Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Postkaartenreeks over Antwerpse jeugdhuizen

Een  postkaartenreeks moet de Antwerpse jeugdhuizen promoten. De jonge vrijwilligers in die jeugdhuizen proberen in de postkaarten, die ze donderdagavond voorstelden, de identiteit van hun jeugdhuis weer te geven in  tekst en beeld. Want zo'n duidelijke identiteit is belangrijk voor de jeugdhuizen in de stad. Jongeren willen zich verbonden voelen met hun jeugdhuis en willen dus weten wat ze ervan kunnen verwachten.

Postkaarten-jeugdhuizen__overkoepelende-2

Postkaarten-jeugdhuizen_dekern-2

Postkaarten-jeugdhuizen_joh-2  Postkaarten-jeugdhuizen_joké-2 Postkaarten-jeugdhuizen_jongvalaar-2

Postkaarten-jeugdhuizen_josto-2

Postkaarten-jeugdhuizen_ojé-2

Postkaarten-jeugdhuizen_sorm-2 
Postkaarten-jeugdhuizen_tel18-2

Jeugdhuizen zijn er in alle kleuren, vormen en formaten. Net zoals de jongeren die er deel van uitmaken. Geen twee jeugdhuizen zijn hetzelfde en toch is er veel dat hen bindt. Een jeugdhuis is een plaats waar elke jongere vrij binnen en buiten kan wandelen, iets kan drinken of kan deelnemen aan activiteiten. Het is een plaats voor jongeren die volledig georganiseerd en ingericht wordt door jongeren.

In samenwerking met Formaat, de federatie van Vlaamse jeugdhuizen en jongerencentra, ondersteunt de stad Antwerpen acht erkende jeugdhuizen en een jeugdhuis in opbouw (Linkeroever). In 2008 telden de Antwerpse vrijwilligersjeugdhuizen 1.250 leden, van wie er 150 een vrijwillig engagement opnamen.

De vrijwilligers van de jeugdhuizen kunnen beroep doen op een stadswerker voor tips en begeleiding. Voorts vertegenwoordigt de stadswerker de jeugdhuizen in het beleid van de stad. Meer informatie over jeugdhuiswerk vinden geïnteresseerden op de website van formaat


 

www.formaat.be

Havenbedrijf verloot tickets voor exclusief concert

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen trakteert zijn omwonenden op een exclusief concert in het kader van het project kunsthaven. De Antwerpse haven is immers niet alleen economisch productief, maar ook creatief, met artiesten die aanleggen vanuit alle hoeken van de wereld. Om deze artistieke invalshoek te benadrukken, sloot het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen vorig jaar partnerships met onder meer deFilharmonie en deSingel. Een hoogstaand resultaat van deze samenwerking is het exclusieve havenconcert ‘Herreweghe dirigeert Beethovens Pastorale’, dat op 13 februari plaatsvindt in deSingel.

Het concert op 13 februari zal voor Philippe Herreweghe in het teken staan van zowel een primeur als een jubileum. Hij zal namelijk zijn eerste havenconcert dirigeren en viert dit jaar eveneens als hoofddirigent zijn tienjarige samenwerking met deFilharmonie. Om de band met de inwoners van Antwerpen, Stabroek, Beveren, Zwijndrecht en Kapellen te versterken, geeft het Havenbedrijf 150 duo-tickets weg voor dit spektakel.

Het exclusieve concert vindt plaats op vrijdag 13 februari om 20.00 uur in deSingel. Stuur vóór 5 februari een mail, met vermelding van uw contactgegevens, naar communicatie@haven.antwerpen.be. Vermeld zeker in het onderwerpveld van uw mail dat u deze wedstrijd vernam via Het Nieuwsblad. Een onschuldige hand zal bepalen of u tot de gelukkige winnaars behoort.

Ry Cooder geeft concert in Elisabethzaal op 21 juni 2009

De Amerikaanse muzikant en producer Ry Cooder vertrekt binnenkort op tournee en zal tijdens zijn wereldreis ook een tussenstop maken in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op 21 juni staat hij samen met accordeonist Flaco Jimenez, zijn zoon Joachim en zangeres Juliette Commagere op het podium om een bloemlezing te brengen uit zijn omvangrijk oeuvre. Ook Nick Lowe komt het gezelschap vervoegen.

Ry Cooder was de laatste keer te gast in België tijdens Dranouter 1995. Daarna stortte hij zich op de soundtrack "Paris, Texas", productiewerk voor Buena Vista Social Club en Mavis Stamples. Hij maakte verder ook nog een trilogie: "Chavez Ravine" in 2005, "My name is Buddy" in 2007 en "I, Flathead" in 2008.

Enkele maanden geleden verscheen het verzamelalbum "The UFO has landed". Tickets voor het concert kosten tussen 55 en 91 euro. Bestellen kan via de ticketlijn 0900/00311 of op de website www.teleticketservice.com en www.fnac.be.

Muzikaal eerbetoon slachtoffers busramp Egypte

Top

De Rotaryclub Antwerpen-Heideland organiseert op zaterdag 13 december een muzikaal eerbetoon aan hun overleden lid Jan Van den Bergh. Jan Van den Bergh, diens echtgenote Mawie en hun kleinkinderen Tinne en Marie kwamen om het leven bij het busongeval op 13 oktober in het Egyptische Abou Simbel.

