Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Protestactie tegen vervuilende bedrijven op Petroleum Zuid

Zo'n vijfhonderd buurtbewoners en natuurliefhebbers waren zondag aanwezig op de ludieke protestactie van Natuurpunt Hobokense Polder tegen de plannen voor het nieuwe bedrijventerrein op Petroleum Zuid. Daar komt immers niet enkel het nieuwe voetbalstadion, de stad plant er ook een industrieterrein. Natuurpunt Hobokense Polder en het Petrolfront, een amalgaam van natuur-, wijk- en belangenverenigingen, vreest dat er ook weer ruimte zal komen voor vervuilende bedrijven op het al zwaar verontreinigde terrein. Zij zijn niet tegen de komst van een bedrijventerrein, maar vragen daarbij meer aandacht voor groen en natuur.

GM: Goed nieuws uit Duitsland, slecht nieuws uit VS

Gm Paniek in de VS. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou de GM-directie tegen dinsdag niet klaar zijn met zijn allesomvattende reddingsplan. Bovendien zou GM nog eens vijf miljard dollar extra willen vragen aan de Amerikaanse regering. Krijgt het dat geld niet, dan komt een faillissement almaar dichterbij.

Vanuit Europa was er afgelopen weekend dan weer goed nieuws. In verschillende fabrieken in Duitsland en Spanje wordt de geplande tijdelijke werkloosheid geschrapt omdat verschillende kleine modellen beter verkopen dan verwacht. Reden daarvoor zou onder meer de Duitse schrootpremie voor oude wagens zijn. De Europese vakbonden zaten de afgelopen dagen zaten met de Europese directie en probeerden langs diplomatieke weg contact op te nemen met de kringen rond Barack Obama. Zij hebben een eigen oplossing: de verzelfstandiging van GM Europe. Volgens ABVV-topman Rudi Kennes kan het niet zijn dat 'Europa moet opdraaien opdat Amerika verder zou kunnen feesten.'

Stad leidt retailers rond in winkelgebieden

Voorhamme De stad organiseerde dinsdag voor het eerst een zogenaamde 'retailtour'. Vastgoedmakelaars, vertegenwoordigers van grote winkelketens en adviseurs van de stad maakten samen een wandeling door de Modewijk en het Zuid. Ze bezochten verschillende interessante commerciële locaties en spraken met projectontwikkelaars en andere 'retailers'.

Schepen van Economie en Middenstand Robert Voorhamme (SP.A) liet de voorbije maanden een grootschalig onderzoek uitvoeren naar de 57 commerciële kernen in de stad. Voor elk van die kernen werd een duidelijk profiel uitgewerkt: wat voor winkels missen we hier, wat voor soort winkelgebied is dit, waar liggen de kansen in de toekomst? Op basis van die profielen wil Voorhamme in de toekomst nog retailtours organiseren met de juiste partners.

'Zo is de Handelsstraat zich hoe langer hoe meer aan het ontwikkelen tot een soort van mediterraan alternatief van de Chinese Van Wesebekestraat. Het kan nuttig zijn om daar met het juiste soort potentiële investeerders naartoe te trekken. Maar evengoed kunnen we eens met de grote supermarkten op wandel gaan door Antwerpen, om hen te wijzen op nieuwe mogelijkheden. We weten immers dat zij denken aan herlocalisatie doorheen de stad.'

Unizo Antwerpen-stad was minder opgetogen met het initiatief. Zij was niet op de hoogte van het initiatief en vreest dat Voorhamme enkel de grote ketens naar de stad wil lokken. 'De aanwezigen op de toelichting en de bezoeken in de modewijk blijken vooral afkomstig te zijn uit de ketenwinkels en de grote promotoren. De stad Antwerpen laat de dynamische kleine zelfstandige ondernemer aan de kant staan bij de invulling van zijn beleidsvisie en geeft aan de ketenbedrijven en de grote promotoren de eerste keuze.'

Reageer: Wat moet er gebeuren om Opel te redden?

De Europese tak van de autobouwer General Motors zit in moeilijke papieren. En ook voor de Antwerpse Opel-fabriek is onzekerheid troef. De Vlaamse regering biedt financiële hulp aan, maar de Europese directie lijkt niet echt geïnteresseerd. Het personeel in Antwerpen maakt zich zorgen.

Wat denkt u daarvan? Had deze moeilijke en onduidelijke situatie vermeden kunnen worden? Moeten onze politici meer doen en krachtdadiger optreden? Moet het personeel gewoon het werk neerleggen? Laat het ons weten.

