Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Arendonk blogt': de nummer 1 van Vlaanderen verhuist!

Nummer 1 Nergens in Vlaanderen wordt de gemeentesite van Het Nieuwsblad zo veel gelezen als in Arendonk. Arendonk blogt is, in verhouding tot het aantal inwoners, de populairste nieuwsblog van onze krant. Jawel, Arendonk is sinds kort de nummer 1 van Vlaanderen.

Maar 'Arendonk blogt' verhuist. Morgen wordt onze website helemaal vernieuwd en is het Arendonkse nieuws nog maar op één plaats te lezen: op www.nieuwsblad.be/arendonk. De aparte blogpagina van Typepad vervalt en wordt mee opgenomen in www.nieuwsblad.be/arendonk.

Met andere woorden: wil je ook morgen nog op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes onder de kerktoren van Arendonk, gekruid en aangevuld met fijne kritiek, duiding en humor van deskundige commentaarschrijvers als Mooris, Tooghanger, J. Rekel, Bram Meersman, Bart Vosters, Bjenny, Criq, Mayke, Onkrooid, Pavlov en andere Jetofski's? Zet dan www.nieuwsblad.be/arendonk bij je favorieten!

Alvast één kleine opmerking voor al wie de komende dagen een reactie wil plaatsen op een artikel over Arendonk: de reacties zullen (tijdelijk) niet onmiddellijk online verschijnen, wel pas op het einde van de dag.

Arendonkenaren kunnen beter voetballen dan Retienaren

Branddonk vs Verbroedering Arendonk In Arendonk kunnen ze beter voetballen dan hun buren in Retie. Dat is dit weekend onomstotelijk bewezen: in eerste provinciale won Verbroedering Arendonk van Branddonk, in derde provinciale moest KSK Retie zijn meerdere erkennen in Vrij Arendonk.

KFC Verbroedering Arendonk maakte vanmiddag brandhout van Branddonk: 1-3 werd het. Al na één minuut zette topschutter Kristof Ooms de 0-1 op het bord, maar nog voor de rust kwam groen-zwart alweer langszij. Na de pauze maakte Ooms zijn tweede goal van de dag. De bevrijdende 1-3 kwam er via Thomas Geenen. (Foto MMA)

FC Vrij Arendonk moest gisteravond al optreden en won verdiend met 2-0 van KSK Retie. Het eerste doelpunt viel net na de rust, toen de keeper van Retie een afstandschot van kapitein Jan Verstraelen nogal lullig door zijn handen liet glippen. Twintig minuten voor affluiten moest FC Vrij met tien man verder omdat keeper Patrick Engelen in enkele seconden tijd twee domme gele kaarten pakte. Ondanks de numerieke minderheid kon invaller Koen Timmermans er in de slotfase toch nog 2-0 van maken, na een mooie combinatie met Sven Smits. (Foto Roger De Laat)

Retie vs Vrij Arendonk

Arendonkenaar Wim De Vocht kleurt Omloop Het Nieuwsblad

Wim De Vocht Met de Omloop Het Nieuwsblad gaat vandaag het nieuwe wielerseizoen officieel van start in België. De kans dat er vanmiddag een Arendonkenaar met de champagnefles gaat spuiten op het podium, is niet groot. Want van de tweehonderd deelnemers komt er maar één uit Arendonk: Wim De Vocht (26) van het Vacansoleil Pro Cycling Team, waar hij samen met Björn Leukemans een van de speerpunten is.

Als je niets wil missen van de wedstrijd, stem dan vanaf 14 uur af op Eén of op www.nieuwsblad.be/sportwereld. Nog een mogelijkheid: je kunt straks ook in café Angèle een pint of een koffie gaan drinken en tegelijk de koers volgen op een groot televisiescherm. Café Angèle is het supporterslokaal van Wim De Vocht. (Foto De Wielersite)

Update Update 16.35 uur. Wim De Vocht eindigde uiteindelijk als 18de, op enkele seconden van winnaar Thor Hushovd. Maar onze Wim was onmiskenbaar een van de absolute smaakmakers van de koers. Meer dan honderd kilometer reed hij in de spits van de wedstrijd, samen met vier andere vluchters. Pas op dertig kilometer van de streep werd hij gegrepen.

