Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Camille Paulus wordt voorzitter Artesis Hogeschool

De raad van bestuur van de Artesis Hogeschool Antwerpen heeft Camille Paulus, ere-gouverneur van de Provincie Antwerpen, op 16 februari verkozen als opvolger van voorzitter Rudi Verheyen. Die beëindigt zijn mandaat op 28 februari.

De Artesis Hogeschool verkoos Paulus omwille van zijn jarenlange beleidservaring en deskundigheid inzake het beheer en bestuur van een grote organisatie, waarbij hij beroep kan doen op zijn uitgebreide netwerk in Antwerpen en daarbuiten.

Camille Paulus was van 1 oktober 1993 tot 30 april 2008 gouverneur van de Provincie Antwerpen. Als assistent en later als hoogleraar aan de VUB stond hij zelf met beide voeten in de academische wereld. Hij bekleedde verscheidene mandaten waaronder het burgemeesterschap van Aartselaar. Hij is commissaris-generaal van het masterplan mobiliteit Antwerpen en bekleedt het voorzitterschap van een aantal organisaties.

Meld uw Music for Life-initiatief

Musicforlife Het Glazen Huis mag dit jaar dan weer niet in de enige echte studentenstad van Vlaanderen staan, ook in Antwerpen zijn er heel wat initiatieven voor Music for Life, de eindejaarsactie van Studio Brussel. Dit jaar gaat de opbrengst van 'Mothers for Life' naar moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn. Zaterdag is er alvast een grote actiedag aan het Mechelseplein, maar er zijn ongetwijfeld nog een heleboel andere initiatieven in en rond Antwerpen. Reageer en maak ze hier wereldkundig!

Reageer: Gezond eten voor studenten

De vzw Voedselteams wil studenten gezond leren eten. Daarom biedt ze vanaf 24 november gezonde voedingspakketten aan Antwerpse studenten aan. Op verschillende plaatsen in de stad zullen die biologisch geteelde seizoensgroenten en fruit voor een democratische prijs (6-8. euro per week) kunnen afhalen.

Vindt u dat een goed initiatief? Is dit een goede manier om studenten gezond te laten eten? Zou u zelf dergelijke gezonde voedingspakketten kopen? Of lukt dit toch niet en eten studenten toch alleen maar fastfood en afhaalmaaltijden? Laat het ons weten.

Reageer: Kent u het studentenblad dwars?

Dwars, het studentenblad van de Universiteit Antwerpen, heeft dit jaar een nieuwe hoofdredactrice.  Kirsten Cornelissen uit Mortsel studeerde Frans-Spaans en doet momenteel een master cultuurmanagement. Al vier jaar schrijft ze voor het studentenblad, maar nu staat ze aan het roer.

En ze heeft een duidelijke visie op wat er moet veranderen aan het blad. 'Het mag best wat minder braaf dan de eerste nummers van dit jaar. We willen onder meer artikels die zorgen voor een polemiek, die een debat veroorzaken. Onderwijs is voor ons een heel belangrijk thema, anders zouden we geen studentenblad zijn. Zo schrijven we binnenkort over de lerarenopleiding die langer, zwaarder en duurder is geworden.’

Wat vindt u van dwars? Kent u het studentenblad? Heeft u het ooit al gelezen? Of vindt u dat studenten moet studeren, of desnoods fuiven, maar zeker geen eigen blad uitgeven? Laat het ons weten.

 

Hermes organiseert La Rocca TD

Op woensdag 12 november trekken de leden van de studentenclub Hermes naar Lier. Want in de dancing La Rocca organiseren ze hun La Rocca TD.

Om van de TD een onvergetelijke nacht te maken, heeft het Hermse-presidium enkele grote namen kunnen strikken. In de main room spelen DJ's Yago, Amro & Dimitri Wouters. Backstage zijn dat: DEFO, DEFFE & WIMM.

