Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Druk op propvol asielcentrum houdt aan

In het asielcentrum Totem in Arendonk verblijven vandaag 210 kandidaat-vluchtelingen en wellicht zal dat nog enkele maanden zo blijven. De noodcontainers, waarin plaats is voor twintig tot dertig extra bewoners, zijn al wel gearriveerd. Alleen mogen er voorlopig geen matrassen in gelegd worden omdat de nodige vergunningen ontbreken. Lees: 'Toch vergunning nodig voor noodcontainers asielcentrum'.

Alle asielcentra in België kampen vandaag met plaatsgebrek. Ook Hotel Totem in Arendonk is al sinds begin dit jaar constant volgeboekt. Volgens federaal minister van Integratie Marie Arena (PS) houdt de druk op de open asielcentra aan. Ze ziet drie oorzaken:

  1. De hervorming van de asielwetgeving, die moet zorgen voor kortere termijnen, verloopt te traag.
  2. Een nieuwe regularisatiegolf blijft voorlopig uit.
  3. Mensen mét een verblijfsvergunning, zeg maar zij die het asielcentrum mogen verlaten omdat hun asielaanvraag aanvaard werd, ondervinden de grootste moeite om een woning te vinden. ‘Niemand verhuurt zijn huis graag aan vreemdelingen of OCMW-steuntrekkers’, beaamt Ann Truyens, directrice van het asielcentrum van Arendonk.

Noodcontainers

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053593e32b970b Listed below are links to weblogs that reference Druk op propvol asielcentrum houdt aan:

ReactiesLaat een reactie achter


Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!