Gratis naar Freaky Age op Arendonk Zingt & Swingt

Nog 69 keer slapen en dan vindt op de Bemdweide in Arendonk de achtste editie van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt plaats. Hoog tijd dus om kennis te maken met de eerste topper op de affiche: de jonge Belgische rockband Freaky Age.

Met een gemiddelde leeftijd van amper veertien jaar waren ze destijds de jongste groep ooit in de finale van Humo's Rock Rally. Vandaag zijn de jongens van Freaky Age een volwassen groep die vooral op de jongerenzender Studio Brussel hoge toppen scheert. Hun grootste hit tot nog toe is Where do we go now, waarmee ze vorig jaar vier weken lang op nummer 1 stonden in De Afrekening op Studio Brussel.

Laatste kasseiweg van Arendonk mikt op Parijs-Roubaix

Schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (SP.A) is een man van zijn woord. In februari zou hij een aannemer naar de Huiskens sturen om de 'laatste kasseiweg van Arendonk' te restaureren. En zie, nog net in de laatste week van februari hebben arbeiders van aannemer Mols de eerste kinderkopjes opgebroken.

De komende dagen en weken wordt de hele straat verder opgeknapt. Wanneer de vernieuwde kasseistrook officieel wordt ingehuldigd, is nog niet geweten. Maar zondag 12 april lijkt ons een uitgelezen streefdatum. Want die dag vindt in de 'Hel van het noorden' de 107de editie plaats van de roemruchte kasseiklassieker Parijs-Roubaix.

Dat de 'laatste kasseiweg van Arendonk' bewaard blijft, hebben we vooral te danken aan de buurtbewoners. Zodra zij hoorden dat het gemeentebestuur een laag asfalt voor hun deur wilde smeren, startten ze een petitie voor het behoud van de historische keien. Hun actie oogstte meteen sympathie in heel het dorp.

Laatste kasseiweg  Laatste kasseiweg van Arendonk

Van oud naar nieuw: 't Sluiske is nog altijd een zandbak

In onze wekelijkse rubriek 'Van oud naar nieuw' breng ik vandaag nieuws uit mijn eigen straat: uit de Asselbergen, in de volksmond bekend als 't Sluiske.

Als je vroeger over 't Sluiske praatte in Arendonk, dan dacht iedereen automatisch aan het stort. Waar nu de omstreden uitkijktoren zonder uitzicht staat, kon je toen à volonté afgedankte zetels, wasmachines en andere rotzooi storten. Intussen is 't Sluiske opgewaardeerd tot een gezonde woonwijk met een fijne sociale bevolkingsmix, waar zelfs eenvoudige lieden als journalisten gewoon aanvaard worden door de buurtgemeenschap.

Alleen de bestrating is in de loop der jaren amper veranderd. Vroeger was 't Sluiske een zandweg. En dat is hij vandaag nog altijd, zoals je ziet op de onderste foto, al doen de arbeiders van aannemer VBG uit Herentals goed hun best om er tegen half maart een propere asfaltweg van te maken.

Sluiske Sluiske nieuw

Afgebrande flitspaal Kloosterbaan in recordtijd hersteld

Op de gewestweg Ravels-Arendonk kun je weer als vanouds tegen de lamp lopen als je te hard rijdt. Vorige week staken onbekenden de flitspaal op de Kloosterbaan in Arendonk in de fik met behulp van een brandende autoband. Vandaag, minder dan een week later, worden er vanuit het vogelkastje alweer vrolijk foto's gemaakt van argeloze snelheidsduivels.

'De brandweer was net op tijd ter plaatse', zegt een agent van de lokale politie Kempen Noord-Oost. 'De paal en de kast waren helemaal zwartgeblakerd, maar zowel de elektrische bedrading als de camera waren nog intact. We hebben de paal nu opgepoetst en een verse verflaag gegeven.'

Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor, al gaat de politie ervan uit dat de nummerplaat van de brandstichter op de lijst van bekeurden staat. 'Wellicht is hij recent tegen hoge snelheid geflitst op de Kloosterbaan.'

Omdat de camera ongedeerd uit de brand geraakte, is het werk van de vandaal helaas voor niets geweest en mag hij eerstdaags zijn proces-verbaal in de brievenbus verwachten.

Flitspaal voor  Flitspaal na

Petitie tegen verkeersoverlast en herinrichting dorpscentrum

Arendonk stond de voorbije jaren vaak prominent op de regionale pagina's van Het Nieuwsblad. In onze rubriek 'Arendonk 10 jaar in het nieuws' brengen we u per maand de markantste lokale nieuwtjes uit de periode 1999-2009.

P2230174 Vandaag: april 2002. De bewoners van de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken houden een petitie tegen de herinrichting van het dorpscentrum. Zij pikken het niet dat het doorgaand verkeer voortaan wordt omgeleid via hun straat.

'Als er vandaag een vrachtwagen voor onze deur passeert, hoor je de glazen trillen in de kast', zegt buurtbewoner Tony Cleys in Het Nieuwsblad van 23 april 2002. 'Wat moet dat zijn als de gemeente straks een ringweg maakt van onze straat?'

Dat het gemeentebestuur het zwaar verkeer uit het dorpscentrum wil weren en omleiden via de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken, vinden Tony en zijn buren geen goed idee. Uit protest hangen ze de zwarte vlag uit aan hun brievenbus. 'Zo los je de verkeersoverlast in Arendonk niet op. Het probleem wordt alleen verplaatst, van de markt naar hier', voorspelt buurman Paul Van Steenbergen.

Intussen is aan de dagelijkse karavaan van vrachtwagens op de markt al lang een einde gekomen en mag je nog maar in één richting over de Vrijheid rijden. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Bergen, de Schutterstraat en de Hokken. Beter of slechter dan vroeger? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Arendonk moet meerdere erkennen in Beerse

Verbroedering en Vrij Arendonk moesten dit weekend allebei aan de slag tegen een ploeg uit Beerse. En de winnaar was... Beerse.

KFC Verbroedering Arendonk kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen rechtstreeks concurrent Vlimmeren. Na minder dan vijf minuten stond blauw-geel al 1-0 voor dankzij een rake knal van topschutter Kristof Ooms, maar amper vijf minuten later maakte Vlimmeren alweer gelijk. Voetbal kan soms rechtvaardig zijn, want geen van beide teams verdiende het om te winnen. In het klassement in eerste provinciale staat Verbroedering achtste.

FC Vrij Arendonk moest vandaag op bezoek bij Lentezon Beerse, maar kwam van een kale reis terug. Het werd 2-0. In de stand in derde provinciale verandert er weinig: in de clubkantine blijft het bordje van FC Vrij kleven op de tiende plaats.

Verbroedering Arendonk - Vlimmeren  (Foto Jojo)

Foto van de week: geen auto, wel maar een wel vette cheque

Bram Meersman stuurde ons een foto van Walter en Chris Laenen uit het Meulegoor, winnaar van de in Arendonk wereldberoemde Decemberactie van Unizo. Vroeger zou de eigenaar van het winnende lotje naar huis kunnen rijden met een splinternieuwe auto. Vandaag moeten Walter en Chris zich tevreden stellen met een cheque van 5.000 euro, plus een gezellig ontbijt met de werkgroep van de Decemberactie in taverne De Gouden Arend.

Familie Laenen

Glazenwassers redden kat na twee dagen uit hoge treurwilg

De glazenwassers Jack (40) en Mario Oris (43) zijn de nieuwe helden van de familie Van Sambeeck uit de Vloedlaan in Arendonk. Met een lange ladder redden ze vrijdagmiddag hun kater Muis uit een hoge treurwilg. Het arme beestje was woensdag in de boom gekropen, maar durfde niet meer naar beneden. Het dier verbleef twee dagen op een hoogte van dertien meter.

