Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pita's zonder lam en schapenvlees

Kip, kalkoen, runds- en zelfs varkensvlees: dat vond Test Aankoop bij een onderzoek in de Antwerpse pita’s allemaal terug, maar opvallend: geen schapen- of lamsvlees. Toch niet bij de vier shoarmatenten die de consumentenorganisatie onder de loep nam. Op het gebied van hygiëne was alles overal tiptop in orde. Nergens werden in het vlees van de Antwerpse pitazaken aan de Groenplaats, Melkmarkt en op de Oude Koornmarkt microben of andere ziekteverwekkers teruggevonden. Al bevat zo’n pitabroodje natuurlijk wel altijd veel vet. En de prijzen durven nogal variëren, tussen de 4 en 6 euro, ofwel tussen de 2,15 en 1,21 euro per 100 gram.

De Kerstman is in 't Stad

Kerstman_2

De eindejaarsfeesten in het stadscentrum gingen vrijdag eindelijk van start. Een klein overzicht:

IJspistes: Dit jaar geen kraampjes meer op de Grote Markt, wel twee ijspistes. Een voor de volwassenen, een voor de kinderen. De pistes gaan op 12 december open (om 20.30 uur) en zijn vanaf dan elke dag tot en met zondag 4 januari open van 12 tot 20 uur. Op vrijdag en zaterdag blijven ze open tot 22 uur (op 24 december gesloten om 18 uur).

Winterdorp met kermis: De traditionele eet- en drinkkraampjes verhuizen na de problemen van vorig jaar naar een 'Winterdorp' aan de overdekte hangar bij de Cruiseterminal. Er zijn nog maar 3 drinkstandjes en 9 eetstandjes. Bovendien gelden er strenge regels: geen sterke drank voor minderjarigen en geen glazen meer. Behalve het Winterdorp staan er ook enkele kermisattracties, waaronder het grootste reuzenrad van Europa. Dat opent al op 3 december de deuren. Voor de rest is het ook hier weer wachten op 12 december. De openingsuren zijn dezelfde als die van de ijspistes. Alleen blijft het Winterdorp op oudjaar open tot 2 uur.

Kerstmarkt op de Groenplaats: Van vrijdag 12 december tot zondag 28 december staat er op de Groenplaats een grote Kerstmarkt met ruim 60 kraampjes met feestartikelen, cadeaus en hapjes. Ook hier gelden dezelfde openingsuren dan bij de ijspistes.

Overdekte Kermis in de Waagnatie: de Winterfoor in de Waagnatie staat er al voor de derde keer. Je vindt er een rupsbaan, bootjesmolen, cakewalk en een spiegeldoolhof. Bovendien staat er ook een circustent waar nostalgische acts worden opgevoerd. Van vrijdag 26 december tot zondag 4 januari. Meer info: www.winterfoor.be

Vuurwerk: Op 31 december staat toch weer het traditionele vuurwerk boven de Schelde op het programma. Snel zijn is de boodschap, want het is rond middernacht elk jaar een drukte van jewelste op en rond de Scheldekaaien. Nieuw is wel dat het vuurwerk dit jaar ook te bekijken en beluisteren - het vindt plaats op de tonen van Christmas in Paris - is op Linkeroever.

Nieuwjaarsdrink: Op 11 januari houdt de stad haar Nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. Met een hapje, drankje en cadeautje voor iedereen. Van 11 tot 14 uur.

STEM: De beste frituur van 't stad

Frituur_2Volgende week is het weer de week van de friet. Een hele week lang staat de Belgische friet én vooral het Belgische fritkot in de schijnwerpers. Antwerpen Blogt gaat op zoek naar de beste van 't Stad. Zweert u bij Den Hoek in de Anselmostraat? Of zijn de goudgele frietjes van 't Kattenkwaad toch beter? En is frituur Richard nog altijd top?

Reageer: Wat is uw favoriete Antwerpse frituur?

