Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pius X zet sporthal open voor buurtsport

Het Kielse Pius X-instituut zet de deuren van zijn sporthal open voor Antwerpse sportclubs, tenminste na de schooluren. Het stadsbestuur en de school benutten zo maximaal de sportinfrastructuur. Na de lessen, gaat het beheer van de sporthal naar de stad. Eind dit schooljaar evalueren beide partners deze samenwerking. Eerder sloot de stad een gelijkaardige overeenkomst met het Berchemse Atheneum en het Merksemse Groenendaalcollege.

Ten Miles en Antwerp Marathon: de nieuwigheden
NadiaAntwerp5 
Op 26 april is het weer zover: de legendarische Antwerp Ten Miles. Tienduizenden lopers zullen 't Stad opnieuw overspoelen voor een loop van 10 mijl of een volledige marathon. Om alles vlot te laten verlopen, zijn er dit jaar een aantal wijzigingen, zowel wat betreft het parcours als de organisatie.
 
Zo wordt er bij de Antwerp 10 Miles dit jaar gewerkt met een zandloperstart: vlak voor de startlijn wordt de brede startstrook versmald . Door de zandloperstart wordt de druk op het parcours verminderd en ontstaat er meer loopruimte. De startzone wordt ook opgedeeld in verschillende tijdsvakken. De deelnemers worden gevraagd om vrijwillig in het startvak van hun geschatte eindtijd plaats te nemen. De resulaten worden berekend op basis van de nettotijd. Dat betekent dat het geen zin heeft om te dringen om vooraan te staan. Het parcours in het centrum wordt ook aangepast, zodat er vlotter kan doorgelopen worden. Het exacte parcours wordt binnenkort bekendgemaakt.
 
Het parcours van de ING Antwerp Marathon ligt ondertussen vast en werd ook aangepast. De start ligt op de Thonetlaan op Linkeroever (niet meer op de Gloriantlaan). De traditionele aanloop op Linkeroever en de Waaslandtunnel wordt behouden. Het gedeelte op de Kaaien en richting Wilrijk (de eerste helft van de marathon) wordt in de andere richting gelopen dan de voorbije jaren. Dit jaar loopt het parcours voor het eerst langs het Sportpaleis en het vernieuwde Spoor Noord. Vandaar gaat het richting finish op de Grote Markt.

 
Meer info: www.sport.be
Zaterdag finale 'Beker van België IJshockey'

De ijsbaan in Deurne gooit zaterdag de deuren open voor de ultieme Belgische ijshockeywedstrijd. HYC Fintro Herentals en White Caps Turnhout binden op zaterdag 3 januari 2009 de schaatsen aan in ijsbaan Ruggeveld aan de Ruggeveldlaan 488 in Deurne.

De finalewedstrijd voor de Beker van België IJshockey begint om 20.30 uur. Een inkomticket kost 15 euro. Om 18 uur staat een jeugdwedstrijd op het programma met tussendoor een demonstratie Sledge Hockey. Deze paralympische sport is de tegenhanger van ijshockey voor mensen met een lichamelijke beperking.

Meer info: http://www.kbijf.be

FOTO: de Scheldecross

Cross

De Nederlander Thijs Al heeft vrijdag de vierde Scheldecross gewonnen. Hij won voor Klaas Vanthornout en de Tsjech Radomir Simunek. Een ronde voor het einde zag de Nederlander kans om zijn medevluchters af te schudden op de zandstrook. En toen was de wedstrijd gereden.

Onze blogfotograaf John ging mee kijken en maakte dit verslag.

Reageer: moeten Antwerp en Germinal Beerschot fuseren?

'Als supporter heb ik er geen behoefte aan, maar als burgemeester wel.' Dat zegt burgemeester Patrick Janssens in een dubbelinterview met sportschepen Ludo Van Campenhout over een fusie tussen de twee Antwerpse voetbalclubs Antwerp en Germinal Beerschot.

Volgens de burgemeester is alleen één enkele topclub in de stad economisch en sportief leefbaar. ‘We zitten in elk geval in een situatie dat noch Antwerp, noch Beerschot op eigen kracht nog kan doorgroeien naar de top', zegt Janssens. 'Dus dient zich een keuze aan. Ofwel kiezen we voor de gezelligheid en rivaliteit zoals we die vandaag hebben. Maar dan moet je als Antwerpenaar naar PSV, Feyenoord of Standard als je topvoetbal wil zien.’ Dan moet je durven zeggen dat Antwerpen niet langer de ambitie heeft om op topniveau mee te spelen. ‘Ofwel hebben we de ambitie om op topniveau mee te draaien, maar dan is een fusie de enige optie. Dat is de economische realiteit. Alleen zo creëer je een club met een onderdrempel van 15.000 à 20.000. toeschouwers in een slecht seizoen. Terwijl dat nu de bovendrempel is in goed seizoen. Maar het is niet aan ons als stadsbestuur.'

Wat vindt u ervan? Moeten de twee topclubs zo snel mogelijk samengaan? Of varen ze beter elk hun eigen koers? Laat het ons weten!

