Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Dronken motorfietsdief aangehouden

Een man van 32 jaar uit 2018 Antwerpen werd zondagmorgen rond 05u30 betrapt door een politieagent in burger terwijl hij probeerde om een motorfiets te stelen in de Huidevetterstraat. De man was dronken en gedroeg zich verdacht: hij controleerde of de motorfiets op slot was en toen dat niet zo was, wandelde hij er gewoon mee weg. In de Korte Gasthuisstraat werd de verdachte door de agent in burger aangesproken. Hij kon geen zinnige uitleg geven en beweerde dat de motorfiets van een vriend was. Vervolgens liet hij de motorfiets vallen en zette het op een lopen. Een hondertal meters verder struikelde hij echter over zijn eigen voeten en kon door de politie ingerekend worden.

Koperdief op heterdaad betrapt

Zondagmorgen omstreeks 03u werd een man van 39 jaar uit Wilrijk opgepakt omdat hij op een werf (op de berm van de spoorweg) in de Van Praetstraat koperrollen had gestolen. Verdachte werd door een getuige, een vrouw van 41 uit Borgerhout, betrapt toen hij grote rollen draad aan het lossen was in een garage aan de Kerkdijk. De verdachte verklaarde aan de politie dat hij het koper verzameld had in Hemiksem om het te strippen en te verkopen. In totaal zou het om ongeveer 250 kg koper gaan. Volgens de verdachte lag het koper in kleine hoopjes op de grond. Hij zal vandaag worden voorgeleid.

Brand in Lange Leemstraat

Zaterdagavond rond 17u30 vond er een brand plaats in een pand in de Lange Leemstraat. Het pand was niet bewoond en dus moest er niemand ontruimd worden en raakte er niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Vermoedelijk lag er al iets enkele uren te smeulen en kan de brand zo ontstaan zijn.

Gewelddadige dieven op pad

Een man van 35 jaar uit 2020 Antwerpen werd zaterdagmorgen omstreeks 6u door drie onbekende mannen overvallen in de Van Schoonhovenstraat. De overvallers benaderden hem langs voor en omsingelden hem. Vervolgens begonnen ze aan zijn handtas te trekken die hij op zijn linkerschouder droeg. De tas werd stukgetrokken en de verdachten vluchtten ermee weg richting het De Coninckplein.

Rond 21u 's avonds werd een vrouw, woonachtig op Linkeroever, eveneens het slachtoffer van een grijpdiefstal op het Frederik Van Eedenplein. De vrouw zat te wachten in een bushalte, toen 4 onbekende jongemannen ervandoor gingen met haar handtas die naast haar op de grond stond. De daders vluchtten weg richting Emile Verhaerenlaan. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Zondagmorgen rond 04u30 werd een man van 53 jaar uit RS Oss (Nederland) door 4 onbekende mannen overvallen op de hoek van de Paardenmarkt en de Hessenbrug. Nadat het slachtoffer door de overvallers werd omsingeld, trok één van hen zijn jas open en de binnenzak ervan stuk zodat hij een brieventas eruit kon nemen. Vervolgens deed de dader de tas open en haalde het kentekenbewijs van het voertuig eruit. De overige documenten en bankkaarten werden op de grond gesmeten. Daarna liepen de overvallers weg richting St.Jansplein. Het slachtoffer raakte lichtgewond aan zijn hand tijdens de schermutseling. Volgens hem had één van de dieven zelfs een mes vast.

Motorrijder zwaargewond op Gerard Le Grellelaan

Zaterdagavond rond 17u30 werd een man van 39 jaar uit 2060 Antwerpen zwaargewond tijdens een verkeersongeval op de Gerard Le Grellelaan (op de brug over de autosnelweg). De motorrijder kwam in botsing met een personenwagen Audi toen hij deze wilde voorbijsteken. Volgens het slachtoffer draaide de wagen plots naar links om een parkeerplaats op te rijden, zonder gebruik te maken van de richtingaanwijzer. Hierdoor kwamen beide voerttuigen in botsing en kwam de motorrijder ten val. Hij werd voor verzorging naar het St.Vincentiusziekenhuis overgebracht. De bestuurster van de Audi, een vrouw van 22 jaar uit Wachtebeke, en haar passagier raakten niet gewond. Volgens haar reed het slachtoffer tegen zeer hoge snelheid en had ze wel haar richtingaanwijzer gebruikt. De motorrijder verkeerde niet in levensgevaar.

