Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Cityblog over Antwerpen door Antwerpenaars

Antwerp Antwerpen is meer dan de kathedraal en het vleeshuis. Maar voor wie een weekendje naar de koekenstad komt, is het niet altijd gemakkelijk om voorbij de toeristische highlights de echte Antwerpse pareltjes te ontdekken. Op deze nieuwe Antwerpse cityblog lees je ondermeer waar je de bruinste kroeg, de lekkerste koekjes en de grootste verzameling tweedehands vinylplaten kunt vinden. Wie weet kom je zelfs  als volbloed Antwerpenaar nog iets leuks over de stad te weten.

www.SpottedbyLocals.com is een Europees netwerk van een twintigtal cityblogs waarop stadsbewoners schrijven over hun favoriete plekjes in de stad. Spotted by Locals richt zich op ervaren reizigers die steden op een lokale manier willen ervaren en graag een highlight of twee missen om de toeristenmassa’s te ontwijken. Spotted by Locals drijft op vijfennegentig spotters die na een persoonlijk gesprek in hun stad gecontracteerd zijn om over hun stad te schrijven.

Site van de week: bartiesten

Vier maanden geleden schreef brouwerij De Koninck een wedstrijd uit om het meest kunstige bierkaartje te ontwerpen. Maar liefst 3.426 (b)artiesten stuurden een werkje in. Een jury bestaande ondermeer uit Fred Bervoets, Luca Guarese, Bernard Van den Bogaert en Adriaan Raemdonck, kiest een winnaar uit die een werk van Bervoets mee naar huis krijgt. De jury stelde ook een shortlist samen van 19 finalisten waar je via www.bartiesten.be op kunt stemmen. De publiekswinnaar wint eveneens een echte Bervoets. Op 20 november worden de laureaten bekend gemaakt in het Museum voor Schone Kunsten. Dan wordt eveneens het startschot gegeven voor de tentoonstelling Bartiesten.

Site van de week: test je muziekkennis

Zaterdag 13 december vindt de twintigste editie plaats van The Golden Years. Op 17 maart 1990 organiseerde Daniel Gardin van The Musical box dit evenement voor het eerst in het Sportpaleis. Voor wie de jaren zestig niet actief heeft meegemaakt, klinken sommige artiestennamen misschien minder vertrouwd in de oren. Maar de vele fantastische hits uit die tijd zijn klassiekers geworden en kan iedereen bij het horen van de eerste noten meezingen. Op de website van het sportpaleis kun je de concerterende groepen aanklikken en krijg je een videoclipje te zien.

Site van de week: dierengeluiden in de zoo

Op de website van de Antwerpse Zoo  kan je sinds kort niet enkel foto's van dieren bekijken, je kunt ook dierengeluiden beluisteren. Luister hieronder naar het jachtluipaard:

1322003135456jachtluipaard_3 

Site van de week: verander je straat

Verander je straat

Zo zou de Bleekhofstraat er ook kunnen uitzien...

Bleekhofstraat_2 Bleekhofstraat2

Maak van je straat in Borgerhout een juweeltje met www.veranderjestraat.be. Borgerhout is het minst groene district van Antwerpen en daar willen de bedenkers van Veranderjestraat iets aan doen. Veel heb je niet nodig: een beetje ruimte of creativiteit en een beetje kennis van zaken. Op deze site vind je tips, toekomstfoto's, inspiratie en medestanders om je straat in een nieuw kleedje te steken en tegelijkertijd de natuur zo weinig mogelijk te belasten.

Waarom groen in jouw straat? Omdat mensen vrolijk worden van planten, omdat je een lelijk huis kan camoufleren, omdat je zo gezellig met je buren kan praten als je de planten water geeft, omdat mensen meer buiten gaan zitten in een groene omgeving. Veranderjestraat wil van Borgerhout een groen district maken, een gezellig district, een plaats waar geen stukje straat de kans krijgt om lelijk te zijn. Want naast verkeersveiligheid, infrastructuur en leefbaarheid is een straat pas een leefstraat als het een mooie straat is die uitnodigt tot stoepzitten, buurtfeesten, straatbarbecues en gezamenlijke acties.

Site van de week: Antwerp Dance Festival

Dance_5 Meer dan 25.000 tickets zijn al verkocht voor het Antwerp Dance Festival. Op vrijdag 2 mei kun je de laatste 1.000 tickets kopen bij kledingwinkel Fish & Chips in de Kammenstraat. Het gigantische dansevenement op maar liefst 19 locaties gaat vrijdagavond van start in het Centraal Station die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een danstempel.

