Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Park Inn opent hotel op Astridplein

Als sinds december kan je er logeren, maar nu is het nieuwe Park Inn hotel aan de Astridplein ook officieel geopend. Het hotel is het kleine broertje van het Radisson SAS Astrid hotel, het voormalige Astrid Park Plaza, dat even verderop op het plein ligt.

In een jaar tijd werd het oude hotel Atlanta gekocht, gestript en opnieuw opgebouwd door Park Inn. De eigenlijke renovatie duurde amper vijf maanden.

Nu heeft het Park Inn 59 kamers. Elke kamer heeft een flatscreen tv, een Nespresso koffiemachine en gratis internet, zowel draadloos en klassiek.

Park inn  Park inn3

Postkaartenreeks over Antwerpse jeugdhuizen

Een  postkaartenreeks moet de Antwerpse jeugdhuizen promoten. De jonge vrijwilligers in die jeugdhuizen proberen in de postkaarten, die ze donderdagavond voorstelden, de identiteit van hun jeugdhuis weer te geven in  tekst en beeld. Want zo'n duidelijke identiteit is belangrijk voor de jeugdhuizen in de stad. Jongeren willen zich verbonden voelen met hun jeugdhuis en willen dus weten wat ze ervan kunnen verwachten.

Postkaarten-jeugdhuizen__overkoepelende-2

Postkaarten-jeugdhuizen_dekern-2

Postkaarten-jeugdhuizen_joh-2  Postkaarten-jeugdhuizen_joké-2 Postkaarten-jeugdhuizen_jongvalaar-2

Postkaarten-jeugdhuizen_josto-2

Postkaarten-jeugdhuizen_ojé-2

Postkaarten-jeugdhuizen_sorm-2 
Postkaarten-jeugdhuizen_tel18-2

Jeugdhuizen zijn er in alle kleuren, vormen en formaten. Net zoals de jongeren die er deel van uitmaken. Geen twee jeugdhuizen zijn hetzelfde en toch is er veel dat hen bindt. Een jeugdhuis is een plaats waar elke jongere vrij binnen en buiten kan wandelen, iets kan drinken of kan deelnemen aan activiteiten. Het is een plaats voor jongeren die volledig georganiseerd en ingericht wordt door jongeren.

In samenwerking met Formaat, de federatie van Vlaamse jeugdhuizen en jongerencentra, ondersteunt de stad Antwerpen acht erkende jeugdhuizen en een jeugdhuis in opbouw (Linkeroever). In 2008 telden de Antwerpse vrijwilligersjeugdhuizen 1.250 leden, van wie er 150 een vrijwillig engagement opnamen.

De vrijwilligers van de jeugdhuizen kunnen beroep doen op een stadswerker voor tips en begeleiding. Voorts vertegenwoordigt de stadswerker de jeugdhuizen in het beleid van de stad. Meer informatie over jeugdhuiswerk vinden geïnteresseerden op de website van formaat


 

www.formaat.be

Kersthappening op het Damplein

Damstation_031Sinds april 2006 is het Damplein vernieuwd. De bewoners vinden, buiten enkele details, dat het plein verbeterd is.  Toch ‘leeft’ het niet, het blijft er te vaak doods bij liggen.  Daaraan wilde enkele bewoners van het damplein iets doen.

Met ondersteuning van Opsinjoren( Stad Antwerpen)en het project ‘buurtschatten’ van Samenlevingsopbouw Antwerpen organiseerden zij vorig jaar hun eerste kersthappening.  Wegens een groot succes en vele bereidwillige handen organiseren ze dit jaar op zaterdag 13 december 2008 een tweede kersthappening.

Daarnaast zal de hele maand december het plein versierd zijn met kerstbomen en bijhorende verlichting.  Hierdoor willen ze meer leven naar hun plein brengen.  De bewonersgroep kan rekenen op de medewerking van de café’s op het plein, de school voor deeltijds onderwijs (CDO Noord) en de buurtwerking De Elegast.

