Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Arendonkenaren kunnen beter voetballen dan Retienaren

Branddonk vs Verbroedering Arendonk In Arendonk kunnen ze beter voetballen dan hun buren in Retie. Dat is dit weekend onomstotelijk bewezen: in eerste provinciale won Verbroedering Arendonk van Branddonk, in derde provinciale moest KSK Retie zijn meerdere erkennen in Vrij Arendonk.

KFC Verbroedering Arendonk maakte vanmiddag brandhout van Branddonk: 1-3 werd het. Al na één minuut zette topschutter Kristof Ooms de 0-1 op het bord, maar nog voor de rust kwam groen-zwart alweer langszij. Na de pauze maakte Ooms zijn tweede goal van de dag. De bevrijdende 1-3 kwam er via Thomas Geenen. (Foto MMA)

FC Vrij Arendonk moest gisteravond al optreden en won verdiend met 2-0 van KSK Retie. Het eerste doelpunt viel net na de rust, toen de keeper van Retie een afstandschot van kapitein Jan Verstraelen nogal lullig door zijn handen liet glippen. Twintig minuten voor affluiten moest FC Vrij met tien man verder omdat keeper Patrick Engelen in enkele seconden tijd twee domme gele kaarten pakte. Ondanks de numerieke minderheid kon invaller Koen Timmermans er in de slotfase toch nog 2-0 van maken, na een mooie combinatie met Sven Smits. (Foto Roger De Laat)

Retie vs Vrij Arendonk

Arendonkenaar Wim De Vocht kleurt Omloop Het Nieuwsblad

Wim De Vocht Met de Omloop Het Nieuwsblad gaat vandaag het nieuwe wielerseizoen officieel van start in België. De kans dat er vanmiddag een Arendonkenaar met de champagnefles gaat spuiten op het podium, is niet groot. Want van de tweehonderd deelnemers komt er maar één uit Arendonk: Wim De Vocht (26) van het Vacansoleil Pro Cycling Team, waar hij samen met Björn Leukemans een van de speerpunten is.

Als je niets wil missen van de wedstrijd, stem dan vanaf 14 uur af op Eén of op www.nieuwsblad.be/sportwereld. Nog een mogelijkheid: je kunt straks ook in café Angèle een pint of een koffie gaan drinken en tegelijk de koers volgen op een groot televisiescherm. Café Angèle is het supporterslokaal van Wim De Vocht. (Foto De Wielersite)

Update Update 16.35 uur. Wim De Vocht eindigde uiteindelijk als 18de, op enkele seconden van winnaar Thor Hushovd. Maar onze Wim was onmiskenbaar een van de absolute smaakmakers van de koers. Meer dan honderd kilometer reed hij in de spits van de wedstrijd, samen met vier andere vluchters. Pas op dertig kilometer van de streep werd hij gegrepen.

Arendonk moet meerdere erkennen in Beerse

Verbroedering en Vrij Arendonk moesten dit weekend allebei aan de slag tegen een ploeg uit Beerse. En de winnaar was... Beerse.

KFC Verbroedering Arendonk kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen rechtstreeks concurrent Vlimmeren. Na minder dan vijf minuten stond blauw-geel al 1-0 voor dankzij een rake knal van topschutter Kristof Ooms, maar amper vijf minuten later maakte Vlimmeren alweer gelijk. Voetbal kan soms rechtvaardig zijn, want geen van beide teams verdiende het om te winnen. In het klassement in eerste provinciale staat Verbroedering achtste.

FC Vrij Arendonk moest vandaag op bezoek bij Lentezon Beerse, maar kwam van een kale reis terug. Het werd 2-0. In de stand in derde provinciale verandert er weinig: in de clubkantine blijft het bordje van FC Vrij kleven op de tiende plaats.

Verbroedering Arendonk - Vlimmeren  (Foto Jojo)

Verbroedering Arendonk kan Vrij Arendonk niet nadoen

KFC Verbroedering Arendonk speelde vanmiddag zijn slechtste match van het seizoen en ging met 2-1 de boot in tegen Belgica Edegem, de voorlaatste in de stand in eerste provinciale. Voor Belgica was het zowaar de eerste overwinning sinds november vorig jaar. Het Arendonkse doelpunt was een geslaagd banaanschot van Nick Janssen. In het klassement blijft Verbroedering steken op een achtste plaats.

