Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Van oud naar nieuw: 't Sluiske is nog altijd een zandbak

In onze wekelijkse rubriek 'Van oud naar nieuw' breng ik vandaag nieuws uit mijn eigen straat: uit de Asselbergen, in de volksmond bekend als 't Sluiske.

Als je vroeger over 't Sluiske praatte in Arendonk, dan dacht iedereen automatisch aan het stort. Waar nu de omstreden uitkijktoren zonder uitzicht staat, kon je toen à volonté afgedankte zetels, wasmachines en andere rotzooi storten. Intussen is 't Sluiske opgewaardeerd tot een gezonde woonwijk met een fijne sociale bevolkingsmix, waar zelfs eenvoudige lieden als journalisten gewoon aanvaard worden door de buurtgemeenschap.

Alleen de bestrating is in de loop der jaren amper veranderd. Vroeger was 't Sluiske een zandweg. En dat is hij vandaag nog altijd, zoals je ziet op de onderste foto, al doen de arbeiders van aannemer VBG uit Herentals goed hun best om er tegen half maart een propere asfaltweg van te maken.

Sluiske Sluiske nieuw

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01127909d0c728a4 Listed below are links to weblogs that reference Van oud naar nieuw: 't Sluiske is nog altijd een zandbak:

Reacties

daar aan de rechterkant die fluovest wie is dat

 syl op 1 maart 2009 om 22:51

Ik zou het echt niet weten, Syl(vain)

Eddy Meulemans op 2 maart 2009 om 18:04

Op de bovenste foto links het oude huisje, was vroeger van mijn grootouders Maes-Thielemans. Toen ik jong was, was het 't Sluike mijn speelterrein, er was geen auto verkeer alleen een boerekar die nu en dan passeerde.

 Freddy op 26 september 2009 om 21:46Laat een reactie achter


Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!