Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Foto van de week: geen auto, wel maar een wel vette cheque

Bram Meersman stuurde ons een foto van Walter en Chris Laenen uit het Meulegoor, winnaar van de in Arendonk wereldberoemde Decemberactie van Unizo. Vroeger zou de eigenaar van het winnende lotje naar huis kunnen rijden met een splinternieuwe auto. Vandaag moeten Walter en Chris zich tevreden stellen met een cheque van 5.000 euro, plus een gezellig ontbijt met de werkgroep van de Decemberactie in taverne De Gouden Arend.

Familie Laenen

Ook scholieren in Arendonk doen mee aan 'dikke-truiendag'

Het was gisteren exact vier jaar geleden dat in Japan het Kyotoprotocol werd goedgekeurd. Doel van het verdrag was om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, te verminderen.

Om de verjaardag van Kyoto te herdenken organiseert de Vlaamse overheid elk jaar in februari een dikke-truiendag. Ook de leerlingen in de Arendonkse scholen deden mee: ze draaiden de thermostaat in hun klas enkele graden lager en trokken een dikke trui aan. Meester Erwin Cools van Sint-Clara, meester Jan Van Gorp van Sint-Jan en meester Luc Hooyberghs van de Voorheide stuurden ons enkele sfeerbeelden.

Dikke truiendag Sint-Clara Dikke truien Voorheide 1 Dikke truien derde kleuterklas Sint-Jan Dikke truien Sint-Jan Dikke truien Voorheide

Wat vind jij? Mooi dat de Arendonkse scholen hun steentje bijdragen? Of is het een druppel op een hete plaat? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand

In heel wat gemeenten waren deze week werklui aan de slag om de fiets- en voetpaden sneeuwvrij te maken. In Arendonk was dat niet anders. In de Bergen troffen we een ploeg aan die een oude, maar doeltreffende tactiek toepaste. Twee arbeiders gingen met een schop de sneeuw op het fietspad te lijf. Een collega volgde met een ijzeren mand en strooide kwistig met zout.

'Dit is de eerste werkdag na mijn skivakantie', zei werkman Paul. 'Ik moet bekennen dat ik tijdens mijn verlof meer plezier aan de sneeuw heb beleefd.' (ima)

Zoutstrooier Paul Janssen

Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader

Onze foto van de week is vandaag een familieportret: Marjolijn, Angelo, Jasmijn, Baldwin en Viola Van Gorp, verenigd rond het borstbeeld van hun vader Louis Van Gorp, die op tweede kerstdag onverwacht overleed. Ook kleindochter Luka mocht mee op de foto.

Vorig weekend werd het bronzen beeld van hofschilder en ereburger Louis Van Gorp plechtig onthuld in de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. De foto werd ons toegestuurd door Kristel Van Ballaer.

Borstbeeld Louis Van Gorp

Foto van de week: burgervader deelt medailles en kruisen uit

Burgemeester Nest Buijs (helemaal links) deelde vorig weekend op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de traditionele eretekens uit. René Claessen, Victor Daemen, Jozef Smets, Felix Van Wuytswinkel, Gust Witvrouwen, August Wuyts en Wim Hendrickx kregen een burgerlijke medaille 1ste of 2de klasse. Louis Lommelen en gemeentesecretaris André Helsen mochten zelfs een burgerlijk kruis 1ste of 2de klasse in ontvangst nemen.

Wat het verschil is tussen een burgerlijke medaille en een burgerlijk kruis? Nee, het heeft niets met de intensiteit van hun arbeidsijver te maken, wel met het aantal jaren dienst. Een medaille krijg je voor 25 jaar anciënniteit, een kruis voor 35 jaar trouwe dienst.

Receptie_2009_058 (FOTO MIA NOYENS)

Foto van de week: Arvoc overwint onoverwinnelijk Spinley

Het onvermijdelijke lot van elke ongeslagen ploeg is... een eerste keer verliezen. En dat maakten de meisjes van Spinley vorig weekend mee tegen die van Arendonk. Jack Oris stuurde ons een foto van de E2-meisjes van Arvoc die zaterdag met 1-3 wonnen tegen het 'onoverwinnelijke Spinley', een team dat tot dusver nog maar één enkele set moest prijsgeven. Op onze foto van de week herkennen we van links naar rechts: Diete, Romi, Silke, Mies, Amber en trainster Christel.

Arvoc_e2

Foto van de week: burgemeester huldigt kerststal in

Het is december en dat betekent dat je in zowat alle winkels in Arendonk opnieuw lotjes krijgt per schijf van vijf euro dat je uitgeeft. De officiële start van de onvolprezen Decemberactie van Unizo vond plaats op het marktplein en ging gepaard met een plechtige inhuldiging van de kerststal. Unizo deed daarvoor een beroep op burgemeester Nest Buijs (CD&V), die zich voor de gelegenheid had uitgedost in een Siberische kerstoutfit.

Buijs_huldigt_kerststal_in (FOTO BRAM MEERSMAN)

Foto van de week: Milan verdient eerste fiets door friet te eten

Milan_martensDe driejarige Milan Martens heeft een lucratieve bijverdienste gevonden: Sint-Katriena zingen. Door simpelweg van deur tot deur te gaan en overal het lied van Sint-Katriena te zingen vergaarde de jongeman vorige week een volle kabas chips en snoepgoed, at hij gratis friet met mayonaise en... kreeg hij er nog een splinternieuwe kinderfiets bovenop.

De nieuwe fiets was een cadeau van fietsenmaker Luc Wijnants (25). Om het feest van Sint-Katriena nieuw leven in te blazen stelde Luc een frietkraam op voor zijn deur in de Hovestraat. Aan iedereen die bij hem Sint-Katriena kwam zingen, deelde hij gratis friet en een lotje uit. Met het loterijbiljet kon je later een fiets winnen.

Uiteindelijk passeerden er niet minder dan 665 kinderen in het frietkot 'Bij de Luc', meer dan genoeg om het initiatief volgend jaar nog eens over te doen, zo belooft de Arendonkse fietsenmaker.

(Foto Luc Wijnants)

Foto van de week: de beste zangers van Sint-Katriena

Toen wij vroeger Sint-Katriena gingen zingen, kregen we aan elk huis hetzelfde te horen: dat we de besten waren. Altijd hadden we ofwel het mooist ofwel het hardst gezongen van allemaal.

Intussen heb ik zelf de leeftijd om de zangkwaliteiten van de Sint-Katrienazangers te beoordelen en hen te belonen met een onvolprezen Croky paprikachips. En ik moet toegeven, alle kinderen die dinsdagavond bij mij aanbelden, hebben fantastisch gezongen: mooi én hard. Maar de besten van allemaal... waren de vierjarige tweelingbroertjes Jesper en Lennert Feyaerts, de zonen van frituur Den Driehoek.

Jesper_en_lennert

Foto van de week: dichter draagt gedicht voor met vuur

Fons Claasen stuurde ons nog een mooie foto na van ene Rob Van Moer, die vorige vrijdag op de driejaarlijkse poëziewedstrijd van de cultuurraad genomineerd werd bij de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Voorzitter Joannes Van Balen keek toe en zag dat het goed was. Het thema van het poëzieconcours was 'vuur'. Lees ook: 'Vurige dichter Rob Blockx zet De Garve in vuur en vlam'.

Dsc01166

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!