Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Minister Turtelboom pleit in Modemuseum voor taxshelter mode

Minister van Migratie en Asielbeleid Annemie Turtelboom (Open Vld) gaf zaterdag in het Antwerpse Modemuseum meer uitleg over het nut van een taxshelter voor de Belgische mode. Ze deed dit naar aanleiding van de Fashion Walk van de Open Vld vrouwen, die zo konden kennismaken met Vlaamse mode-ontwerpers.

België beschikt over heel wat modetalent, maar soms is talent alleen niet voldoende. Om je ontwerpen in de winkelrekken te krijgen, heb je immers geld nodig. 'Met een taxshelter kan je investeerders aantrekken door hen extra fiscaal voordeel te bieden. Aangezien de modewereld een kleine sector is, blijft het ook financieel haalbaar voor de overheid', aldus minister Turtelboom.

Europa, dat toestemming moet geven voor het invoeren van een taxshelter, doet moeilijk. 'In tegenstelling tot film, dat volgens Europa een culturele aangelegenheid is, zou mode louter commercieel zijn en zou er dus sprake zijn van concurrentievervalsing. Maar ik ben het daar niet mee eens', zegt Annemie Turtelboom.

Nieuwe shoppinggids zet 't Kiel in de kijker

De stad Antwerpen zet het nieuwe jaar in met een nieuw initiatief om het winkelgebied Abdijstraat en den Tir shoppingcenter te promoten.
De shoppinggids 'Winkelen op 't Kiel van A tot Z' geeft per thema een overzicht van het aanbod aan handelszaken. Naast adressen, vermeldt het boekje ook lekkere recepten, interessante kleur- en stijltips en leuke historische weetjes over het Kiel.
Met deze publicatie wil de stad de aantrekkingskracht van het vernieuwde winkelgebied ondersteunen. Het boekje wordt aangeboden door de handelaars van de Abdijstraat en Den Tir shoppingcenter en is ook te verkrijgen bij verschillende openbare diensten op het Kiel: Nova, Stadskantoor, OCMW-diensten, bibliotheek....

Modestudenten ontwerpen kostuum Cyrano de Bergerac

Cyrano364x242 Tijdens het theaterspektakel Cyrano de Bergerac staan Herbert Flack en Sandrine André twee uur lang in de spotlights, maar ook achter de schermen wordt er hard gewerkt en staat er wat op het spel. Voor vijf modestudenten van het Mater Dei Instituut Brasschaat in het bijzonder kan één kostuum dé grote doorbraak betekenen. Hun werk dingt immers mee naar de jaarlijkse GRAM-prijs( prijs ter aanmoediging van vakbekwaamheid).
Daniëlle, Shana, Kizy, Tatiana en Jill werken aan een historisch kostuum dat in het spektakel Cyrano de Bergerac gedragen moet worden door de zesjarige Marion De Schepper.
'Het moet een kostuum worden voor een volksmeisje dat bij de bakker komt', zegt Elvira Van Bavinckhove, verantwoordelijke kostuums van Cyrano de Bergerac. 'Maar zo’n volkskostuum is nogal eenvoudig en makkelijk te maken. Daarom gaan we een echt historisch vrouwenkostuum verkleinen op kindermaat. We gebruiken wel sombere kleuren, om niet te veel van het volkse af te wijken, maar voor de rest zal alles erop en eraan zijn, zelfs een klein korsetje.'
Het kostuum zal voor het eerst te zien zijn tijdens de run in Capitole Gent van 23 tem 27 januari, en verschijnt nadien ook op het podium van de Stadsschouwburg Antwerpen tijdens de extra voorstellingen van 7 tem 9 maart.

Shoppingplan

Shopmeir_2 De stad Antwerpen zet het nieuwe jaar in met een gloednieuw shoppingplan. Dit plan, uitgegeven in een handig formaat, zet de zeven winkelzones in de stad Antwerpen in de kijker.
De Antwerpse winkelzones zijn allemaal anders, maar allemaal even Antwerps. Van chic tot brocante en van design tot klassiek.
Het shoppingplan maakt bezoekers in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) wegwijs in het winkelhart van de stad. Daarnaast staat er ook nog praktische informatie in vermeld zoals openingsuren, wandelingen en evenementen.
De volgende winkelzones zijn in het plan opgenomen: Centraal Station, Meir, Historisch Centrum, de Wilde Zee, Quartier Latin,  de Modewijk: Trendsetter met wereldfaam en het Zuid.
Vanaf nu is het shoppingplan gratis te verkrijgen bij Toerisme Antwerpen, op de Grote Markt 13 en in het Centraal Station.

Hip volk voor nieuw modelabel Vandenvos op A Fair

Nathalie_jane_krits_en_griet_vanhee Stoffen die heel aangenaam aanvoelen, zowel voor wie de jurk draagt, als voor wie de jurk aanraakt. En opvallende, kleurrijke prints, die toch nooit pijn doen aan de ogen. Zo zou je de lijn van het nieuwe Belgische modelabel Vandenvos kunnen omschrijven. Muriel Van Nieuwenhove en Roger Elsten, de bezielers en stichters van Vandenvos stelden hun nieuwe vrouwen- en mannencollectie voor tijdens de openingsshow van A Fair, de vierde editie van de halfjaarlijkse Antwerpse modeweek.

Vandenvos wil zich van de andere merken niet alleen onderscheiden door de opvallende prints, maar ook door een nogal luxueuze look die toch hip en vrij betaalbaar (150 tot 300 euro) wil zijn.

Nogal wat bekend volk trok met plezier één van de jurken _ die vooral uit Italiaanse zijde of stretch gemaakt zijn _ aan: Eveline Hoste, Francesca Vanthielen, Griet Vanhees, Nathalie Jane Krits. Ook Koen De Bouw, Tess Goossens en Pascale Naessens woonden de modeshow bij, in gezelschap van hun partner. Ook Phaedra Hoste was er. De dresscode mocht dan wel white and gold zijn, La Phaedra schitterde in klassevol zwart.

Info over Vandenvos: 03/231.89.93 en vandenvos.com

Bekijk de foto's.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!