Home  Regio  antwerpen  antwerpen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Antwerpen?
Laat het weten aan:
de stadsredactie
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Vrijwilliger in de kijker: met de tandem van Antwerpen naar Ouagadougou

Vrijwilliger_gr1_2

Tegenstroomapenburkina_2 Frank en Myriam Van der Mussele fietsen met de tandem voor het goede doel van Antwerpen naar Ouagadougou in Burkina Faso. De twee leerkrachten op het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Antwerpen die verlof zonder wedde namen, vertrokken op 10 augustus hun balonnen achterna. Ze hopen na 4705 kilometer op 8 december aan te komen op hun bestemming in West-Afrika.

Frank en Myriam doopten hun reis 'Tegenstroom. 'De vluchtelingenstroom tegemoet, tegen de uitstoot van de broeikasgassen, tegen de vluchtige ervaring, tegen de idee dat wij rijk zijn en zij niet en tegen het gezegde 'we wisten het niet', aldus het koppel. Motieven om hun tocht te ondernemen? 'De verslagen van zoon Stevfan, verpleger bij Artsen zonder Grenzen te Darfoer, brachten ons in direct contact met de honger en oorlog in Afrika,' aldus Frank Van der Mussele.  Maar Frank en Myriam hopen tijdens hun reis ook de mensen uit Burkina te ontmoeten voor wie hun school in het verleden fondsen inzamelde en zij toen tussenpersoon waren.

Frank en Myriam vragen familie, collega's, leerlingen, oud-leerlingen en vrienden om hen te helpen bij het verzamelen van sponsoring voor vier projecten ter plaatse: de bouw van een werkplaats voor het weven van stoffen en het maken van zeep door vrouwen die leven aan de rand van de maatschappij ; een project watervoorziening voor landbouw en irrigatie ; een project watervoorziening voor plaatselijke bewoners ; en de bouw van een technische school voor meisjes.

In totaal hebben Frank en Myriam 87.000 euro nodig voor de projecten. Wie hen wil steunen kan dat op rekeningnummer 435-2099001-01, HUBEJE VZW, Koninginnelaan 141, 1030 Brussel met vermelding van 'Fietstocht Burkina Faso'

Geïnteresseerden kunnen de blog van tegenstroom volgen.

Wilt u met uw club op deze blog verschijnen? Kent u een vrijwilliger die in de bloemetjes mag worden gezet? Stuur ons dan een mailtje met foto op antwerpen@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage!

Gezocht: vrijwilliger voor seniorenlokaal Distelhoek - Merksem

Het district Merksem telt drie clubhuizen voor senioren. In deze lokalen kan u kaarten, biljarten, tijdschriften lezen of gewoon een babbeltje slaan. Deze ontmoetingsplaatsen worden open gehouden door vrijwilligers. Het districtsbestuur is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om samen met andere verantwoordelijken het lokaal aan het recreatiedomein Distelhoek open te houden. Hebt u hiervoor interesse? 

Neem dan zo snel mogelijk contact op met Sonja Verbustel, districtshuis Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem, tel. 03 641 73 21, e-mail

Cultuurmarkt zoekt vrijwilligers

Een passie voor kunst en cultuur? Zin om mee te werken aan dit grootschalige evenement dat het nieuwe culturele seizoen inluidt? De cultuurmarkt zoekt vrijwilligers. Vorig jaar hielpen meer dan 100 vrijwilligers mee en in 2008 zijn er nog meer helpende handen nodig. Zowel op zaterdag (De karavaan, optredens en opbouw van de cultuurmarkt) als zondag (infomarkt en optredens). Het vrijwilligersformulier vind je op de website van de cultuurmarkt.

Leef je uit met Victoriaans dansen

Daguitstap_domein_bokrijk_032_4 Vijf jaar geleden onstond in Merksem de Bonnie Blue Oldtime & Victorian Dance Club. De ideale vereniging voor iedereen die zich graag amuseert, lacht, eens graag anders is en graag minder bekende dansvormen aanleert.