Voor de brandweer was het onmogelijk om met een ladderwagen tot bij de boom te geraken. Twee spuitgasten probeerden vrijdagochtend met een ladder tot bij Muis te geraken, maar de ladder bleek te kort. Een boomverzorger die was opgetrommeld, bedankte voor de job. 'De boom is rot', zei hij. 'Ik riskeer mijn leven niet.'

De klus bleek uiteindelijk een kolfje naar de hand van de gebroeders Oris. Eigenares Susanne bedankte het duo met een kop koffie. 'En Muis? Hij blijft het komende half jaar binnen', zei ze. (ima)

De hele reddingsoperatie van Muis lees je morgen in Het Nieuwsblad: klik hier.

Jack Suzanne Mario en Muis  Voorbereiding reddingsactie Eindelijk gered

Van oud naar nieuw: Wampenberg met dank aan Piet V.M.

In onze wekelijkse rubriek 'Van oud naar nieuw' brengen we vandaag een oud en een nieuw beeld van de Wampenberg in Arendonk.

Dat we de plaats van de oude Arendonkse prentkaart nog kunnen reconstrueren, hebben we vooral te danken aan houthandelaar Piet Van Mechgelen. Zijn prachtig gerestaureerde boerderij is wonderwel intact gebleven. Maar de rest van de Wampenberg onderging de voorbije jaren een complete gedaanteverwisseling.

Wampenberg  Wampenberg nieuw

IJsbeer spoelt aan op speelplaats basisschool Sint-Clara

Op de speelplaats van basisschool Sint-Clara loopt vandaag een ijsbeer rond. Schooldirecteur Erwin Cools hoopt het beest tegen morgen van zijn erf te krijgen.

De poolbeer arriveerde vorige vrijdag, op de dikke-truiendag. 'Een week lang werken onze leerlingen rond het thema klimaatverandering', zegt meester Erwin. 'We vertellen dat de ijskap aan het smelten is en dat daardoor een ijsbeer tot hier is aangespoeld. Door acties in de klassen kunnen de leerlingen ijsschotsen terugverdienen, zodat de ijsbeer donderdag via het ijs kan terugkeren naar zijn natuurlijke biotoop.'

IJsbeer in Sint-Clara

Zwartgeblakerde flitspaal Kloosterbaan wellicht nog bruikbaar

Op de Kloosterbaan in Arendonk zal je voorlopig niet meer geflitst worden, want onbekenden vernielden er maandagnacht een onbemande camera. Ze deden dat door een autoband aan de voet van de flitspaal te leggen en het rubber in de fik te steken.

De brandweer werd om 1.15 uur 's nachts opgeroepen om de brand te blussen. Wellicht arriveerden de spuitgasten net op tijd, want de flitspaal blijkt nog niet helemaal naar de knoppen. De elektrische bedrading van de flitsdoos zou zelfs nog intact zijn.

De brandstichter is vooralsnog niet gevat, maar de politie gaat ervan uit dat de nummerplaat van de dader ergens op het zwartgeblakerde filmrolletje staat. 'Waarschijnlijk is hij recent tegen hoge snelheid geflitst', gelooft een agent.

Flitspaal Kloosterbaan  Autoband aan flitspaal

Kopstukken Buijs & Hermans voor het eerst samen aan toog

Arendonk stond de voorbije jaren vaak prominent op de regionale pagina's van Het Nieuwsblad. In onze rubriek 'Arendonk 10 jaar in het nieuws' brengen we u per maand de markantste lokale nieuwtjes uit de periode 1999-2009.

