Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gratis naar Freaky Age op Arendonk Zingt & Swingt

Nog 69 keer slapen en dan vindt op de Bemdweide in Arendonk de achtste editie van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt plaats. Hoog tijd dus om kennis te maken met de eerste topper op de affiche: de jonge Belgische rockband Freaky Age.

Met een gemiddelde leeftijd van amper veertien jaar waren ze destijds de jongste groep ooit in de finale van Humo's Rock Rally. Vandaag zijn de jongens van Freaky Age een volwassen groep die vooral op de jongerenzender Studio Brussel hoge toppen scheert. Hun grootste hit tot nog toe is Where do we go now, waarmee ze vorig jaar vier weken lang op nummer 1 stonden in De Afrekening op Studio Brussel.

'Jeugd van tegenwoordig' en 'Freaky Age' op Arendonk Zingt

Freaky AgeDe jeugd van tegenwoordig, een stel leuke Hollandse rappers die volgens Luc De Vos van Gorky de beste tekstenschrijvers van Nederland zijn, is de voorlopige topper op de affiche van het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt. Dat maakt organisator Sim Helsen vandaag bekend in een persbericht.

De tweede naam die al werd vrijgegeven is Freaky Age, een jonge Belgische poprockgroep die in 2006 de finale van Humo's Rock Rally haalde en vorig jaar helemaal doorbrak met de succesnummers 'Time is over' en 'Where do we go now'.

Arendonk Zingt & Swingt vindt plaats op 8 en 9 mei op de Bemdweide in Arendonk. Vorig jaar lokte het festival zo'n achtduizend bezoekers.

De jeugd van tegenwoordig

Harmonie De Arend zoekt nieuwe dirigent (m/v)

Benny_janssensBenny Janssens, die al sinds 1977 dirigent is bij Harmonie De Arend, stopt ermee. Het jaarconcert van De Arend van volgend weekend wordt zijn laatste optreden. De Arendonkse harmoniemuzikanten moeten nu na dertig jaar op zoek naar een nieuwe dirigent.

Extravaganza is de titel van het jaarconcert. 'We brengen een bonte mengeling van herkenbare melodieën en extravangante muziekstukken', zegt Roger Jacobs van De Arend. 'Het wordt een ode aan het artiestenbestaan in al zijn geledingen, van de glamour van de superartiesten tot het harde zwoegen van de simpele amateurmuzikant.'

Harmonie_de_arend

Alle ogen gericht op zesde Rockrally van Arendonk

Geen Humo's Rock Rally in 2009, want die wedstrijd vindt maar om de twee jaar plaats. Alle ogen zijn daarom dit jaar gericht op de Rockrally van Arendonk. Die gaat vanavond van start in het Bemdkaffee. Voor de eerste ronde zijn drie rockbands uit Arendonk en omstreken geselecteerd: Angelskin, Allie Sees en Wouter Steeman.

De komende twee weken is het de beurt aan de overige zes kandidaten: Has Beans, Everyone Dies Alone, Tex Taiwan, Maizis, Witness en Scott Elvin. De winnaar, die gekozen wordt door een vakjury én het publiek, krijgt op 9 mei een plaats op het grote podium van het populaire popfestival Arendonk Zingt & Swingt.

Promofilmpje voor demo release van Angelskin van vorige maand in 't Onkrooid.

Wat vind jij? Wie verdient volgens jou een plaats op de affiche van Arendonk Zingt & Swingt? Ga straks een pint drinken in het Bemdkaffee en klik vannacht of morgenvroeg op 'REAGEER' onderaan dit bericht om je mening te ventileren.

Arendonk brengt recordbedrag 12.500 euro naar Glazen Huis

Welgeteld 33 lopers, 86 fietsers en 52 helpers en supporters trokken zaterdag naar het Glazen Huis van Studio Brussel in Gent. Rik en Marij Nys en Bart Vosters kregen de eer om de cheque van 12.500 euro te overhandigen voor Music For Life.

De Arendonkse delegatie vroeg het liedje Watskeburt van De Jeugd van Tegenwoordig aan, een van de topacts volgende zomer op Arendonk Zingt & Swingt. Na Arendonk was het de beurt aan Luk Alloo. Hij schonk 520 euro namens Radio 2. 'Ga terug naar huis', grapte Kamagurka. 'Die van Arendonk hebben hier net 12.500 euro binnengebracht.' (ima)

Bart_marij_en_rik_bij_tomas Img_2106 Img_2128 Img_2107 Img_2112 Img_2117 Door op de foto's te klikken kun je ze in het groot bekijken (FOTO'S IMA).