Het feest zelf duurt van 13u tot 18 u en er zijn hapjes, drankjes, er is kinderanimatie en er wordt muziek gemaakt.

Voor de kinderen komt de kerstman op bezoek, de bedoeling is dat elke kindje dat naar de kersthappening komt  een zakje met wat snoepgoed en kleine kadootjes krijgt.

Foto: Stad Antwerpen.

 

Eindejaarsfeesten in 't Stad

Antwerpenijspiste11 De komende weken gaan de eindejaarsfeesten in het stadscentrum van start. Een klein overzicht van de feestelijkheden:

Aankomst Kerstman: Op vrijdag 12 december om 15.35 uur komt de Kerstman aan op het Centraal Station. Hij trekt in stoet door de stad en mag alle feestelijkheden officieel op gang trekken.

IJspistes: Dit jaar geen kraampjes meer op de Grote Markt, wel twee ijspistes. Een voor de volwassenen, een voor de kinderen. De pistes gaan op 12 december open (om 20.30 uur) en zijn vanaf dan elke dag tot en met zondag 4 januari open van 12 tot 20 uur. Op vrijdag en zaterdag blijven ze open tot 22 uur (op 24 december gesloten om 18 uur).

Winterdorp met kermis: De traditionele eet- en drinkkraampjes verhuizen na de problemen van vorig jaar naar een 'Winterdorp' aan de overdekte hangar bij de Cruiseterminal. Er zijn nog maar 3 drinkstandjes en 9 eetstandjes. Bovendien gelden er strenge regels: geen sterke drank voor minderjarigen en geen glazen meer. Behalve het Winterdorp staan er ook enkele kermisattracties, waaronder het grootste reuzenrad van Europa. Dat opent al op 3 december de deuren. Voor de rest is het ook hier weer wachten op 12 december. De openingsuren zijn dezelfde als die van de ijspistes. Alleen blijft het Winterdorp op oudjaar open tot 2 uur.

Kerstmarkt op de Groenplaats: Van vrijdag 12 december tot zondag 28 december staat er op de Groenplaats een grote Kerstmarkt met ruim 60 kraampjes met feestartikelen, cadeaus en hapjes. Ook hier gelden dezelfde openingsuren dan bij de ijspistes.

Overdekte Kermis in de Waagnatie: de Winterfoor in de Waagnatie staat er al voor de derde keer. Je vindt er een rupsbaan, bootjesmolen, cakewalk en een spiegeldoolhof. Bovendien staat er ook een circustent waar nostalgische acts worden opgevoerd. Van vrijdag 26 december tot zondag 4 januari. Meer info: www.winterfoor.be

Vuurwerk: Op 31 december staat toch weer het traditionele vuurwerk boven de Schelde op het programma. Snel zijn is de boodschap, want het is rond middernacht elk jaar een drukte van jewelste op en rond de Scheldekaaien. Nieuw is wel dat het vuurwerk dit jaar ook te bekijken en beluisteren - het vindt plaats op de tonen van Christmas in Paris - is op Linkeroever.

Nieuwjaarsdrink: Op 11 januari houdt de stad haar Nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. Met een hapje, drankje en cadeautje voor iedereen. Van 11 tot 14 uur.

Gratis festival voor uitreiking Nobelprijs voor vrede

Op donderdag 11 december van 16 tot 22 uur vindt er een gratis festival plaats in en rond de Noorse zeemanskerk in Antwerpen, naar aanleiding van de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede.

Op 11 december valt er in en rond de Noorse zeemanskerk in Antwerpen heel wat te beleven: muziek, een infomarkt van vredesverenigingen, Noorse en Zweedse hapjes en drankjes, een lezing over de Nobelprijswinnaar en een compilatie van de ceremonie van de officiële prijsuitreiking in Oslo.

Het festival is een organisatie van de stad Antwerpen, het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen vzw, de Noorse, Zweedse en Finse gemeenschap, de ambassades van Noorwegen, Zweden en Finland en verschillende vredesverenigingen. De stad Antwerpen wil met dit festival mensen en organisaties van verschillende culturen en levensbeschouwingen samenbrengen en één thema benadrukken, namelijk vrede en verdraagzaamheid.