Wiener Kaffee Leonardo failliet

De populaire tearoom Wiener Kaffee Leonardo in de Antwerpse Hoogstraat is failliet. Het was 24 jaar lang één van beste adresjes in de Scheldestad voor Oostenrijkse gebakjes, thee en koffie. De zaak werd een jaar geleden overgenomen, maar de nieuwe eigenaars slaagden er niet in om de zaak rendabel te maken. Ze wijten dat vooral aan de dalende koopkracht bij de mensen.

Winterdorp op terrassen Grote Markt

Ijspiste1 De cafés van de Antwerpse Grote Markt mogen in de kerstperiode een tapkraan en hamburgertent op hun terras zetten. Dat is het compromis, nadat duidelijk werd dat de traditionele hapjeschalets rond de ijspiste verdwijnen. De horeca protesteert daar al maanden tegen.

Het Antwerpse stadsbestuur bestelt dit jaar een grotere ijspiste voor het eindejaarsevenement Feest in de stad, of beter twee. Want naast de klassieke ijspiste komt er nog één voor kleine kinderen.

Daarom is er te weinig plaats op het plein voor een chaletdorp, waar de schaatsers warmte, drank en een snack kunnen vinden. Dat knus chaletdorp verhuist naar het Steenplein en de Cruise Terminal. Meteen hoopt de stad een einde te maken aan het dronkemansoverlast rond die drankchalets.

De horecazaken van de Grote Markt baten normaal die chalets uit en dat ze verdwijnen schoot in het verkeerde keelgat. Maar er is nu een compromis in de maak, waarbij de cafés en restaurants tijdens de manifestatie Feest in de stad tussen 12 december en 4 januari uitzonderlijk een tapinstallatie, barbecue of andere eetkraam op hun terras mogen zetten. De terrassen mogen dan ook een beetje groter worden.

Foto: IJspiste Grote Markt vorige editie - Stad Antwerpen

Canvas stort Stadsfeestzaal vol boeken

Ietsmetboeken Negen ton boeken. Canvas stort zaterdag een enorme hoop boeken in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Daarmee wil de zender zijn nieuw boekenprogramma 'Iets met boeken' promoten, net als de bijbehorende website.

Iedereen is zaterdag vanaf 10 uur welkom om de boekenberg te komen bekijken. Wie dat wil mag zelfs een boek van de stapel nemen om mee naar huis te nemen of om in de Stadsfeestzaal rustig te lezen. De negen ton boeken komt uit de verschillende kringloopcentra.

Jan Leyers en Leon Verdonschot presenteren 'Iets met boeken' (jw)

Foto: www.antwerpen.be

IJssalon onder UGC

Ugc_logo_kleur In de Anneessensstraat, onder en naast het bioscoopcomplex UGC, opende een Sapori Dal Mondo. Dit ijssalon belooft 'home made ice' en 'cocktails'. Daarnaast zijn er nog andere desserts en Italiaanse koffies. Een dame blanche kost er 4,8 euro, een cappuccino 2,1 euro. Deze Sapori Dal Mondo kwam in één van de leegstaande winkels van het UGC-complex, daar waar vroeger een lunapark was. Het voormalige Wittekerke-café zoekt nog steeds een nieuwe huurder.

Café Jozef een weekje dicht

Café Jozef op het Koningin Astridplein, één van de beroemdste kroegen van de Scheldestad, is een weekje gesloten voor verbouwingswerken. Bouwvakkers installeren een compleet nieuw sanitair. Als de werken volgens plan verlopen, gaat de Jozef volgende week opnieuw open.

Meer ruimte voor terrassen op Stadswaag

Het Antwerpse stadsbestuur heeft alle terrasvergunningen voor de Stadswaag ingetrokken. Niet op eigen initiatief trouwens, maar op vraag van enkele cafébazen.

Die hadden nog een vervallen terrasvergunning en moesten sowieso een nieuwe aanvragen. De horeca besliste in overleg met de stedelijke horecamanager Ann Kermans om samen hun nieuwe vergunning aan te vragen, één die meteen conform het nieuwe reglement is.

Nu de stad de vergunningen introk, krijgt de horeca van de Stadswaag nog drie maanden om zich in regel te stellen. De stad gaat trouwens enkele zitbanken op het plein verzetten, zodat er meer ruimte voor terrassen komt. 

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!