De vereniging haalt hun inspiratie voor Victoriaanse dansen vooral uit herdrukken van boeken die geschreven zijn door dansmeesters uit de periode 1860-1865. 'Iedere maandag oefenen we in hedendaagse kledij de dansen in, maar als we worden gevraagd voor optredens, meestal op country-festivals, respecteren we de traditionele kledij. De dames halen hun inspiratie dan vooral bij 'Sissie' of 'Gone in the wind', maar ook de heren kunnen zich uitleven in een mooi uniform of kostuum,' vertelt mede-organisator Patrick Trimbos ons. 'Zo'n kledij is niet makkelijk te vinden, dus verruimen we de periode wel van 1839 tot 1899. In deze periode hebben zich belangrijke geschiedkundige feiten voorgedaan. We houden ons wel altijd aan de etiquette van die periode.'

Lees verder

Vrijwilliger in de kijker: bouwen voor Egyptische kidsM

Bouwenvrijwilliger_6

Vereniging/vrijwilliger in de kijker. Wil u met uw club op deze blog verschijnen? Kent u een vrijwilliger die in de bloemetjes mag worden gezet? Stuur ons dan een mailtje met foto op antwerpen@nieuwsblad.be, dan contacteren wij u binnenkort voor een reportage!

Vijf studenten uit het laatste jaar architectuur van de Hogeschool Antwerpen zetten hun schouders onder de Belgische hulpactie www.liveisbeautiful.be. Dit jaar viert de organisatie zijn vijfde verjaardag met de realisatie van een nieuwbouw (klaslokalen, sportfaciliteiten en gezondheidscentrum) voor de plaatselijke bevolking in Luxor, Egypte.

Eind februari trokken Ilse De Ridder, Laura Nagels, Marijke Mertens, Dennis Vermonden en Wouter Braspenningx naar Egypte om er mee te bouwen aan het project. Samen bouwen ze aan een betere toekomst met alle respect voor de plaatselijke omgevingsfactoren, de culturele context en de eeuwenoude levensfilosofie. Het is de bedoeling dat het eindresultaat als basis kan dienen voor projecten elders in de wereld zodat Live is Beautiful rekening houdt met ALLE kansarme kinderen.

'Onder duurzaam bouwen verstaan wij dat we bij het ontwerpen, het construeren en het gebruik van de school zo weinig mogelijk afval willen produceren,' zegt Ilse De Ridder. 'Waar mogelijk verwerken we plastiek en karton in het meubilair van de school. Zo kunnen we de gigantische afvalberg in Egypte verkleinen.'

Lees verder

Oudere berichten:
> Reageer: hoeveel zetels kan SP.A halen met deze lijst?
> Sociaal infopunt gaat van start in Hoboken
> FOTO'S: Achter de schermen van nieuwe musical 'Elisabeth' (keizerin Sissi)
> Studentenjob bij stad mag ook buiten de zomervakantie
> Voedselinspectie sluit cafetaria van Sint-Elisabethziekenhuis
> Nieuwe bisschop over de vasten en economische crisis
> Cipiers zoeken extra cellen met Koopjeskrant
> Een saai provinciestadje op YouTube?
> Toekomstige artsen en verpleegkundigen leren samenwerken
> Haven van Antwerpen verstevigt samenwerking met New York en New Jersey
> Park Inn opent hotel op Astridplein
> 500 Antwerpse leerkrachten mogen gratis naar Luizenopera
> Infopunt MAS tijdelijk gesloten
> Antwerpse 'Superman' redt motorrijder uit vuurzee
> FOTOSPECIAL: circusshow Afrika! Afrika! gaat in Belgische avant-première
> Reageer: 50 km per uur op de Bisschoppenhoflaan, een verstandige keuze?
> Pand van huisjesmelker deels verbeurd verklaard
> Vechtpartij in gevangenis minder zwaar bestraft
> Reageer: Vindt u dat blanco reclamepanelen van Benjamin Verdonck mensen aanzet tot nadenken over de economische crisis?
> Meer plaats voor autodelen op komst in Antwerpen

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Antwerpen blogt

  • Onze stadsredactie blogt over Antwerpen.
    Uw reporters van links naar rechts: Jozef Leysen, Jean-Charles Verwaest, John Moussiaux, Walter Marien, Kris Goosenaerts, Dieter Stynen en Eline Bergmans.

    John Moussiaux won de Gouden Neus van Sint-Andries en maakt wekelijks fotoreportages voor de blog.
    Kijk binnen in Liliane's vernieuwde hoekje (klik hier) of kijk in het archief . Liliane is gepensioneerd levensgenieter en fabuleuze fotografe.

Zoeken

Nieuws uit antwerpen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!