Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Petitie tegen verkeersoverlast en herinrichting dorpscentrum

Arendonk stond de voorbije jaren vaak prominent op de regionale pagina's van Het Nieuwsblad. In onze rubriek 'Arendonk 10 jaar in het nieuws' brengen we u per maand de markantste lokale nieuwtjes uit de periode 1999-2009.

P2230174 Vandaag: april 2002. De bewoners van de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken houden een petitie tegen de herinrichting van het dorpscentrum. Zij pikken het niet dat het doorgaand verkeer voortaan wordt omgeleid via hun straat.

'Als er vandaag een vrachtwagen voor onze deur passeert, hoor je de glazen trillen in de kast', zegt buurtbewoner Tony Cleys in Het Nieuwsblad van 23 april 2002. 'Wat moet dat zijn als de gemeente straks een ringweg maakt van onze straat?'

Dat het gemeentebestuur het zwaar verkeer uit het dorpscentrum wil weren en omleiden via de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken, vinden Tony en zijn buren geen goed idee. Uit protest hangen ze de zwarte vlag uit aan hun brievenbus. 'Zo los je de verkeersoverlast in Arendonk niet op. Het probleem wordt alleen verplaatst, van de markt naar hier', voorspelt buurman Paul Van Steenbergen.

Intussen is aan de dagelijkse karavaan van vrachtwagens op de markt al lang een einde gekomen en mag je nog maar in één richting over de Vrijheid rijden. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken. Beter of slechter dan vroeger? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790618f628a4 Listed below are links to weblogs that reference Petitie tegen verkeersoverlast en herinrichting dorpscentrum:

Reacties

beter! zonder twijfel.
Maar er denderen nog steeds vrachtwagens over de Markt hoor.
Vooral het traject Koeistraat - Kloosterbaan is erg populair bij vrachtwagens.
En dan vooral 's morgens vroeg of 's avonds laat.
Als de "pakkemannen" al lang in hun bed liggen of niet meer buiten durven om met hun hondje te wandelen...

 mooris op 23 februari 2009 om 19:41

Ja, je ziet toch nog vaak dat een camionchauffeur een mastodont met veel moeite de bocht linksom bij de kerk probeert om te wringen. Veelal Hollanders die zeker geen plaatselijk verkeer zijn en daar dus niets te zoeken hebben.

Probleem zou wel eens veroorzaakt kunnen worden door de GPS-systemen, maar ook door de kortere route naar Holland.

Marcel op 24 februari 2009 om 11:12Laat een reactie achter


Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!