Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Foto van de week: geen auto, wel maar een wel vette cheque

Bram Meersman stuurde ons een foto van Walter en Chris Laenen uit het Meulegoor, winnaar van de in Arendonk wereldberoemde Decemberactie van Unizo. Vroeger zou de eigenaar van het winnende lotje naar huis kunnen rijden met een splinternieuwe auto. Vandaag moeten Walter en Chris zich tevreden stellen met een cheque van 5.000 euro, plus een gezellig ontbijt met de werkgroep van de Decemberactie in taverne De Gouden Arend.

Familie Laenen

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011278fbcf9528a4 Listed below are links to weblogs that reference Foto van de week: geen auto, wel maar een wel vette cheque:

Reacties

Er was eens, heel lang geleden een winkelstraat in Arendonk waar handelszaken schouder aan schouder hun waren aan de man brachten en er tijdens de decemberactie een wagen te winnen was. De economische toestand en nieuwe bouwinitiatieven zorgden ervoor dat tal van winkels hun deuren definitief dicht trokken. De inzet van het te winnen bedrag slonk samen met het aantal handelaars en men nam steeds meer diezelfde wagen om naar koopcentra of grootsteden te bollen, hoewel Arendonk toch alles in huis heeft om de kooplustigen te plezieren. De wagen verdween samen met het Rad van fortuin. Ook onze buurgemeenten kunnen al lang niet meer zulke gekke uitspattingen veroorloven en de pot van € 5000 zoals je die nog in Arendonk kan winnen zie je in geen van deze Kempense gemeenten op de affiche pronken.
We mogen toch niet vergeten dat mét de mooie wagen die destijds te winnen viel ook UNIZO Arendonk in de problemen kwam en het scheelde een haartje of de vereniging kon de boeken neerleggen. Magda Volcke, de vorige voorzitster heeft, samen met haar bestuursploeg, de handen meer dan vol gehad om UNIZO Arendonk terug gezond en levendig te maken, wat haar ook lukte. Nu nog zien of deze vereniging en zijn handelaars ook opgewassen blijven tegenover de oprukkende appartementbouw in onze "winkelstraat". In het feestjaar 2012 zullen we de balans wellicht kunnen opmaken.

Bram Meersman op 28 februari 2009 om 09:56De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!