Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Harmonikavrienden schrijven geschiedenis op accordeon

HarmonikavriendenTerwijl Adolf Hitler in 1938 volop bezig was met de annexatie van Oostenrijk, werd er in Arendonk nog vrolijk muziek gespeeld in de huiskamers en op de straat. Er werd in de herfst van de jaren dertig zelfs nog een nieuwe accordeonclub opgericht in ons dorp: De Harmonikavrienden.

'Te Arendonk werd een muziekvereniging gesticht in 1938 met als hoofdaangeslotenen, beoefenaars van harmonika's, evenwel aangevuld met enkele koper-, snaar- en rietinstrumenten, evenals grote en kleine trommels', zo lezen we in de geschiedenisboeken van De Harmonikavrienden.

Intussen zijn we zeventig jaar later en bestaan De Harmonikavrienden nog altijd. Vandaag vieren ze hun zeventigste verjaardag met een jubileumconcert in De Garve. Als voorsmaakje kun je al eens kijken en luisteren naar hun winterconcert van vorig jaar.

Fietsenmaker deelt gratis friet en fiets uit met Sint-Katriena

Fietsenmaker Luc Wijnants (25) belooft morgenavond met Sint-Katriena een stunt: aan alle kinderen die bij hem Sint-Katriena komen zingen, deelt hij gratis friet uit. Van 18 tot 20 uur staat er bij hem thuis in de Hovestraat een frietkot voor de deur. Behalve een kwak mayonaise krijgen de Sint-Katrienazangers ook nog een lotje bij hun friet. Daarmee kunnen ze op het einde van de avond een kinderfiets winnen.

In Het Nieuwsblad lees je morgen een grote reportage over Sint-Katriena. Fietsenmaker Luc is de Figuur van de Dag in onze krant.

Fietsenmaker_luc Gratis_friet_3 (LLT)

Sint-Katriena is de jongste jaren geëvolueerd naar een buurtfeest, waarbij onze kinderen vooral in hun eigen buurt gaan zingen. Een goede evolutie, vind je? Of zie je liever meer leven op de markt? Moet het dorpscentrum daarvoor afgesloten worden? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Proef eens een Stille Nacht op Arendonks bierfestival

Bart_van_der_stukkenHet ABC'ke, of het Arendonks Bierclubke, organiseert op zaterdag 29 november zijn eerste activiteit: een Kerst- en Winterbierenfestival. Het festival vindt plaats in en om café 't Paradijs in de Moerenstraat. Wat je er zoal kan doen? Vooral bier drinken. Al ligt de nadruk eerder op proeven dan op zuipen.

De zes bestuursleden van het ABC'ke selecteerden de voorbije weken vijftig Belgische kerst- en winterbieren. De samenstelling van de selectie blijft voorlopig geheim. Toch wilde clubvoorzitter Bart Vanderstukken voor 'Arendonk blogt' er wel één verklappen: een Stille Nacht, een uitermate lekker kerstbier van de West-Vlaamse bierbrouwer De Dolle Brouwers. Aanvang: 11 uur. Toegang: gratis.


Hoe lekker is het Arendonkse Teljoorlekkerke?

Bakker Emiel Dilen (52) van bakkerij 't Centrum biedt zaterdag op de Dag van de Klant een koekje van eigen deeg aan: het Teljoorlekkerke, een nieuw Arendonks streekproduct dat hij ontwikkelde op verzoek van Unizo.

'Het Teljoorlekkerke is een krokant koekje met de afbeelding van een Arendonkse bordenlikker erop. Het is een koekje waar je niet dik van wordt', zegt bakker Emiel (tweede van links op de foto). 'Of het recept geheim is? Nee. De ingrediënten zijn bloem, suiker, kruidencitroen, eieren en echte boter.'

Het nieuwe Arendonkse streekproduct wordt verkocht per pakket van twintig koekjes, of 200 gram. De prijs is 3 euro per zakje. Er zijn drie smaken: boter, speculaas en amandelen.

Teljoorlekkerskoekjes (Foto ingezonden door BRAM MEERSMAN)

Wat vind jij van het nieuwe Arendonkse koekje? Hoe smaakt het? Is het Teljoorlekkerke echt zo lekker als de naam doet vermoeden? Klik op 'REAGEER' onderaan dit bericht.

Droom van Sam Gooris gaat in vervulling in 't Stekske

'Laat het gras maar groeien', zijn zowat de meest wijze woorden die we de voorbije jaren konden optekenen uit de mond van zanger Sam Gooris. Zijn droom werd afgelopen weekend werkelijkheid in café 't Stekske in Arendonk.