Vandaag: maart 2002. De nieuwe gemeentebesturen zitten één jaar in het zadel. Naar aanleiding daarvan zet Het Nieuwsblad de burgemeester en een kopstuk van de oppositie samen aan een tafel in een dorpscafé. In Arendonk krijg ik de eer om samen met Nest Buijs (CD&V) en Herman Hermans (NVA) aan de toog te zitten in café Marnuel. Enkele passages uit Het Nieuwsblad van 14 maart 2002:

Burgervader Nest Buijs  Cafe Marnuel  Herman Hermans

Slechts één keer keken alle stamgasten in café Marnuel onze richting uit: toen de herinrichting van het dorpscentrum ter sprake kwam. Burgemeester Nest Buijs en Herman Hermans begonnen toen luid tegen elkaar te roepen. Maar voor de rest verliep de politieke toogdiscussie waardig.

Zitten jullie vandaag voor de eerste keer samen aan de toog? Hermans: 'Ja. Niet dat ik Nest niet mag, maar ik heb er gewoon geen behoefte aan om pinten te gaan drinken met hem. In de politiek heb je geen vrienden. Een vriendengroep bouw je daarbuiten op.'

Buijs: 'Voor mij klopt dat niet helemaal. Als burgemeester heb ik nu eenmaal meer contacten, onder andere met mijn collega's in het schepencollege. De verstandhouding in het college valt goed mee. Het is zoals in het gewone leven: met de ene kun je al beter opschieten dan met de andere.'

Het nieuwe gemeentebestuur zit vandaag één jaar in het zadel. Wat heeft de coalitie van CD&V en SP.A er al van gebraden? Buijs: 'Zichtbaar nog niet veel, maar van alles wat we willen realiseren tijdens deze bestuursperiode, is al tachtig procent concreet in voorbereiding.'

Lees verder

Verbroedering Arendonk kan Vrij Arendonk niet nadoen

KFC Verbroedering Arendonk speelde vanmiddag zijn slechtste match van het seizoen en ging met 2-1 de boot in tegen Belgica Edegem, de voorlaatste in de stand in eerste provinciale. Voor Belgica was het zowaar de eerste overwinning sinds november vorig jaar. Het Arendonkse doelpunt was een geslaagd banaanschot van Nick Janssen. In het klassement blijft Verbroedering steken op een achtste plaats.

De dorpsburen van FC Vrij Arendonk hadden gisteravond in eigen huis nochtans het goede voorbeeld gegeven. Rood-wit won met het kleinste verschil: 1-0 tegen Excelsior Vorst, eveneens de vice-hekkensluiter in de reeks. Robin Coertjens maakte de winning goal. In de stand in derde provinciale staat FC Vrij nu op een gedeelde negende plaats. (FOTO'S ROGER DE LAAT)

Jan Verstraelen  Christian Campo

Ook scholieren in Arendonk doen mee aan 'dikke-truiendag'

Het was gisteren exact vier jaar geleden dat in Japan het Kyotoprotocol werd goedgekeurd. Doel van het verdrag was om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, te verminderen.

Om de verjaardag van Kyoto te herdenken organiseert de Vlaamse overheid elk jaar in februari een dikke-truiendag. Ook de leerlingen in de Arendonkse scholen deden mee: ze draaiden de thermostaat in hun klas enkele graden lager en trokken een dikke trui aan. Meester Erwin Cools van Sint-Clara, meester Jan Van Gorp van Sint-Jan en meester Luc Hooyberghs van de Voorheide stuurden ons enkele sfeerbeelden.

Dikke truiendag Sint-Clara Dikke truien Voorheide 1 Dikke truien derde kleuterklas Sint-Jan Dikke truien Sint-Jan Dikke truien Voorheide

Wat vind jij? Mooi dat de Arendonkse scholen hun steentje bijdragen? Of is het een druppel op een hete plaat? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Tegenwind voor windmolens langs E34 in Arendonk?

Windmolens Air Energy Air Energy, een dochter van Eneco, wil langs de autoweg E34 in Arendonk een heus windmolenpark bouwen, op de weilanden tussen de afrit van Oud-Turnhout en industriepark Hoge Mauw. Het gaat om een rij van zeven windturbines. Lees: 'Windmolenpark langs E34 in Arendonk'.