De dorpsburen van FC Vrij Arendonk hadden gisteravond in eigen huis nochtans het goede voorbeeld gegeven. Rood-wit won met het kleinste verschil: 1-0 tegen Excelsior Vorst, eveneens de vice-hekkensluiter in de reeks. Robin Coertjens maakte de winning goal. In de stand in derde provinciale staat FC Vrij nu op een gedeelde negende plaats. (FOTO'S ROGER DE LAAT)

Jan Verstraelen  Christian Campo

Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege

Kurt Putzeys FC Vrij Arendonk zorgde gisteravond voor de stunt van het weekend in derde provinciale. De jongens van trainer Jan Van den Dungen wonnen met 1-2 op het veld van autoritair leider KFC Mol. De Arendonkse doelpunten werden, zoals gewoonlijk, gemaakt door topschutter Kurt Putzeys en zijn spitsbroeder Christian Campo.

Het gouden spitsenduo Putzeys-Campo maakte dit seizoen al 24 goals. Een indrukwekkend aantal, zeker als je weet dat Vrij Arendonk tot dusver in totaal 29 keer scoorde. Putzeys en Campo zijn samen 'Mister 83 procent' bij rood-wit.

Ook KFC Verbroedering Arendonk haalde nog eens zwaar uit vanmiddag. Het won met 4-1 van VC Herentals. De bezoekers kenden nochtans een droomstart. Want nog voordat alle vierhonderd supporters achter de schans stonden, leidde Herentals al met 0-1. Daarna was het al Arendonk wat de klok sloeg. Eerst kopte Lander Keersmaekers een gemeten voorzet van Toon Essers tegen het net. Thomas Geenen maakte er nog voor de rust 2-1 van met een harde knal.

Na de pauze stelde topschutter Kristof Ooms de zege veilig vanop de penaltystip. Uitblinker Carl Keersmaekers legde in de slotfase de 4-1 eindcijfers vast met een lange voorzet die over de doelman in de winkelhaak waaide.

Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV

Bij voetbalclub Verbroedering Arendonk, waar ik zelf lid van ben, hebben we tot nader orde geen eigen filmploeg. Behalve heel veel voetbalploegen hebben wij alleen een kuisploeg en een tapploeg.

Vorig weekend speelde het eerste elftal van KFC Verbroedering Arendonk tegen FC De Kempen in Tielen. En hoewel Tielen maar een zakdoek groot is, blijkt FC De Kempen wél te beschikken over een eigen tv-zender: Kempen TV. Op de website van Kempen TV vonden we onderstaand videoverslag van de wedstrijd De Kempen - Verbroedering Arendonk. De match eindigde op 2-2.

Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk

Luc Reumers Amper een week nadat trainer Michel Cristiaensen aan zijn spelers liet weten dat hij er na dit seizoen mee kapt, heeft het clubbestuur van KFC Verbroedering Arendonk al een vervanger gevonden: Luc Reumers.

Reumers is vandaag jeugdtrainer bij de min-19-jarigen van KSK Lierse en was eerder aan de slag bij KFC Dessel Sport. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

De nieuwe trainer zag gisteravond dat zijn toekomstige ploeg 2-2 gelijk speelde tegen FC De Kempen. Verbroedering begon nochtans prima aan de match. Eerst werd Thomas Geenen mooi in het straatje gestuurd, waarna hij met een lekkere stifter de 0-1 op het bord zette. Nog voor de rust verdubbelde topschutter Kristof Ooms de score met een eenvoudige intikker na een misverstand tussen de thuisdoelman en een van zijn verdedigers. In de tweede helft kon De Kempen helaas nog twee keer tegenscoren.

FC Vrij Arendonk kreeg gisteren het bezoek van Larum, de voorlaatste in de stand in derde provinciale. Toch kwam rood-wit niet verder dan 1-2. Het doelpunt van Jan Verstraelen bracht geen zoden aan de dijk. In de stand blijft Vrij Arendonk steken op de elfde plaats, al komt de degradatiezone nu wel gevaarlijk dichtbij.

