Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Reageer: Is het uw schuld dat de vuilzakken snel scheuren?

Het Antwerpse stadsbestuur krijgt steeds meer klachten over de witte en groene vuilniszakken, van scheuren tot kapotte draaglinten. Volgens leverancier Jemaco is er met de zakken niets mis, maar 'zijn de problemen een gevolg van verkeerd gebruik.' Daarom krijgen de afvalzakken nu een handleiding mee.

Ombudsvrouw Karla Blomme kreeg vorige maand alleen al drie klachten over vuilniszakken binnen, evenveel als in heel 200b7. Dat lijkt misschien weinig, maar ze vermenigvuldigt elke klacht met tien omdat niet elke Antwerpenaar meteen naar de ombudsdienst stapt. Een kleine rondvraag leert al snel dat er bitter weinig mensen tevreden zijn over de vuilniszak.

Lees verder

Stad frist bermen Singel op

Volgende week maandag begint de stad Antwerpen met opfissingswerken aan de zij- en middenbermen van de Singel.

De struiken op de bermen van de Singel zijn in slechte staat en worden verwijderd. De bomen blijven behouden. Na het rooien van de struiken, wordt de grond opnieuw opgevuld en ingezaaid met gazon.

De werken beginnen aan het waterzuiveringsstation in Borgerhout, aan de Schijnpoort, en gaan over de hele Singel totaan de Jan van Rijswijcklaan. Het werk zal ongeveer een week duren.

District kapt 36 lindebomen in Scheldevrijstraat

In de Scheldevrijstraat worden dinsdag 36 grootbladige linden gerooid door de groendienst. De bomen staan in het asfalt en zijn in slechte staat. Het voetpad en de parkeerzone zijn beschadigd door de wortels van de bomen. Herstellingswerken zijn volgens het district alleen mogelijk als de linden worden gekapt. De 47 volwassen platanen worden niet gekapt.

 

Bomen gesnoeid op Belgiëlei

De groendienst van de stad is gisteren begonnen met het snoeien van de bomen op de Belgëlei. De werken zullen twee tot drie weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Volgens het district Antwerpen moet er gesnoeid worden omdat de bomen te schuin groeien. Grote vrachtwagens lopen hierdoor beschadiging op omdat ze de takken en de stammen van de bomen raken.

Het snoeien van de bomen moet verdere schuingroei voorkomen.Tijdens de snoeiwerken wordt de rijbaan het dichtst bij de trambedding afgesloten. Om toch een goede doorgang te bieden aan het autoverkeer, geldt er van 9 uur tot 15 uur een parkeerverbod.

Park Rivierenhof wordt verfraaid

De omgeving rond het park Rivierenhof in Deurne wordt verfraaid en functioneler gemaakt. De provincie en de stad Antwerpen ondertekenden daarover een intentieovereenkomst met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

Via de Vlaamse bouwmeester wordt een landschapsontwerp gemaakt voor de ontwikkeling van de Turnhoutsepoortknoop, waar het Rivierenhof ligt. Voor de provincie moet het groendomein vooral mooier en functioneler worden. De verschillende bezoekers van het park moeten allemaal aan hun trekken komen.

In het oostelijk deel van het Rivierenhof wordt een sportieve infrastructuur uitgewerkt. De sportclubs die in het park trainen en wedstrijden afwerken, krijgen genoeg ruimte om actief te blijven. Er komen ook gebouwen, zoals kleedkamers en kunststofverhardingen, die wel moeten samengaan met het groen van het park.

De BAM zal zich bezig houden met de verkeersinfrastructuur aan het Deurnese park en de stad zorgt voor de opfrissing van de omgeving rond de groene long. Hoe het project er concreet uitziet, wordt later bekend. Hoeveel geld er geïnvesteerd wordt, is niet bekend.

Berchems bedrijf in de groene bloemetjes gezet

Ecopower Het bedrijf Ecopower uit Berchem is de Vlaamse laureaat van de prijs voor de Toekomstige Generaties. Die wordt uitgereikt aan projecten die duurzame ontwikkeling op economisch, ecologisch als sociaal vlak promoten. Een jury met vertegenwoordigers van de pers en de bedrijfswereld koos Ecopower boven Ishtar uit Oostende en Ecolife uit Leuven. Het Berchemse bedrijf richt zich op de energiemarkt en investeert vooral in windenergie. Daarnaast voert de onderneming ook een sensibiliseringscampagne rond groene stroom.