Voor de aanhangers van alternatieve energie komt het Arendonkse windmolenpark geen dag te vroeg. Want in de ranking van Europese landen die in windenergie investeren, is ons land vorig jaar alweer een plaats gezakt. Zelfs Polen, met zijn vervuilende steenkoolcentrales, is ons voorbijgestoken. In de Europese hitparade scoort alleen Bulgarije nóg slechter. Lees: 'België voorlaatste van de klas in windmolens'.

Zonder tegenwind zouden de nieuwe windmolens in Arendonk al in 2011 groene stroom kunnen leveren voor bijna tienduizend gezinnen. Joris Hintjens van Air Energy doet komende maandag de plannen uit de doeken op een infovergadering in het Postelboershof aan de Wampenberg. De vergadering begint om 20 uur en iedereen is welkom, ook als je gewoon een pint wil komen drinken en zelf even in de wind wil zijn.

Wat vind jij? Verdient een windmolenpark langs de E34 in Arendonk de wind in de zeilen? Of ga je als Don Quichot vechten tegen de windmolens? Moeten we vrezen voor lawaai of andere risico's? Is de ruimte tussen de snelweg en de Nieuwedijk wel een geschikte locatie? Is een park met zeven windmolens volgens jou te groot of te klein? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

'Help, er vliegt een torenkraan van 17 ton over ons huis'

De Vrijheid in Arendonk was vanmorgen afgesloten voor een niet alledaagse klus. Een torenkraan van wel 17 ton werd met een telescopische kraan over de huizen getild. De bouwkraan stond tot voor kort opgesteld in de tuin van de vroegere dancing Shaft. De uitgebrande danstempel ruimde plaats voor appartementen.

Omdat de torenkraan niet op de rijbaan mocht staan, raakte ze door de bouwwerken ingesloten. Aannemer Pluym-Van Loon had dan ook geen andere keuze dan een gespecialiseerde firma op te trommelen om de kraan over de woningen naar de Vrijheid te brengen. De hoofdweg was door de werken tot 13 uur afgesloten voor het verkeer. Je leest er morgen alles over in Het Nieuwsblad: klik hier. (ima)

IMG_2410  IMG_2415  IMG_2417

Een op de twee CD&V-burgemeesters wil opnieuw kartel

KartelLiefst 43 van de honderd CD&V-burgemeesters in Vlaanderen willen het kartel met N-VA herstellen. Dat blijkt uit een exclusieve enquête van Het Nieuwsblad. Lees ook: 'Heimwee naar kartel'. Onze eigen eerste burger, Nest Buijs, is daar niet bij. Hij heeft geen heimwee en wil liever niet meer met N-VA in hetzelfde bed liggen.

We stelden aan alle honderd CD&V-burgemeesters drie dezelfde vragen. Dit zijn de antwoorden van de burgervader van Arendonk.

  1. Hebt u nog vertrouwen in de partijleiding? Nest Buijs: ‘Ja. Het is niet omdat één iemand raar gaat doen, dat ik ook raar ga doen.’
  2. Hebben de communautaire onderhandelingen nog zin? ‘Ja. Praten heeft altijd zin. Maar men moet zich nu geen onrealistische dingen voorstellen, we kunnen dit niet onmiddellijk oplossen. Je moet geen wonderen verwachten.’
  3. Moet het kartel met N-VA hersteld worden? ‘Neen. Ik ben geen vragende partij voor een nieuw kartel. Als het kan bijdragen tot de partij, kan het. Maar als men onmogelijke dingen vraagt, hoeft het niet.’

Vooral het antwoord van Buijs op onze derde vraag is opmerkelijk. Want in Arendonk is het kartel van CD&V en N-VA tot vandaag helemaal intact. In de gemeenteraad zit An Hermans (N-VA), de dochter van ex-raadslid Herman Hermans, nog altijd broederlijk tussen tien CD&V'ers.

Wat vind jij? Kunnen CD&V en N-VA maar beter opnieuw samengaan, of niet? Heeft een regionaal kartel zoals in Arendonk nog zin? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!