Kaarten kosten in voorverkoop 5 euro voor leden van Hermes en 6 euro voor niet leden. Ze zijn de verkrijgen in de Doedelzak. Aan de deur van La Rocca kosten de kaartjes 7 euro voor leden en 8 euro voor niet leden. Om iedereen vanuit de stad tot in Lier te krijgen, rijdt er een gratis busdienst vanop de Melkmarkt.

Reageer: Is het niet wat vroeg voor een jobbeurs voor studenten?

De internationale studentenvereniging Aiesec organiseerde de voorbije dagen een jobbeurs voor studenten. Is het niet wat vroeg op het jaar om al een jobbeurs te organiseren? Of bent u al bezig met het zoeken naar een baan?

Wat vindt u ervan? laat het ons weten?

Christendemocratische studentenclub CDS wint leden

Tussen april en midden oktober van dit jaar heeft de studentenclub Christen-Democratische Studenten Antwerpen (CDS) zijn aantal leden zien stijgen van 20 tot meer dan zestig. Daarmee is CDS een van de grootste politieke studentenverenigingen van Antwerpen, zegt Sam Voeten, voorzitter van CDS Antwerpen. 'En we groeien nog steeds.' CDS Antwerpen is nu ineens groter dan Leuven, Gent of Brussel.

'De politieke crisis van de afgelopen maanden heeft twee effecten op studenten', zegt Voeten. 'Ofwel haken ze af, ofwel gaan ze zich net meer interesseren voor politiek en zich zelfs engageren.'

Win duotickets voor de nacht van de student

Het Nieuwsblad geeft tien duotickets weg voor de nacht van de student op 24 oktober. Het enige wat je moet doen, is de volgende vraag beantwoorden. Het antwoord kan je vinden op de site van de nacht van de student www.nachtvandestudent.be.

Welke muziek zal vrijdag in de Waagnatie door de boxen klinken?

Als je kans wilt maken op de duotickets moet je je antwoord zo snel mogelijk mailen naar elke.dreesen@nieuwsblad.be. De eerste tien juiste antwoorden, winnen een duoticket. Vermeld zeker als onderwerp van je mail nacht van de student.

Nacht van de student: zes zalen, één ticket

Op vrijdagavond 24 oktober is de student baas  in het uitgaansleven van Antwerpen. Want dat wordt De Nacht van de Student georganiseerd, de tiende editie ondertussen. Voor negen euro kunnen studenten, en anderen, terecht in twee zalen van discotheek Noxx voor Urban en House, in club Industria voor concerten van Hadise en Milk Inc en voor techno, in De Kaai waar eclectic gedraaid zal worden. Voorts is er pop in zaal Stuurboord en Drum&Bass in de Waagnatie.

Tickets in voorverkoop zijn te verkrijgen via de Fnac, Free Recordshop en Ticketmaster (UK) of via de website van Fnac. Ook sommig studentenclubs mogen goedkopere tickets verkopen aan hun leden.

Voor meer info kunt u terecht op de website www.nachtvandestudent.be. Het hele programma kan u hier ook downloaden.

Download lineup.pdf

Stad zet tijdelijke aanplakborden in studentenbuurt

Van 20 oktober tot eind november zal de stad twaalf tijdelijke plakborden plaatsen in de studentenwijken van de stad. Tien komen  er in de stad zelf, twee andere worden in Wilrijk geplaatst.

Die extra borden moeten de studentenverenigingen plaats geven om hun activiteiten aan te kondigen zonder te moeten gaan wildplakken. Traditioneel worden er in het begin van het academiejaar, deze periode dus, extra veel activiteiten gepland, vandaar de extra plakborden.

De studentenverenigingen staan er samen met de stad voor in dat de borden worden proper gehouden. Tegelijkertijd kondigt de stad al aan dat er streng gecontroleerd zal worden op wildplakken. Op de plakzuilen en tijdelijke borden is alleen plaats voor bepaalde doelgroepen. Commerciële organisatoren bijvoorbeeld, mogen er niet plakken, zij worden doorverwezen naar het commerciële circuit.

Het hele plakreglement is na te lezen op http://www.antwerpenstudentenstad.be .

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!