Donkere wolken boven Opel

De 2.600 Opel-arbeiders gaan morgenvroeg na enkele weken economische werkloosheid opnieuw aan de slag, maar de onzekerheid knaagt: hoelang nog? De vakbonden eisen een Europees initiatief van federaal premier Herman Van Rompuy (CD&V). ‘Vooral richting Duitsland waar nationalistische reflexen opduiken’, zegt ABVV-afgevaardigde Rudi Kennes.

De metaalbonden en de fabrieksdirecties verzamelden gisteren bij federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Vlaams economieminister Patricia Ceysens (Open VLD) voor een Task Force over de bedreigde toekomst van de Belgische auto-industrie. Daar was het echter vooral Opel dat de klok sloeg. ‘We hebben het daar een beetje gemonopoliseerd’, geven de Antwerpse vakbonden toe.

De situatie bij Opel is dan ook nijpend. ‘Het is hoogdringend. En dan bedoel ik geen weken maar dagen’, verduidelijkt ABVV-afgevaardigde Rudi Kennes. Uit de vergadering van de Task Force kwam weinig concreet en pas volgende week zitten de partners opnieuw rond de tafel.

De vakbonden en de Antwerpse Opel-directie klonken na afloop erg pessimistisch over hun toekomst. ‘De situatie is desastreus.’ ‘Het is té laat’, ‘We krijgen geen goede signalen’, noteerden we achteraf. ACV-afgevaardigde Jan Van Aggelpoel zag het het zwartste in: ‘Elke motivatie is weg, vandaag of morgen valt het doek.’

Al heeft zowat iedereen ook nog een ‘sprankeltje hoop’. En die is dat de Duitse overheid de eigen GM-fabrieken niet voortrekt.

‘We merken dat daar toch nationalistische reflexen opduiken. Waar zit Europa nu? Wat vindt Barrosso hier van? Of commissaris Neelie Croes? Daar horen we niets van’, reageert Kennes.

Dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vorige week financiële steun in de vorm van bankgaranties beloofde, vindt de Antwerpse Opel-directeur Leo Wiels alvast ‘een goed signaal. Het zet ons op een gelijke basis met Duitsland en Spanje.’

De vakbonden zijn minder enthousiast. ‘Peeters is die steun zelf moeten gaan aanbieden bij Carl-Peter Forster. Die de minister-president beleefd wandelen stuurde,’ vindt Kennes. Volgens hen ligt de bal nu in het kamp van premier Van Rompuy. ‘Ik denk dat een Belgische vlag in Berlijn of Detroit meer indruk maakt dan een Vlaamse.’

‘Er moet nu snel een petit comité op het Highest level samen komen, eentje dat resultaten boekt. Waarbij premier Van Rompuy samen met zijn Duitse collega Merkel oplossingen zoekt. Een reddingsplan voor Opel Antwerpen zou bijvoorbeeld zijn dat het SUV-model naar één van de Duitse fabrieken gaat, en dat wij hier aan ander model kunnen maken.’

Bij Opel Antwerpen zelf werken 2.600 menen, maar daarnaast zijn er nog tussen de 10.000 en 12.000 arbeiders actief in de toeleveringsbedrijven.

Vrijdag mogelijk staking bij de Lijn in Antwerpen-Noord

Vrijdag wordt er mogelijk gestaakt bij De Lijn in de regio Antwerpen Noord. Dat meldt de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten. Aanleiding is een aantal agressiegevallen. De vakbond besliste de actie niet te steunen. De socialistische vakbond ACOD beslist vrijdagochtend.

De stakingen vinden mogelijk plaats in de stelplaatsen van de Tjalkstraat, Zandvliet en Wuustwezel. Het ACV verspreidde donderdagavond een pamflet onder het personeel met de mededeling dat het eventuele acties niet steunt. "Wij hebben de voorbije jaren, samen met De Lijn en de overheid, maatregelen uitgewerkt om agressie zoveel mogelijk te voorkomen en sneller en beter aan te pakken. Helaas zal men nooit kunnen uitsluiten dat er ergens gefrustreerden, gekken, crapuul of misdadigers ronddwalen. Op een moment van zware economische crisis met alle spanningen die dit meebrengt, schoolkinderen en collega-werknemers letterlijk en figuurlijk onverwachts in de kou laten staan, biedt geen oplossing voor een maatschappelijk probleem", zegt secretaris Freddy De Wilder.

