Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

KFC Verbroedering Arendonk is beste ploeg van moment

Joris_smeyersKFC Verbroedering Arendonk lijkt vandaag wel de beste ploeg in eerste provinciale. Want blauw-geel won vanmiddag voor de vijfde keer in zes weken. Ternesse, de op een na laatste in de stand, werd in de Kerkstraat proper afgedroogd met 4-0.

Wim Borghs, John Mc Allister, Lander Keersmaekers en Dieter Berrens maakten de doelpunten. Keeper Joris Smeyers zorgde ervoor dat de nul op het bord bleef. Na de 3-0 pakte de Arendonkse doelman immers een penalty. Met twintig punten in veertien wedstrijden staat Verbroedering nu stevig verankerd in de linkerkolom van het klassement.

Ook hun dorpsvrienden van FC Vrij Arendonk moesten vanmiddag aan de slag tegen de voorlaatste in de stand. En ook zij haalden zwaar uit: ze wonnen met 0-3 van Tongerlo. De dienstdoende goalgetters waren Putzeys, Campo en Timmermans.

Huldiging Arendonkse sportlaureaten lijkt wel echt Sportgala

De huldiging van de Arendonkse sportlaureaten in De Garve was gisteravond zeker geen saaie bedoening. De ceremonie deed bij wijlen zelfs een beetje denken aan het echte Sportgala in het casino van Oostende, met doorlopende projecties op een groot scherm van foto's en videobeelden van onze kampioenen, optredens van De Gezellen en live interviews van een ingehuurde tv-presentator.

Ook ik was erbij gisteravond. Nee, niet als verslaggever, wel als... kampioen. Met de B-reserven van KFC Verbroedering Arendonk pakten we in het afgelopen seizoen onze derde titel op rij. Een sterke prestatie, maar uiteraard klein bier in vergelijking met de veertien nationale kampioenen die ons dorp vandaag rijk is in judo, kunstschaatsen, wielrennen, zwemmen, atletiek, biljart, duiven-, paarden- en hondensport.

Behalve een diploma en een handdruk van sportschepen Bart Vosters kregen alle gehuldigde sportlaureaten ook een waardebon van 25 euro van Atletico Sport mee naar huis, geschonken door de sportdienst van de gemeente. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik wat verdiend heb met mijn sport. Dertig jaar heb ik voor mijn plezier gevoetbald. Op mijn 38ste kan ik eindelijk zeggen dat ik één seizoen gespeeld heb voor het geld.

Arendonkse_sportlaureaten De Nationale Trofee voor Sportverdienste werd dit jaar niet uitgereikt bij gebrek aan valabele kandidaten. Wij in Arendonk kennen dat probleem niet. Het podium in De Garve was gisteravond zelfs bijna te klein om alle kampioenen er tegelijk op te krijgen.

Foto van de week: de beste zangers van Sint-Katriena

Toen wij vroeger Sint-Katriena gingen zingen, kregen we aan elk huis hetzelfde te horen: dat we de besten waren. Altijd hadden we ofwel het mooist ofwel het hardst gezongen van allemaal.

Intussen heb ik zelf de leeftijd om de zangkwaliteiten van de Sint-Katrienazangers te beoordelen en hen te belonen met een onvolprezen Croky paprikachips. En ik moet toegeven, alle kinderen die dinsdagavond bij mij aanbelden, hebben fantastisch gezongen: mooi én hard. Maar de besten van allemaal... waren de vierjarige tweelingbroertjes Jesper en Lennert Feyaerts, de zonen van frituur Den Driehoek.

Jesper_en_lennert

Gerda laat haar paardenstaart knippen voor Glazen Huis

Gerda_segersAl vijftien Arendonkenaren hebben toegezegd om op 20 december te lopen of te fietsen naar het Glazen Huis in Gent, waar de jongerenzender Studio Brussel in de week voor kerstmis zijn derde Music For Life organiseert.

Ook Gerda Segers, gewezen cafébazin van 't Stekske en het Bemdkaffee, gaat mee naar Gent. Haar eeuwige paardenstaart blijft thuis. 'Gerda zal de schaar in haar haardos zetten voor het goede doel. Ze zoekt sponsors die willen betalen per centimeter haar dat geknipt wordt', zo lezen we op www.verhuisnaartglazenhuis.be.

De Arendonkse lopers kunnen kiezen tussen 5 en 10 kilometer. De fietsers hebben de keuze uit 40, 80 en 120 kilometer. Om je in te schrijven, klik hier.

Kleine Chris levert grote prestatie in Matroesjka's op vtm

Dat dwergacteur Chris Willemsen (36) na zijn paaldansact in de videoclip 'Wat een leven' van Clouseau ook een gastrol versierde in de prestigieuze vtm-vrouwenhandelserie Matroesjka's, kon je vorige week al lezen in Het Nieuwsblad: 'Dwerg speelt begeerde gastrol in Matroesjka's'.