De avond wordt afgesloten met optredens van Sopha en Jean Bosco Safari.

Lenny Kravitz op 19 april in Sportpaleis

Op 19 april zakt de Amerikaanse rockster Lenny Kravitz af naar het Antwerpse Sportpaleis. Dat meldt concertorganisator Live Nation donderdag. Kravitz komt naar de Scheldestad in het kader van zijn "Love Revolution"-tournee.

Hij zal er nummers uit zijn nieuwe plaat "It’s Time For A Love Revolution" spelen, maar ook hits uit oudere albums zoals "Are you gonna go my way" passeren de revue. De artiest brengt zoals steeds een mix van rock, soul en funk.

Eerder dit jaar was Kravitz te gast op Rock Werchter en gaf hij een gesmaakt concert in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets voor het optreden in het Sportpaleis zijn vanaf zaterdag 22 november te koop.

Foto: dansen in het centraal station

Station

Geen reizigers in het centraal station in de nacht van zaterdag op zondag. De centrale stationshal werd overgenomen door deejays en fuivers, want de NMBS organiseerde de Nacht van het Openbaar Vervoer. Doel van dat avondje dansen in het station? De spoorwegen een wat hipper imago geven, laten zien dat treinbegeleiders ook mensen zijn en als er iemand wou komen solliciteren, kon dat ook.

Onze fotograaf John was erbij en danste een avondje mee. Zijn foto's vindt je hier.

Hermes organiseert La Rocca TD

Op woensdag 12 november trekken de leden van de studentenclub Hermes naar Lier. Want in de dancing La Rocca organiseren ze hun La Rocca TD.

Om van de TD een onvergetelijke nacht te maken, heeft het Hermse-presidium enkele grote namen kunnen strikken. In de main room spelen DJ's Yago, Amro & Dimitri Wouters. Backstage zijn dat: DEFO, DEFFE & WIMM.

Kaarten kosten in voorverkoop 5 euro voor leden van Hermes en 6 euro voor niet leden. Ze zijn de verkrijgen in de Doedelzak. Aan de deur van La Rocca kosten de kaartjes 7 euro voor leden en 8 euro voor niet leden. Om iedereen vanuit de stad tot in Lier te krijgen, rijdt er een gratis busdienst vanop de Melkmarkt.

Fuiven in het centraal station

De NMBS organiseert dit weekend de derde Nacht van het Openbaar Vervoer. In de nacht van zaterdag 8 november op zondag 9 november wordt de centrale hal van het Antwerpse centraal station  een echte fuifzaal.

DJ Darko komt er samen met Eva van Zita Swoon ten dans spelen, daarna neemt het Brugse duo Cook-E & Matik plaats achter de draaitafels. Starksi & Tonic sluiten de nacht af. De eerste deejays beginnen om 22 uur te spelen, zondagmorgen om 5 uur wordt alles weer stil in de stationshal.

De NMBS wil met deze fuifnacht zich promoten bij potentiële werknemers en tegelijk de rol van het station benadrukken als bruisend centrum in de stad waar altijd wel iets te beleven valt.

Meer info vindt u op www.nachtvanhetopenbaarvervoer.be.

Fuiven in Centraal Station

De NMBS organiseert zaterdag 8 november de derde nacht van het openbaar vervoer. Er wordt gefuifd in het Antwerpse Centraal Station, in Brussel-Centraal en Namen. In Antwerpen krijgt DJ Darko het bezoek van Eva van Zita Zwoon. Daarna volgen Cook-E&Matik en nog later Starski en Tonic. Met deze party spitst de NMBS zich toe op het jonge volkje. Ze zoekt de volgende jaren 1.800 nieuwe personeelsleden uit de leeftijdsgroep 18 tot 35 jaar.

www.nachtvanhetopenbaarvervoer.be

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!