Om zijn derde verjaaardag als kroegbaas te vieren rolde Kristof Van Rooy (28) van 't Stekske 85 vierkante meter graszoden uit in zijn staminee. Een trouwe stamgast stuurde ons drie sfeerfoto's.

Stekske_in_het_groen Jong_geleerd Gezellig_in_den_hof

Er groeit gras onder de toog van 't Stekske

Kristof Van Rooy (28) staat dit weekend drie jaar achter de toog van 't Stekske, tot nader orde het populairste jeugdcafé van Arendonk. Om dat te vieren organiseert Kristof zondag een Stek-in-den-hof-party, waarbij de staminee voor één dag wordt omgedoopt tot een overdekte weide.

'In plaats van een Beach Party te organiseren en heel het café vol zand te kappen, wordt de vloer voorzien van een prachtig grastapijt. Ik heb daarvoor 85 vierkante meter graszoden besteld', zegt Kristof. De Stek-in-den-hof-party begint om 13 uur.

Het feestweekend gaat overigens vandaag al van start. Vanavond is het in 't Stekske Foute Avond en tegelijk ook Camionnekesdag, waarbij alle tapbier geserveerd wordt in glazen van 33 centiliter. Zaterdag staat een Havana Night op het programma, met goedkope Havana-cocktails en dj Tropical Gangster.

Kristof_van_rooy

Standbeeld Rik I krijgt grote broer in Arendonk

Het meest tot de verbeelding sprekende standbeeld in Arendonk is zonder discussie dat van wijlen Rik Van Steenbergen in de Wampenberg. Het borstbeeld van de tweevoudige wereldkampioen wielrennen is misschien wel de voornaamste toeristische trekpleister van Arendonk. Sinds kort staat er nog een veel groter standbeeld in ons dorp, in de Hertevelden: een immense stropop die de Oogstfeesten van KLJ, KVLV en Landelijke Gilde aankondigt. (FOTO NINA VAN HERCK)

Img_00081

Wie slim is, schrijft zich nu al in voor Vrijkermis

Wil je op Vrijkermis geen tijd verliezen aan de inschrijvingstafel en je meteen concentreren op het veroveren van de gele trui? Wel, dan raden we je aan om je nu al in te schrijven via het internet. Dat kan door hier te klikken.

Je betaalt via Paypal, waarna je een bevestigingsmail krijgt van het organisatiecomité. Druk de mail af en breng de print komende zondag mee naar café Den Bengel. Op eenvoudig vertoon van de meegebrachte mail krijg je drie genummerde stickers, goed voor drie dagen vogelpikplezier.

De Volksspelen zijn intussen al aan hun 94ste editie toe. 'Een bewijs dat er vandaag nog altijd plaats is voor eenvoudig, volks vertier. Wij hopen de Volksspelen nog vele jaren te kunnen organiseren en over enkele jaren de 100ste editie te mogen vieren', zo lezen we op www.vrijkermis.be.

Vogelpik Ex-vogelpikwinnaar Sam Leyten, ook dit jaar topfavoriet voor de gele trui? (foto www.vrijkermis.be)

Schoeftzakkerock: niet druk, wel gezellig

Op Schoeftzakkerock op het Glossocircuit in Arendonk kon je gisteren niet over de koppen lopen, tenzij je héél grote stappen nam.  Het eerste rockfestival voor bouwvakkers, dat georganiseerd werd door de scouts van Arendonk, lokte amper tweehonderd bezoekers. Maar het was er wel gezellig! Lees ook het sfeerverslag in Het Nieuwsblad: 'Bob de Bouwer in concert'.

Dsc02045_2 Dsc02143_2 Dsc02029 Schoeftzakkerock Dsc01961_2

Ben en Patrick vervangen Louis Moonen op Vrijkermis

Nog 22 keer slapen en dan is het weer Vrijkermis. En zorg maar dat je goed uitgeslapen bent, want een vaste hand is op Vrijkermis geen overbodige luxe: om je pint stevig vast te houden, maar ook om vastberaden naar 'de 25' te mikken op de Volksspelen.

Twee nieuwe leden doen hun intrede in het Vogelpikcomité: Ben De Pauw en Patrick Borgmans. Zij zijn de vervangers van Louis Moonen, die vorig jaar in februari tijdens de voetbalmatch RH Sportief-FC Vrij Arendonk plots onwel werd en in elkaar zakte. Nonkel Louis was op dat moment net zestig jaar geworden.

Wat niet verandert, is dat je ook dit jaar een bod kan doen op de fel begeerde nummer 1. De numero uno wordt vanaf 26 juli geveild via eBay. Je leest er alles over op www.vrijkermis.be.

Ben_de_pauw_2 Patrick_borgmans_2

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!