Autokraker op heterdaad betrapt

Een man van 28 jaar uit Deurne werd gisterenmorgen door getuigen (een vrouw van 42 en een man van 49 jaar, beiden uit Deurne) op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een voertuig in de Ten Eekhovelei. Ondanks zijn weerspannigheid slaagden de getuigen erin om de verdachte onder dwang vast te houden tot de komst van de politie.

Na fouille van de man bleek hij verschillende kaarten (simkaarten en kaarten met belwaardecodes, een kaart van Kruidvat, een bibliotheekkaart, tankkaarten van Maes en Total en een bankkaart van AXA), documenten en enkele juwelen(2 zilverkleurige ringen, 2 dunne zilverkleurige halskettingen en 1 zilverkleurige ketting met een parel, een zilveren armbandje, een zilverkleurige oorbel, een zilverkleurige broche met dolfijn, een goudkleurige broche met steentjes en 2 zilverkleurige hangers) op zak te hebben. Na onderzoek bleken al deze zaken uit voertuigen gestolen te zijn.

Handtasrovers op Linkeroever en in Hoboken

Een vrouw van 77 jaar uit 2020 Antwerpen werd vrijdagmiddag omstreeks 13u het slachtoffer van een grijpdiefstal in de Maurits Sabbelaan. Het slachtoffer stond op het punt om haar woning te verlaten, toen zij door twee onbekende jongemannen werd overvallen. Ze probeerden haar handtas af te rukken maar slaagden daar niet in. Tijdens de schermutseling raakte het slachtoffer lichtgewond. De daders konden ontsnappen.

Enkele uren later werd een andere vrouw van 69 jaar uit 2660 Antwerpen eveneens het slachtoffer van een handtasdiefstal in de Haspengouwstraat. De vrouw was onderweg van de Hoge Beuken richting Steynstraat, toen 4 jongemannen haar benaderden. Vervolgens probeerde één van hen om haar handtas los te rukken, maar slaagde daar niet in. Ook deze daders konden ontkomen. Het slachtoffer viel wel op de grond en raakte lichtgewond.

Kelderbrand in Van Stralenstraat

Zaterdagmorgen om 05u45 vond er een accidentele brand plaats in de kelder van een appartementsgebouw in de Van Stralenstraat. De bewoners moesten hun woning verlaten tijdens de bluswerken van de brandweer. Volgens de brandweercommandant zou de oorzaak van de brand accidenteel zijn en werd de schade beperkt tot de kelder. Er vielen geen slachtoffers.

Gewonden bij verkeersovervallen

Gisterenavond om 19 uur werd een jonge fietser zwaargewond nadat hij werd aangereden door een voertuig in de Quellinstraat. Het slachtoffer, vermoedelijk een illegaal, werd met zware verwondingen overgebracht naar het Stuivenberghziekenhuis. Volgens getuigen zou de fietser tussen twee wagens door gereden hebben om terug te draaien, waardoor de bestuurder van de wagen, een man van 23 jaar uit 2020 Antwerpen, hem onmogelijk kon zien en ontwijken. Het slachtoffer werd door de knal de lucht in geslingerd en belandde vervolgens op de motorkap en voorruit. De bestuurder van de wagen raakte niet gewond. Het slachtoffer zou niet meer in levensgevaar verkeren.

Even later op de avond, rond 19u30, werd een bejaarde man van 89 jaar uit Deurne eveneens aangereden door een personenwagen op de Boterlaarbaan. Het slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het OLV-Middelaresziekenhuis. Hij bloedde hevig aan het hoofd, had een zwelling aan zijn oog, verschillende schaafwonden en een zere knie. De bestuurder van 26 jaar uit Borgerhout die hem aanreed, pleegde in eerste instantie vluchtmisdrijf. Aan de hand van zijn afgebroken rechter zijspiegel werd hij echter zeer snel door de politie opgespoord. Hij bekende de feiten en verklaarde uit schrik te zijn weggevlucht.

Deze morgen rond 03u30 reed de bestuurder van een taxi op de Belgiëlei tegen een boom op de middenberm. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken. De taxichauffeur beweerde in slaap te zijn gevallen. Hij werd gewond aan zijn knie. Op het moment van de feiten zaten er geen passagiers in zijn wagen. Het voertuig was niet meer rijvaardig en moest getakeld worden. 

Handtasroof op Thonetlaan Linkeroever

 

Vrijdagmiddag werd een 75-jarige vrouw op de Thonetlaan op Linkeroever plots van haar handtas beroofd door een jonge kerel. Ze had de man niet zien komen en was volledig verrast toen hij de tas van haar schouder rukte. De vrouw kwam hierbij ten val op haar achterhoofd en moest voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis worden gebracht. Het slachtoffer werd lichtgewond. De dader blijft op te sporen.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!