ACOD nam donderdag nog geen standpunt in. "Ik zal mij morgenvroeg naar de stelplaatsen begeven en zien wat de chauffeurs zeggen. Pas dan zal ik mijn standpunt bepalen", zegt secretaris Luc Vervoort. Hij laat wel weten het personeel niet in de kou te zullen laten staan. "Ik kan de reactie wel begrijpen. Gisteren werd een chauffeur tot twee keer toe in het gezicht gespuwd, vandaag kreeg een andere van een student een klap in het gezicht."

Antwerpen opnieuw met belgerinkel naar de winkel

Fietspadleien

Voor het eerst in drie jaar doet Antwerpen weer mee aan de nationale Unizo-actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Meer nog, het onder impuls van Unizo-Antwerpen vernieuwde concept wordt hier gelanceerd voor heel Vlaanderen.

Lees verder

Cruiseschepen laten Antwerpen links liggen

Cruise3

Het cruisetoerisme, een van de paradepaardjes van dit stadsbestuur, komt in Antwerpen maar niet van de grond. Na een heropflakkering in 2008, doen dit jaar wellicht opnieuw minder schepen Antwerpen aan. Al brengen die in totaal wel meer toeristen mee.

Lees verder

Voorlopig geen problemen bij BASF

BASF voert in een aantal Duitse vestigingen arbeidsduurverkorting in, een variant op de tijdelijke werkloosheid, en sluit twee fabrieken in de Verenigde Staten. Toch benadrukt Jan Van Doorslaer, woordvoerder van de vestiging in Antwerpen, dat er hier voorlopig geen problemen zijn. 'De Duitse vestigingen werken vooral voor de automobielsector, en zoals iedereen weet is het daar nu zware crisis. Het is dan ook normaal dat zij getroffen worden, en ook in de Amerikaanse fabrieken gaat het om zeer specifieke nichemarkten.

Hier in Antwerpen kunnen we minstens tot eind februari alles oplossen door tijdelijk intern te schuiven met onze mensen. Op de afdelingen die werken voor de voedsel-, verzorgings- of farmaceutische sector laat de crisis zich veel minder hard voelen. Daar kunnen we altijd volk gebruiken. We maken ons voorlopig sterk dat we hier in Antwerpen helemaal geen tijdelijke werkloosheid moeten inroepen.'

Mieke Vogels: 'Minder containers, meer isolatie'

Vogels wil al het geld dat nu naar de uitbouw van onze havens gaat, investeren in zogenaamde groene economie. ‘Met het geld voor het Antwerpse Deurganckdok zou je jaarlijks 100.000 woningen kunnen renoveren en isoleren. Goed voor de bouwsector én de portefeuille van bewoners. En waarom investeren we niet meer in de zoektocht naar alternatieven voor olie of bio-afbreekbare kunststoffen? De toegevoegde waarde daarvan zou voor Vlaanderen veel groter zijn.’

Voka Antwerpen-Waasland is het daar niet mee eens. 'Transport zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden', zegt directeur Luc Luwel. 'Havens en luchthavens zijn voor Vlaanderen erg belangrijke componenten van economische groei. We moeten hierin blijven investeren. We kunnen kiezen: ofwel laten we die containers hier toekomen en verdienen we er zelf nog iets aan, ofwel gaan ze naar Rotterdam en Frankfurt en passeren ze hier toch op de Ring via een of andere vrachtwagen op weg naar zijn eindbestemming.'

Toch geeft Luwel toe dat er in de haven wellicht meer toegevoegde gecreëerd zou kunnen worden. 'We zitten met een erg strenge regelgeving in het havengebied: volgens de wet-Major moet alle arbeid die er gebeurd, uitgevoerd worden door erkende havenarbeiders. Dat kost ons heel wat mogelijke extra behandelingen. Let op, wij pleiten er niet voor dat havenstatuut aan te passen voor arbeiders op den blauwe steen (die de schepen laden en lossen, nvdr.). Maar voor alle andere mogelijke arbeid zou men dat speciale statuut toch moeten durven herbekijken.'

Miekevogels Groen! stelde gisteren zijn ideeën voor een relance van de Vlaamse economie voor, en die staan haaks op de plannen van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Voorzitser Mieke Vogels: ‘Van Vlaanderen dé logistieke poort maken zoals Peeters wil, is absoluut niet de oplossing. Hij droomt ervan om alle containers die in Europa moeten zijn naar hier te halen. Welnu, als we in de haven van Antwerpen de huidige capaciteit volledig zouden benutten, komen er in Vlaanderen elk jaar dubbel zoveel containers aan als nu. Hoe gaan we die vervoeren naar hun Europese bestemmingen? Dat kunnen onze wegen nooit slikken. Gerenommeerde economen geven ons daarin gelijk.’

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!