Vijf nieuwe sporthallen voor de stad Antwerpen

Anciaux250 De stad Antwerpen start in de komende jaren met de bouw van vijf nieuwe sporthallen en vier nieuwe kunstgrasvelden. De projecten worden gerealiseerd met de steun van de Vlaamse overheid en kaderen in het sportbeleidsplan waarmee Antwerpen in 2012 de sporthoofdstad van Europa hoopt te worden.

Er was een inhaalbeweging nodig in Antwerpen qua sportinfrastructuur. Daarom werden er negen aanvraagdossiers ingediend bij Vlaams minister Bert Anciaux. Die liet vorige week weten dat alle dossiers door de Vlaamse regering zijn goedgekeurd. In het totaal kosten alle projecten tussen de 11,6 en 14,5 miljoen euro, afhankelijk van het resultaat van de aanbestedingen.

De aanleg van de eerste kunstgrasvelden start in 2009. Tegen 2010 moeten ze af zijn. In 2010 wordt er begonnen met de bouw van de eerste sporthallen, die dan in 2011 in gebruik worden genomen. In 2012 moeten alle projecten klaar zijn. De verschillende faciliteiten zullen verspreid worden over verschillende districten. Zo komen er onder andere grasvelden en sporthallen op de Wilrijkse pleinen in Antwerpen en op Het Rooi in Berchem.

Sportlaureatenviering 2008 in Hoboken

Ook dit jaar willen district en sportraad de Hobokense sporters en clubs die in 2008 een bijzondere prestatie leverden in het zonnetje zetten. De viering van alle laureaten vindt plaats in februari 2009 in kasteel Sorghvliedt.

Sportlaureaat
Wie komt in aanmerking?
• Sportploegen (alle categorieën, voorbeeld jeugdploegen, veteranen…).
Voorwaarde: op het grondgebied Hoboken actief zijn én er de thuiswedstrijden in competitie betwisten.
• Sportlui (alle categorieën, voorbeeld jeugd, veteraan…).
Voorwaarde: in Hoboken wonen en bij een erkende sportploeg of sportfederatie aangesloten zijn.

Lees verder

Vijfendertig nieuwe badmintonspelers in Hoboken

Vijfendertig Hobokenaars leerde dit najaar badmintonnen tijdens één of meerdere initiatielessen badminton. Met de organisatie van deze initiatielessen wil de stad Antwerpen sportievelingen warm maken voor het Badmintonfestival, een grootschalig tornooi voor recreatieve spelers in Antwerp Expo op 6 en 7 december.

Geïnteresseerde badmintonners in spé konden dit najaar in Hoboken initiatielessen volgen. De plaatselijke clubs Bell Badminton en Bacho openden hun deuren in Hoboken. Ervaren spelers gaven les op maandag en op donderdag aan in totaal vijfendertig cursisten.

Aan het einde van de laatste les werden er telkens twee badmintonrackets verloot. In sporthal Extra Time werden op maandagnamiddag André Brams en Liesbeth D’Hondt de gelukkige winnaars. Na afloop van de donderdagavondlessen wonnen Tine Elaut en Martine Huylebroeck een racket.

Talrijke cursisten schreven zich na afloop in bij de clubs of nemen deel aan het Badmintonfestival op 6 en 7 december.

Cursistenopdonderdag2_3Cursistenopmaandag

Antwerpse scholen open voor sport

Om zoveel mogelijk sportinfrastructuur open       te stellen voor de burger wil de stad samenwerkingsovereenkomsten sluiten       met scholen van alle onderwijsnetten. Scholen in Antwerpen bieden immers       een enorm potentieel aan overdekte sportinfrastructuur. Door       schoolsporthallen open te stellen na de schooluren vangt de stad de       stijgende vraag naar sportmogelijkheden op.

De sporthal van het Koninklijk       Atheneum Berchem vervult in dit project een pioniersrol.       Momenteel is er een tekort aan overdekte       sportinfrastructuur. Burgers en clubs botsen op overvolle sporthallen       tijdens de piekuren en komen zo soms niet aan sporten toe. Het       stadsbestuur wil van Antwerpen een echte sportstad te maken en een       inhaalbeweging realiseren op het gebied van sportinfrastructuur.

Lees verder

Kleuters en bejaarden bewegen samen

Bejaardentehuis_211108_030 Onder het motto 'Bewegen is gezond, voor jong en minder jong' gaan de kleuters uit de derde kleuterklas van het Ekerse Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes instituut elke maand op bezoek bij de bewoners van rusthuis Sint-Vincentius. Samendoen ze dan gedurende een uurtje turnoefeningen.

'Ze moedigen elkaar aan en zowel voor de bejaarden als voor de kleuters is het een plezier om samen te bewegen. Het is prachtig om te zien hoe de kleuters contact zoeken met de bewoners van het rusthuis en zo een zeer speciale band opbouwen met elkaar', vertelt juffrouw Marleen met terechte trots.

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!