Ecopower genomineerd voor Prijs Toekomstige Generaties

Ecopower, een bedrijf uit Berchem dat investeert in hernieuwbare energie, vooral windenergie, en sensibiliseert rond rationeel energieverbruik, is genomineerd voor de Grote Prijs voor de Toekomstige Generaties 2008.

Die prijs, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt, wil initiatieven belichtgen die de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling in zich verenigen: het ecologische, het sociale en het economische. Meer info via www.ecopower.be

Reageer: Ondervond u hinder van de staking

Voor de tweede dag op rij hebben de stadsambtenaren aangesloten bij de ACOD gestaakt. Daardoor is er al dagenlang vrijwel geen huisvuil opgehaald. Dinsdag was immers een feestdag, en woensdag en donderdag werd er gestaakt. Het zal nog dagen duren voordat die achterstand van dagen ingehaald is.

Wat vindt u daarvan? Ondervindt u hinder van de staking? Kan u er begrip voor opbrengen, of vindt u dat de gewone inwoner van Antwerpen de dupe wordt van dit soort spelletjes? Moet de stad huisvuilophalers opvorderen om het vuil te komen ophalen? Laat het ons weten.

Stad koopt huisvuilwagens

De stad heeft gisteren de sleutels van haar nieuwe huisvuilwagens gekregen. Binnenkort worden de wagens in gebruik genomen.

De stad maakt deze legislatuur extra werk van propere straten. Het voertuigencentrum, onderdeel van het stadsbedrijf patrimoniumonderhoud, stelde een raamcontract op om nieuwe huisvuilwagens aan te kopen. Zo voorziet de stad voldoende materieel om de buurten proper te houden. De stad onderhandelde voor dit raamcontract met verschillende leveranciers over type, kostprijs, service en onderhoudscontract. Daardoor kan de stad op een economisch verantwoorde manier deze aankoop realiseren.

Vandaag stelde de stad Antwerpen haar nieuwe wagens voor. De huisvuilwagens van het type 26 ton kunnen 12 ton afval vervoeren. De wagens met een gewicht van 19 ton kunnen 6,7 ton afval vervoeren. Alle huisvuilwagens hebben eenzelfde onderstel, wat voor uniformiteit in onderhoud en herstellingen zorgt. De huisvuilwagens zijn in staat om alle fracties (papier, pmd en restafval) te laden.

Het wagenpark van de stad telt 120 huisvuilwagens, daarvan werden er in de voorbije jaren al 34 vervangen. De beide nieuwe raamcontracten zijn goed voor 28 wagens die oudere types vervangen. Dat brengt het totaal op 62 vervangen wagens. De types van 26 ton kosten 175 000 euro, de voertuigen van 19 ton kosten 140 000 euro.

Schepen Guy Lauwers, verantwoordelijk voor stads- en buurtonderhoud en patrimoniumonderhoud, overhandigde vandaag plechtig de sleutels van de nieuwe huisvuilwagens aan de chauffeurs die er dagelijks voor zorgen dat Antwerpen afvalvrij blijft. De wagens worden eerstdaags in gebruik genomen. Een aantal voertuigen rijdt al testrondes in het noorden van de stad en in Merksem.

De stad verliest ook het milieu niet uit het oog en kiest er bewust voor om de 'Euro 5'-norm te volgen, ook al is er op dit moment een lagere milieunorm die de uitstoot bepaalt van kracht. De huisvuilwagens rijden immers dagelijks door de Antwerpse straten.

 

500 extra vuilbakken, 1500 vuilbakken verhuizen

Lauwers_guido Het Antwerpse stadsbestuur investeert volgend jaar 833.300 euro in 500 nieuwe vuilbakken, verdeeld over de districten. Nu staan er al 2.500 vuilbakken op straten en pleinen.

Milieuschepen Guy Lauwers (SP.A) onderzocht welke papiermanden veel gebruikt worden, welke niet of welke sluikstort aantrekken. Daarom krijgen ook 1.500 van de 2.500 bestaande vuilbakken een betere plaats. De maatregel kadert in het globaal plan om Antwerpen proper te krijgen.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!