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Al 190 inschrijvingen voor eerste Babyrun

Een paar honderd baby's, peuters en kleuters zetten morgen hun beste beentje voor voor hun minder fortuinlijke leeftijdsgenootjes. Hart voor Handicap, het vroegere Sinterklaasfonds, organiseert dan immers de eerste Baby Run in Vlaanderen. De kleintjes gaan op een speciaal babyparcours 100 meter lopen en laten zich daarvoor sponsoren. De opbrengst van het gebeuren gaat volledig naar Hart voor Handicap dat er projecten rond gehandicapte kinderen mee ondersteunt.

Er zijn al 190 kleintjes ingeschreven, maar u kan uw spruit morgen nog altijd laten deelnemen. Meer info op www.babyrun.be

Prinses Mathilde plaatst filmpjes over kindermishandeling en gezinsgeweld op YouTube

Vandaag woonde H.K.H. Prinses Mathilde het evenement voor veilige kinderjaren “Zie wat ik niet zeg” bij dat in het Antwerpse Justitiepaleis werd georganiseerd door twee deelorganisaties van Bond zonder Naam.  De prinses plaatste filmpjes die jongeren maakten over gezinsgeweld en kindermishandeling op Youtube.

Het is de vierde keer dat het centrum voor integrale gezinszorg BZN De Stobbe en BZN Atlas dit evenement voor veilige kinderjaren organiseren. Jongeren toonden in het justitiepaleis negen kortfilms over hun eigen ervaring, in de meest ruime zin van het woord, met kindermishandeling, verwaarlozing, huiselijk geweld of geweld in jonge relaties.  H.K.H. Prinses Mathilde zette het eerste filmpje online op youtube.com.

“Met de filmverhalen willen wij het inzicht en zelfvertrouwen van jongeren versterken. Tegelijkertijd bieden wij ook informatie waar jonge slachtoffers advies of hulp kunnen krijgen. De STUK-voorstelling naar aanleiding van het BZN-evenement voor veilige kinderjaren van vorig jaar maakte zeer veel indruk en bewees dat jongeren zeer goed in staat zijn om elkaar helder te informeren over hun eigen ervaringen”, aldus Aleydis Ceulemans coördinator van BZN Atlas, “Daarom hebben we het STUKYOUTOO-project opgezet om aan meer jongeren de kans te bieden deel te nemen.”

Het STUKYOUTOO-project werd gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Zestig  laatstejaarsscholieren van de H. Pius X-school in Antwerpen volgden in het kader van het project een opleiding bij drie Nederlandse regisseurs en theatermakers. De scholieren maakten meer dan 17 filmpjes gebaseerd op hun eigen, meestal indirecte, ervaring.

Lees verder

Vitalski: mijn leven met Leterme

Vitalski5

Nachtburgemeester en performer Vitalski zet op 23 oktober de Arenberg op stelten met de première van 'Mijn leven met Leterme'. Vorig jaar in april ging de voorstelling nog over de tongen omdat er sprake was de try-out in Temse te verbieden 'omdat ze niet aan de normen zou voldoen'. Vanaf 23 oktober start Vitalski met een tournee.

Bekijk hieronder al een stukje uit de voorstelling.

Video: premetro of verboden skatespot?
Dertig jaar lang is de premetrotunnel onder de Turnhoutsebaan niet gebruikt. Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A) omschreef het complex gisteren tijdens een afdaling in de tunnelpijp als 'de schande van Antwerpen.' 'In 2015 rijden hier trams door,' beloofde ze. Lees verder
WK uit de maat dansen

Can !t is een Graffiti & Street Art Festival dat plaatsvindt in Antwerpen van 22 tot en met 24 augustus. Het festival in jeugdhuis Kavka wordt geopend met het allertweede WK uit de maat dansen waarvoor de inschrijvingen nu starten. Dit filmpje geeft je alvast een voorsmaakje. Het allereerste WK uit de maat dansen dat vorig jaar georganiseerd werd tijdens het toenmalige Meeting Of Styles Festival) kende een groot succes. Een twintigtal deelnemers, al dan niet vakkundig verkleed in hun meest foute outfits, concentreerden zich om zo lang mogelijk in de wedstrijd te kunnen blijven.

Het concept blijft dit jaar even simpel: de deelnemers starten allemaal samen zoals bij een wedstrijd salondansen. Als de muziek start moet iedereen binnen de eerste 5 seconden uit de maat dansen. Na 30 seconden stopt de muziek. De jury tikt de deelnemers die in de maat dansen aan. Zij moeten de dansvloer direct verlaten. Het aantal rondes zal afhangen van het talent en uithoudingsvermogen van de dansers. Diegene die als laatste overblijft, is de winnaar.

Vals spelen mag uiteraard niet: het gebruik van oordopjes, hoofdtelefoons of enige vorm van geluidsdragers is ten strengste verboden. Je kunt wel een joker verdienen -waarmee je één keer in de maat mag dansen - als je excentriek uitgedost bent.

