Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa

Mieke Van Houdt (23), Jolien Van Cantfort (22) en Maud Vosters (10) van de Koninklijke Turnkring Verbroedering Arendonk mogen zich sinds vorig weekend provinciaal kampioen acrobatische gymnastiek noemen. Maud is de dochter van schepen van Sport Bart Vosters (CD&V). Het meisje is duidelijk leniger dan haar pa. 

Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem

Niet alleen voetbalclub KFC Verbroedering Arendonk speelt vandaag in eerste provinciale. Ook de beste basketters van ons dorp treden aan in de hoogste klasse van de provincie. De Heren 1 van basketbalclub Okido doen het zelfs beter dan hun buren aan de andere kant van de schans in de Kerkstraat, want Okido staat voorlopig vijfde in de stand.

Vorig weekend won Okido thuis met 59-56 van zijn rechtstreekse concurrent Ticino Merksem. De hoogtepunten van de wedstrijd zie je in het filmpje hieronder. De volgende competitiematch van Okido is vanavond al, om 21 uur op het terrein van rode lantaarn Lyra BBC Lier.

Filmpje van de week: scouts nemen videoclip 'Beat Control' op

De Arendonkse scouts hebben drie verschillende videoclips opgenomen van de populaire song 'Beat control' van Tilly and The Wall. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar deze opname van de Givers, zeg maar de gidsen en verkenners van veertien tot zeventien jaar. De twee andere vind je op de website van Scouts Carpe Diem: www.scoutsarendonk.be.

Filmpje van de week: Arendonk klopt aan bij Tomas De Soete

Mocht je zaterdagavond toevallig naar FC De Kampioenen gekeken hebben, dan heb je ongetwijfeld de aankomst van de Arendonkse Music For Life-reizigers aan het Glazen Huis in Gent gemist. Want net toen Xavier Waterslaeghers zijn laatste dagschotel bestelde in het café van Pascalleke, stonden Marij en Rik Nys en sportschepen Bart Vosters (CD&V) bij Tomas De Soete aan het raam.

Maar geen nood, op YouTube vonden we een 'Net gemist'-opname van het interview van de Studio Brussel-presentator met onze dappere dorpsgenoten.

Ook RTV wijdde zondag een nieuwsitem aan de Arendonkse trip naar het Glazen Huis: druk op 'play' in het kleine schermpje hieronder. Maar misschien wel het allerleukste filmpje staat op de website van Studio Brussel: klik hier.

Filmpje van de week: Witness, fijne poprock uit Arendonk

In ons filmpje van de week maken we vandaag kennis met Witness, een beloftevolle poprockband uit Arendonk of all places. De groep bestaat uit zanger Kristof De Cleyn, drummer Niels Mertens, gitarist Joost Van Steenbergen en bassist Ben Meynendonckx. De vier vonden naar eigen zeggen hun inspiratie bij onder meer Incubus, Mars Volta, The Doors, Sparta, Snow Patrol, Coldplay, Pearl Jam, Damien Rice, Foo Fighters en Apollo Creed.

Filmpje van de week: Calimero kijkt uit naar App&Dex Show

Het legendarische tekenfilmfiguurtje Calimero is niet dood. Het zwarte kuiken met de gebarsten eierdop op zijn kop heeft zelfs een nieuwe job gevonden: reclame maken voor het 'optreden van het jaar' van de Arendonkse partyband App&Dex in jeugdhuis 't Onkrooid. De Grote App&Dex Show vindt plaats op zaterdag 15 november.

Volgens Steven Deckx van App&Dex hebben we zaterdag meer dan één reden om niet naar I Love Techno in Gent te gaan en wél naar 't Onkrooid in Arendonk. 'Het wordt onze grootste show tot dusver', zegt hij. 'Maar waarschijnlijk ook de laatste met de volledige crew. Want Lex, onze dj, verhuist binnenkort voor zijn werk naar het buitenland.'

App&Dex staat voor een combinatie van hiphop, dance, rap en humor. De groep bestaat uit drie vrolijke vrienden uit Arendonk die van achter hun computer hun eigen muziek maken: Dominik Appels, Alexander Appels en Steven Deckx.

Filmpje van de week: leerlingen maken eigen videoclip

Ons filmpje van de week werd twee jaar geleden opgenomen, maar werd pas deze week uitgebracht op YouTube. Het is een videoclip van de song Ik word je popidool van het vijfde leerjaar van vrije basisschool Sint-Clara in Arendonk. De clip kaderde in een mediaproject op school en werd gemaakt door de leerlingen van 5C, de toenmalige klas van meester Wim Witvrouwen.

Bankoverval KBC-Arendonk opgenomen op video

'Fillemon in 't prison' was dit jaar het kampthema van de jongens van Chiro Sint-Hubertus. Net voordat ze afreisden naar hun kampplaats in Chimay, namen ze op de markt in Arendonk nog snel een eigen kortfilm op. In de film, die pas deze week officieel in première ging op YouTube, werd een overval op het KBC-bankkantoor van Arendonk in scène gezet.

Onder de lokale Leonardo di Caprio's herkennen we onder meer Vincent Helsen, Thomas Geenen en Joris Lenaerts. Onze beoordeling: 9 op 10.

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!