Arendonkse lopers en fietsers vertrokken naar Glazen Huis

De eerste groep van de in totaal bijna tweehonderd fietsers, lopers, helpers en supporters is zonet vanuit Arendonk vertrokken naar Gent. Als alles goed verloopt, arriveren ze rond 20 uur aan het Glazen Huis van Studio Brussel, waar ze aan Tomas, Siska en Sofie een dikke cheque met harde Arendonkse valuta willen overhandigen.

Een verslag met sfeerbeelden van de Arendonkse volksverhuizing naar het Glazen Huis lees je straks op 'Arendonk blogt', misschien vanavond nog en anders zeker morgenvroeg. Kijk ook op www.nieuwsblad.be/musicforlife, van waaruit je kunt doorklikken naar onze fotopagina.

Glazen_huis

Rik Wijnants krijgt geen telefoon meer van Freddy Breck

Freddy_breckElk jaar op kerstavond kreeg Rik Wijnants, uitbater van De Kaasboerin in Mol-Postel, een telefoontje van de Duitse schlagerzanger Freddy Breck. 'Sinds we elkaar kenden, belde hij me jaarlijks op om me een zalige kerst te wensen. Dat vond ik altijd heel attent en sympathiek van hem', zegt Rik.

Dit jaar zal Freddy niet meer bellen, want zijn platenfirma DA Music laat vandaag via een officieel persbericht weten dat de schlagerkoning uit Beieren op 66-jarige leeftijd overleden is aan kanker. 'Van zijn ziekte wist ik niets. Ik ga zeker mijn innige deelneming betuigen aan zijn familie', zegt de voormalige frietenbakker uit Arendonk.

In 2007 trad de zanger van de succeshit Rote Rosen twee keer op in De Kaasboerin. Voor volgend jaar stonden zelfs acht kerstshows van Freddy Breck op het programma bij de Rik in Mol-Postel. 'De acht optredens waren al bijna allemaal uitverkocht', zegt Rik. 'We zullen nu uitkijken naar een waardige vervanger.'

Arendonkse versie van 'Ayo technology' van Milow

Op YouTube vonden we een Arendonkse versie van de megahit 'Ayo technology' van Milow, een cover van een cover dus. De makers van 'Eey jom, technologie', want zo luidt de titel van de Oarendoenkse parodie, zijn Dominik Appels, Alexander Appels en Steven Deckx van de plaatselijk wereldberoemde hiphopband App&Dex. Ze lijken wel stilaan de vaste huismuzikanten van 'Arendonk blogt' te worden. Het refrein gaat zo:

Eey jom, wa is da me dieje technologie?
Voor mij hoeft da toch allemaal nie.
Eey jom, wa is da me dieje technologie?
ik krijg koppijn als 'k da allemaal zie.

.

Dwerg Chris Willemsen in nieuwe videoclip Clouseau

Chris Willemsen, 36 jaar en 1,22 meter groot, is vandaag de meest gevraagde dwergacteur van Vlaanderen. Deze week danst hij samen met Koen Wauters in de nieuwe videoclip 'Wat een leven' van Clouseau. Volgende week speelt hij een gastrol in Matroesjka's 2, de populaire dramaserie over vrouwenhandel op vtm. Lees: 'Dwerg speelt begeerde gastrol in Matroesjka's'.

De nieuwe single 'Wat een leven' van Clouseau is de voorloper van de 'Crescendo'-reeks in het Sportpaleis. De bijbehorende videoclip is opgevat als een huis met zes kamers. Chris Willemsen treedt op in de kamer rechts bovenaan. Halfweg de clip komt de kleine Arendonkenaar in zijn witte smoking de crazy room binnen en voert hij een paaldansact op samen met Koen Wauters, gekleed in een afgewassen jeans en een groen T-shirt.

Bergrock niet langer met septemberkermis?

Met tweeduizend bezoekers lokte Bergrock afgelopen weekend bijna dubbel zo veel volk als vorig jaar. Dat er volgend jaar een derde editie komt van het festival, lijkt daarom nu al vast te staan.

Het evenement werd dit jaar georganiseerd door de cultuurraad, voetbalclub KFC Verbroedering Arendonk en rugbyvereniging Pitbulls. 'Als wij volgend jaar opnieuw gevraagd worden om te helpen, dan zullen we dat zeker doen', zegt Filip Stouten van Verbroedering Arendonk.

'Of er aan de formule iets verandert? Nee, want er zijn nog genoeg Arendonkse groepen die we de kans willen geven om op te treden op Bergrock. Alleen spelen we met het idee om de datum een beetje te vervroegen, om meer garantie te hebben op mooi weer.'

Wat vind jij? Is het een goed idee dat Bergrock voortaan in volle zomer zou plaatsvinden? Of vind je het juist fijn dat het festival samenvalt met septemberkermis? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Dsc_8248 Dsc_8301 Dsc_8303 (Foto's ingestuurd door JACK ORIS)

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!