101_0364  (FOTO MMA)

KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee

KFC Verbroedering Arendonk heeft vanmiddag ook de derde in de stand, Nieuwmoer, vakkundig koud gemaakt: voor het oog van zo'n vierhonderd toeschouwers wonnen de jongens van trainer Michel Cristiaensen verdiend met 2-1, dankzij een penalty van topschutter Kristof Ooms en een kopbalgoal van Thomas Geenen.

De kans dat we volgend jaar nog zullen spreken over de 'jongens van trainer Cristiaensen' is bijzonder klein, want de coach maakte vandaag in de kleedkamer bekend dat hij er na dit seizoen mee stopt. De hoofdtrainer van Verbroedering mist naar eigen zeggen respect en vertrouwen bij enkele spelers en bestuursleden. Dat de clubleiding ook al op zoek ging naar een vervanger, zit hem hoog. Meer details lees je morgen in Het Nieuwsblad.

Bij FC Vrij Arendonk zit de trainer voorlopig nog wel stevig in het zadel. Alleen kon hij vandaag niet winnen. Zijn ploeg verloor met 2-1 op het veld van Kasterlee. De aansluitingstreffer van Christian Campo in de 77ste minuut kwam te laat. In de stand in derde provinciale zakt Vrij Arendonk naar de elfde plaats. (FOTO'S MMA)

Trainer Michel Cristiaensen  101_0345 101_0350

Verbroedering Arendonk stunt tegen leider Oosterzonen

KFC Oosterzonen, de ongenaakbare leider in eerste provinciale, moest gisteravond op eigen veld zijn meerdere erkennen in KFC Verbroedering Arendonk. Onze jongens wonnen met 2-3, een regelrechte stunt.

De match begon nochtans slecht voor Verbroedering, want al na twee minuten maakte Zefilho er 1-0 van. De Braziliaanse stervoetballer van weleer speelde in een vorig leven nog bij Lierse en Standard. Gelukkig was een van de ploegmaten van Zefilho enkele minuten later zo vriendelijk om een lange voorzet van Bo Witvrouwen in eigen doel te verlengen: 1-1.

In een bijzonder sterke tweede helft ging Arendonk erop en erover. Eerst zette Nick Janssen, op aangeven van Lander Keersmaekers, de thuisdoelman voor schut met een haarfijne lob, goed voor de 2-2. Een kwartier voor affluiten maakte topschutter Kristof Ooms de winning goal met een snoeiharde knal.

Ook FC Vrij Arendonk haalde gisteren zwaar uit. Het won thuis met 3-0 van rechtstreeks concurrent Netezonen. Christian Campo scoorde één keer. Zijn spitsbroeder Kurt Putzeys mocht zijn armen tweemaal in de lucht steken.

Stuntzege_tegen_oosterzonen (FOTO MMA)

Robin Coertjens bezorgt FC Vrij zege tegen White Star

Met een schitterende vrije trap, recht in de kruising, bezorgde Robin Coertjens de eerste ploeg van FC Vrij Arendonk zaterdagavond de drie punten: 2-1 werd het tegen White Star. Het eerste doelpunt van rood-wit werd gescoord door Kurt Putzeys. In de stand in derde provinciale staat FC Vrij nu negende met 23 punten.

KFC Verbroedering Arendonk moest vanmiddag op bezoek bij Wijnegem, tot vandaag derde in eerste provinciale. In een fantastische eerste helft liep Verbroedering uit tot 0-2. Eerst trof Wim Borghs raak met een afgeweken schot. Later kwam Thomas Geenen alleen voor de keeper en werkte beheerst af. In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk gaandeweg op en eindigde de match finaal op een billijk gelijkspel: 2-2. Blauw-geel gaat nu de winterstop in met 24 punten uit zeventien wedstrijden, goed voor een al bij al mooie achtste plaats.

Benny_maes .

.

.

Verdediger Benny Maes in duel met een opponent van Wijnegem (FOTO BOBANNI).

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!