Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Laatste kasseiweg van Arendonk mikt op Parijs-Roubaix

Schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (SP.A) is een man van zijn woord. In februari zou hij een aannemer naar de Huiskens sturen om de 'laatste kasseiweg van Arendonk' te restaureren. En zie, nog net in de laatste week van februari hebben arbeiders van aannemer Mols de eerste kinderkopjes opgebroken.

De komende dagen en weken wordt de hele straat verder opgeknapt. Wanneer de vernieuwde kasseistrook officieel wordt ingehuldigd, is nog niet geweten. Maar zondag 12 april lijkt ons een uitgelezen streefdatum. Want die dag vindt in de 'Hel van het noorden' de 107de editie plaats van de roemruchte kasseiklassieker Parijs-Roubaix.

Dat de 'laatste kasseiweg van Arendonk' bewaard blijft, hebben we vooral te danken aan de buurtbewoners. Zodra zij hoorden dat het gemeentebestuur een laag asfalt voor hun deur wilde smeren, startten ze een petitie voor het behoud van de historische keien. Hun actie oogstte meteen sympathie in heel het dorp.

Laatste kasseiweg  Laatste kasseiweg van Arendonk

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01116897b6d8970c Listed below are links to weblogs that reference Laatste kasseiweg van Arendonk mikt op Parijs-Roubaix:

Reacties

En wat als we nu eens heel "fietsend" Arendonk op de been brengen om deze kasseistrook op die dag "in te fietsen" ?

MAD MAX op 26 februari 2009 om 21:24

Nu nog gezellig samen op een hoop langs de kant! Straks tsjak tsjak.. terug lekker strak!

De keikoppen stralen van geluk!

 K.eikop op 27 februari 2009 om 09:54

Goed idee, Mad Max. Ik zal m'n ballen insmeren.

Tooghanger op 27 februari 2009 om 19:49Laat een reactie achter


Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!