Kleppers op het Antwerp Dance Festival zijn ondermeer Milk Inc, Green Velvet, Felix da Housecat en Boy George. Het volledige programma en alle informatie op www.antwerpdancefestival.be

Site van de week: VideAntz

In de Arenbergschouwburg is het deze zondag weer Open Podium. Na muziek, woord, dans en theater wordt er op 13 april plaats gemaakt voor de kortfilm. Voor de voorstelling, tijdens de pauze en na de voorstelling zullen in de Cantina van de Arenberg filmpjes vertoond worden van deelnemers van Vide-Antz, het enige Vlaamse video productiehuis dat exclusief door jongeren wordt gerund. De thuisbasis bevindt zich in het centrum van Antwerpen (in het Kavka jongerencentrum) waar jongeren tussen 16 en 25 jaar hun eigen videoprojecten kunnen realiseren. Op hun www.videantz.be krijg je al een voorsmaakje.

Info: Open Podium: zondag 13 april vanaf 20u30 in de Arenbergschouwburg, inkom is gratis

De deelnemers:

Lees verder

Site van de week: Queen for a day

                                                                                                                                                                Kroon_2

Heb je nog een origineel cadeau nodig voor een vriendin of je vrouw? Maak dan van haar koningin voor één dag.

Op www.queenforaday.be kan je zelf beslissen hoe de uitverkorene verwend zal worden, maar laat je het echte werk over aan anderen. Twaalf koninginnen, van Queen Elisabeth, naar prinses Mathilde tot Lady Jacky Kennedy, allemaal stellen ze een ander assortiment van verwennerijen voor. Je gaat langs bij een kapper, een ontwerperszaak, een hippe cocktailbar,... allemaal met persoonlijk begeleiding.

Lees verder

Site van de week: Antwerpen-Banjul

Deze week is het weer zover: op 18 maart start Antwerpen Banjul oftwel een lowbudget-versie van Parijs Dakar. De uitdaging? Vanuit Antwerpen door Europa, dwars door de Sahara via Dakar naar Gambia rijden in een auto of motor van maximaal 1000 euro. Na een spectaculaire reis van bijna 7000 km en een geweldige ervaring rijker, schenk je de auto in Gambia aan een goed doel van jouw keuze.

Dat Parijs-Dakar voor het eerst in dertig jaar werd afgelast, is voor bezieler van het project Cor De Bresser uit Ravels geen reden om ook zijn woestijnrally te annuleren. 'De Antwerp-Banjul Challenge gaat op 18maart gewoon van start', bevestigde hij in Het Nieuwsblad.

Alle info via www.antwerpenbanjul.com. Een voorsmaakje krijg je in dit filmpje:


Site van de week: kus eens een Antwerpse politicus!

Een politiek relatiebureau wil vanaf mei burgers en politici onderdompelen in elkaars leefwereld. Onder de slogan 'kus een politicus (of heb je liever een politica?)' brengt dit initiatief van vzw De Wakkere Burger (DWB) burgers en politici op een ongewone manier met elkaar in contact om zowel de mentale als de kenniskloof tussen burger en politici dichten.

'Politici doen vaak inspanningen om beslissingen af te toetsen bij de burger, maar botsen daarbij soms op praktische problemen. Door simpelweg tijdsgebrek dreigt vaak vervreemding en blijken politieke keuzes niet altijd te eindigen in het gewenste resultaat.' aldus Jan Bauwens, voorzitter van DWB.

DWB zoekt open, kritische en constructieve burgers die geïnteresseerd zijn in de dagdagelijkse bezigheden van politici. Als politiek relatiebureau zorgt DWB ervoor dat je gedurende zes maanden een kijkje kan nemen achter de coulissen. Je krijgt de kans om een koppel te vormen met een gemeenteraadslid, burgermeester, parlementslid of misschien een minister. Van de kandidaten wordt verwacht dat ze hun eigen werk- en/of leefwereld op een kier zetten en de verschillende ontmoetingen kunnen evalueren en neer te pennen in een blog.
Wie graag eens een Antwerpse politicus beter wil leren kennen, kan zich kandidaat stellen om een koppel te vormen via www.dewakkereburger.be Tijdens de campagne zal dan moeten blijken of de spreekwoordelijke kus uit de slogan een liefdeskus, een vriendelijke kus, een judaskus, of een kus uit 'jekuntzekussen' is.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!