Gisteravond was het dan zover. Gedurende vijf minuten was Chris prominent in beeld in aflevering 8 van Matroesjka's. Als een grote meneer stapte de Arendonkse dwergacteur de beruchte nachtclub Pussycat binnen, waar hij een Russische schone bestelde en ermee naar boven ging. Onze kleine dorpsgenoot bracht het er groots van af. Voor een fragment uit aflevering 8 van Matroesjka's: klik hier.

Chris_willemsen Eddy_stoefs  Esther  Jan_verplancke_en_bob_sels (Foto's vtm)

Filmpje van de week: Witness, fijne poprock uit Arendonk

In ons filmpje van de week maken we vandaag kennis met Witness, een beloftevolle poprockband uit Arendonk of all places. De groep bestaat uit zanger Kristof De Cleyn, drummer Niels Mertens, gitarist Joost Van Steenbergen en bassist Ben Meynendonckx. De vier vonden naar eigen zeggen hun inspiratie bij onder meer Incubus, Mars Volta, The Doors, Sparta, Snow Patrol, Coldplay, Pearl Jam, Damien Rice, Foo Fighters en Apollo Creed.

Fietsenmaker deelt gratis friet en fiets uit met Sint-Katriena

Fietsenmaker Luc Wijnants (25) belooft morgenavond met Sint-Katriena een stunt: aan alle kinderen die bij hem Sint-Katriena komen zingen, deelt hij gratis friet uit. Van 18 tot 20 uur staat er bij hem thuis in de Hovestraat een frietkot voor de deur. Behalve een kwak mayonaise krijgen de Sint-Katrienazangers ook nog een lotje bij hun friet. Daarmee kunnen ze op het einde van de avond een kinderfiets winnen.

In Het Nieuwsblad lees je morgen een grote reportage over Sint-Katriena. Fietsenmaker Luc is de Figuur van de Dag in onze krant.

Fietsenmaker_luc Gratis_friet_3 (LLT)

Sint-Katriena is de jongste jaren geëvolueerd naar een buurtfeest, waarbij onze kinderen vooral in hun eigen buurt gaan zingen. Een goede evolutie, vind je? Of zie je liever meer leven op de markt? Moet het dorpscentrum daarvoor afgesloten worden? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Verbroedering wint pot sneeuwvoetbal dankzij Kristof Ooms

Kristof_oomsSneeuwvoetbal blijkt de spelers van KFC Verbroedering Arendonk wel te liggen, want ze wonnen vanmiddag verdiend met 1-2 op de besneeuwde grasmat van rode lantaarn Kontich. Het was spits Kristof Ooms die zijn ploeg al voor de rust op rozen zetten door twee keer te scoren.

Maar weinig fans uit Arendonk maakten de vierde zege in vijf weken van Verbroedering live mee. Bij gebrek aan belangstelling werd er geen supportersbus ingelegd. Echt veel was er nu ook weer niet te zien in Kontich. Want door de hevige sneeuwbuien moest de terreinverantwoordelijke zelfs het licht aansteken in het stadion, en dat op een zondagmiddag.

In de stand maakt blauw-geel de grote sprong voorwaarts. Het staat nu zowaar in de eerste kolom, op de zevende plaats in eerste provinciale.

De buren van FC Vrij Arendonk hebben de eerste sneeuw minder goed verteerd. Zij kwamen gisteravond op eigen veld niet verder dan een droge 0-0 tegen rechtstreeks concurrent Herselt. Rood-wit staat nu tiende in derde provinciale, met zestien punten.

Gemiddelde Arendonkenaar verdient 1.943 euro per maand

Een gemiddelde inwoner van Arendonk heeft een netto belastbaar inkomen van 23.315 euro per jaar, of 1.943 euro per maand. Dat blijkt uit cijfers van het jaar 2006 van de Algemene Directie Statistiek van de federale overheid.

Als je naar de kleuren op onderstaand kaartje kijkt, zie je in één oogopslag dat ons loonbriefje niet veel soeps is tegenover dat van onze collega-werkmensen in de rest van Vlaanderen. Hoe lichter hoe minder je verdient. En ja, de gemeente Arendonk kleurt wel héél licht.

Van de 34 gemeenten in de Kempen zijn er maar drie waar de inwoners gemiddeld nóg minder verdienen dan wij: Rijkevorsel, Turnhout en Baarle-Hertog. De riantste grootverdieners hebben zich verschanst in een van de vele villawijken in Vosselaar. Zoersel en Oud-Turnhout bekleden de plaatsen twee en drie. Lees ook: 'Arme stad met rijke rand'.Gemiddelde_inkomens_per_gemeente

Hoe komt het dat wij Arendonkenaren gemiddeld zo weinig verdienen? Werken we niet hard genoeg? Of ken jij een andere reden? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Foto van de week: dichter draagt gedicht voor met vuur

Fons Claasen stuurde ons nog een mooie foto na van ene Rob Van Moer, die vorige vrijdag op de driejaarlijkse poëziewedstrijd van de cultuurraad genomineerd werd bij de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Voorzitter Joannes Van Balen keek toe en zag dat het goed was. Het thema van het poëzieconcours was 'vuur'. Lees ook: 'Vurige dichter Rob Blockx zet De Garve in vuur en vlam'.

Dsc01166

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!