Het concert gaat door in de St-Jacobuskerk te Kapellen en start om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro. Ôp het muzikale programma staat Enkabara met Katarina Bassez & Henri Raudales, Jan Van den Bergh was een fan van hun muziek. De avond wordt afgesloten met een receptie.

Reageer: Welke tekst van Wannes Van de Velde moet opgehangen worden

Het wijkcomité Klein Antwerpen wil een blinde muur schuin tegenover het huis van de overleden zanger Wannes Van de Velde beschilderen met de tekst van een van zijn liedjes. Welke tekst dat wordt, ligt nog niet vast. Dat zal het comité samen met de familie van Van de Velde eerstdaags beslissen.

Welke tekst moet er volgens u op die muur komen? Die van zijn bekendste liedjes: 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen?' of 'Mijn mansarde'? Of ziet u er liever nog iets anders komen? Laat het ons weten.

Muziek Wannes Van de Velde als wachtmuziek op telefoonlijnen

Meer dan veertig Antwerpse cultuurhuizen laten tot eind december nummers van de onlangs overleden zanger Wannes Van de Velde afspelen als wachtmuziek op hun telefoonlijnen. De stad Antwerpen doet hetzelfde bij oproepen naar het stadhuis. Het initiatief gaat uit van het Antwerps Kunsten Overleg (AKO).

AKO wil op een originele manier de bellers aan Van de Velde doen herinneren. Wie nu telefoneert naar theaters als Het Paleis of De Bourlaschouwburg, zal sappige Antwerpse folklore horen wanneer hij wordt doorgeschakeld.

Bij de stad Antwerpen komt er per dag maar een zestigtal oproepen binnen op het stadhuis. Het gros van de bellers komt op de stedelijke infolijn terecht, maar het bleek technisch onmogelijk om onder meer 'Ik wil deze nacht in de starten verdwalen' daar te laten weerklinken. De wachtende beller krijgt een selectie uit Wannes’s oeuvre te horen, met alles grote hits.

Het rouwregister voor de volkszanger dat op het Antwerpse stadhuis lag, werd vorige week vrijdag officieel gesloten. Uiteindelijk werden er meer dan 2 volle boeken volgeschreven, goed voor een 1000-tal tekstjes. De stad spreekt van een ongelofelijk succes.

De zanger overleed op 10 november op 71-jarige leeftijd na een slepende ziekte.  Zondag werd hij herdacht in cultuurhuis 'De Roma' in Borgerhout.

Gratis festival voor uitreiking Nobelprijs voor vrede

Op donderdag 11 december van 16 tot 22 uur vindt er een gratis festival plaats in en rond de Noorse zeemanskerk in Antwerpen, naar aanleiding van de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede.

Op 11 december valt er in en rond de Noorse zeemanskerk in Antwerpen heel wat te beleven: muziek, een infomarkt van vredesverenigingen, Noorse en Zweedse hapjes en drankjes, een lezing over de Nobelprijswinnaar en een compilatie van de ceremonie van de officiële prijsuitreiking in Oslo.

Het festival is een organisatie van de stad Antwerpen, het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen vzw, de Noorse, Zweedse en Finse gemeenschap, de ambassades van Noorwegen, Zweden en Finland en verschillende vredesverenigingen. De stad Antwerpen wil met dit festival mensen en organisaties van verschillende culturen en levensbeschouwingen samenbrengen en één thema benadrukken, namelijk vrede en verdraagzaamheid.

De avond wordt afgesloten met optredens van Sopha en Jean Bosco Safari.

Lenny Kravitz op 19 april in Sportpaleis

Op 19 april zakt de Amerikaanse rockster Lenny Kravitz af naar het Antwerpse Sportpaleis. Dat meldt concertorganisator Live Nation donderdag. Kravitz komt naar de Scheldestad in het kader van zijn "Love Revolution"-tournee.

Hij zal er nummers uit zijn nieuwe plaat "It’s Time For A Love Revolution" spelen, maar ook hits uit oudere albums zoals "Are you gonna go my way" passeren de revue. De artiest brengt zoals steeds een mix van rock, soul en funk.

Eerder dit jaar was Kravitz te gast op Rock Werchter en gaf hij een gesmaakt concert in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets voor het optreden in het Sportpaleis zijn vanaf zaterdag 22 november te koop.

Foto: Wannes Van de Velde overleden

Wannes

De Antwerpse bard Wannes Van de Velde is niet meer. Hij verloor het gevecht tegen leukemie en overleed maandag. Hij was 71.

Maar Wannes Van de Velde zal blijven voortleven in onze stad. Niet alleen in zijn liedjes, maar ook als reus van de wijk Klein Antwerpen, waar Van de Velde zo lang woonde. Aan het buurtcentrum Elcker Ik hangt al een borstbeeld van hem.

Onze blogfotograaf maakte als hommage aan de zanger een kleine fotoreportage. Die is te bekijken via deze link.

Win duotickets voor de nacht van de student

Het Nieuwsblad geeft tien duotickets weg voor de nacht van de student op 24 oktober. Het enige wat je moet doen, is de volgende vraag beantwoorden. Het antwoord kan je vinden op de site van de nacht van de student www.nachtvandestudent.be.

Welke muziek zal vrijdag in de Waagnatie door de boxen klinken?

Als je kans wilt maken op de duotickets moet je je antwoord zo snel mogelijk mailen naar elke.dreesen@nieuwsblad.be. De eerste tien juiste antwoorden, winnen een duoticket. Vermeld zeker als onderwerp van je mail nacht van de student.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!