De muziek wordt verzorgd door discobar "A Moeder", bekend om hun foute muziek op plezante feestjes. De winnaar/winnares en zijn of haar uiterst waardige opvolger krijgen een prijs die gemaakt wordt door een graffitikunstenaar van het Can !t Festival.

Inschrijven kan via onderstaand e-mail adres en voor de late beslissers is er de mogelijkheid om tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd ter plaatste in te schrijven. Inschrijven voor het WK uit de maat dansen kan via:

down_4_kix@yahoo.com
Kavka, Oudaan 14 te 2000 Antwerpen

Lees verder

Antwerpse schoenwinkel Zappa heeft de gekste etalage

Een kakikleurig deux-chevauxtje, geparkeerd in een grote berg wit zand te midden van kleurrijke schoenen. Met deze knotsgekke etalage sleepte schoenwinkel Zappa in de Kammenstraat de 'prestigieuze' Europese prijs van het Spaanse schoenmerk ART in de wacht. Lees heel het artikel via deze link

Doe de bioweek - Bekijk hier het filmpje!

De Bioweek die van 7 tot 15 juni loopt, is hét evenement van de biologische sector in Vlaanderen. Bioforum wil iedereen laten proeven, voelen en ervaren wat bio is door een waaier aan initiatieven aan te bieden in alle provincies, zowel in de stad als op het platteland.

Ook de stad Antwerpen doet mee aan de Bioweek. Er staat vanalles op het programma: van een gezond ontbijt voor studenten tot een bio-dag in het EcoHuis.

Zo kunnen studenten de hele schoolweek terecht voor een bio-maaltijd in de studentenresto's Ten Prinsenhove, den Eik en het Atrium. Woensdag 11 juni konden 340 studenten bovendien aan de Ossenmarkt genieten van een heerlijk bio-ontbijt. Zo konden ze de stressvolle examenperiode op een aangename en gezonde manier starten met verse koffie, broodjes, fruit en yoghurt.

Donderdag 12 juni is het bio-markt op de Dageraadplaats van 8 tot 13 uur met proevertjes en lekkernijen.

Op 15 juni kan u terecht in het EcoHuis voor de bio-dag onder het motto 'weet wat je eet'. ’s Morgens is er vanaf 11 uur een biobrunch in het Ecocafé. De kostprijs bedraagt 15 euro per persoon, reserveren kan via het Ecocafé op het nummer 0475 44 80 21. Om 14 uur kunnen geïnteresseerden terecht op een infosessie van en over de voedselteams. De informatiesessie is gratis, inschrijven kan via het EcoHuis op het nummer 03 217 08 11. Een voedselteam is een groep mensen uit eenzelfde buurt die samen groenten, fruit, zuivel en eventueel andere producten rechtstreeks bij lokale boeren uit de regio aankopen. De deelnemers bepalen als team wat ze kopen, bij wie ze kopen en welke criteria belangrijk zijn. Ze komen af en toe samen om te vergaderen, bezoeken boeren en proeven hun producten. 

Daarnaast zetten de hele week verschillende bio-winkels, beenhouwers of restaurants hun bio – aanbod deze week extra in de kijker. Meer informatie over de deelnemende winkels en restaurants vindt u op www.bioweek.be.

Skaten in een ongebruikte metrotunnel

Axel Cruysberghs, een dertienjarige skater, heeft samen met zijn vrienden een ongebruikt metrostation  een nieuwe bestemming gegeven. In plaats van trams rijden er skateboards en bmx-fietsen door de tunnel. Voor Axel en zijn vrienden is het de ideale plaats om hun trucks te oefenen.

Het is maar een van de voorbeelden nutteloze bouwwerken die overal in Vlaanderen staan te verkommeren. Red Bull heeft op zijn site alle 'blunders' verzameld en roept iedereen op om er een nieuwe bestemming voor te bedenken.

Rafke van de Paranoiacs op jobevent in Trix: bekijk hier het filmpje

Werken in de zorgsector is wel degelijk 'rock-'n-roll'. Om dat te bewijzen brengt Rafke van de Paranoiacs, zelf werkzaam in de sector, vanavond in muziekcentrum Trix een stevig rockconcert op het jobevenement voor studenten verpleegkunde.

Chocolatier Goossens maakt Evy Gruyaert in chocolade

Bij Donna is de grote Paasaktie gelanceerd: Het was het idee van Donna presentator David van Ootegem om van Evy Gruyaert een gigantisch paasei te maken. En zo geschiedde: op zaterdag werd "ons Evy" bij Chocolatier Goossens in Antwerpen professioneel veranderd in "Eivi", haar levensgrote evenbeeld in chocolade. Donna-luisteraars kunnen het chocoladen beeld winnen als ze het gewicht raden.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!