Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Arendonk blogt': de nummer 1 van Vlaanderen verhuist!

Nummer 1 Nergens in Vlaanderen wordt de gemeentesite van Het Nieuwsblad zo veel gelezen als in Arendonk. Arendonk blogt is, in verhouding tot het aantal inwoners, de populairste nieuwsblog van onze krant. Jawel, Arendonk is sinds kort de nummer 1 van Vlaanderen.

Maar 'Arendonk blogt' verhuist. Morgen wordt onze website helemaal vernieuwd en is het Arendonkse nieuws nog maar op één plaats te lezen: op www.nieuwsblad.be/arendonk. De aparte blogpagina van Typepad vervalt en wordt mee opgenomen in www.nieuwsblad.be/arendonk.

Met andere woorden: wil je ook morgen nog op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes onder de kerktoren van Arendonk, gekruid en aangevuld met fijne kritiek, duiding en humor van deskundige commentaarschrijvers als Mooris, Tooghanger, J. Rekel, Bram Meersman, Bart Vosters, Bjenny, Criq, Mayke, Onkrooid, Pavlov en andere Jetofski's? Zet dan www.nieuwsblad.be/arendonk bij je favorieten!

Alvast één kleine opmerking voor al wie de komende dagen een reactie wil plaatsen op een artikel over Arendonk: de reacties zullen (tijdelijk) niet onmiddellijk online verschijnen, wel pas op het einde van de dag.

'Arendonk blogt' is 1 jaar: de leukste reacties

Verjaardag'Arendonk blogt' bestaat vandaag exact één jaar. In amper twaalf maanden is de weblog van Arendonk, in verhouding tot het aantal inwoners, uitgegroeid tot de op een na meest gelezen gemeentesite van Het Nieuwsblad in heel Vlaanderen.

Het succes van 'Arendonk blogt' is vooral jullie verdienste. Met kritische, spitsvondige en vaak humoristische reacties hebben jullie van 'Arendonk blogt' een interactief en eigentijds dorpscafé gemaakt, waar je elke dag ongedwongen een koffie of een pint kan komen drinken. Diepgewortelde levensthema's als 'Wie heeft het voor het zeggen in Arendonk?', 'Fietsenmaker deelt gratis friet uit met Sint-Katriena' en 'Hoge brug of wipbrug?' lokten de felste discussies uit aan onze toog. Maar de leukste reacties waren deze:

  1. Reactie van Vroege vogel op 'Generatie '68 fuift in fuifzaal van weleer': 'Wie was die "taaiste veertiger" die de deur van de Renova rond zeven uur in de ochtend achter zich heeft toegetrokken? Ik zat daar toen nog en geraakte bijgevolg niet meer buiten! Heb het nogal kunnen uitleggen thuis...'
  2. Reactie van Tooghanger op 'Op naar fusieclub FC Arendonk United': 'Gaat Charel Vosters dan voort samen met Johan Maes achter de bonnekes zitten in de tent van Vraaikermis?'
  3. Reactie van J. Rekel op 'Nieuwscolumn: te slecht voor Parijs-Roubaix': 'Allez platte, als uw ballen zeer doen van te koersen over die 200 meter kasseien, dan snap ik niet dat ge niet te voet gaat.'
J. Rekel, Brabbes en Jef Koffie ontmaskerd

Ik ben heus niet de enige Arendonkenaar die elke dag onnozele en minder onnozele berichten online zet. Vast de bekendste Arendonkse weblog is Jef Koffie's Trots, vakkundig samengesteld door ene Staf Lasters (61), ook bekend als de man die zijn volk (lees: zijn buren van het asielcentrum) met de fiets leerde rijden.

Staf_lasters_2Staf kreeg al meer dan 200.000 bezoekers over de vloer op zijn internetdagboek. Hoe hij zijn eigen blog omschrijft?

'Een tegendraadse beschrijving van gebeurtenissen en toestanden die ik op een ludieke en soms sarcastische manier vertel. Alles moet bespreekbaar zijn en je hoeft nergens zwaar aan tillen. Elke witte waarheid heeft ook een zwarte. Je moet met alles kunnen lachen.'

Waarom hij zichzelf Jef Koffie's Trots, J. Rekel en Brabbes noemt?

'Jef Koffie was de bijnaam van mijn grootvader. Zijn kinderen en kleinkinderen waren zijn trots.'

'J. Rekel is de samenvoeging van de voornamen van mijn kleinkinderen: Jef, Renée, Emiel, Kobe, Eva en Lien. Als er nog zouden bijkomen, heb ik een probleem.'

'Brabbes betekent niks. Het is een bijnaam die teruggaat naar mijn schooltijd op het klein seminarie in Hoogstraten. In die tijd was het de gewoonte dat de oudste van de familie pater of pastoor werd. Ik was tien jaar toen ik op 1 september 1956 naar het internaat van Hoogstraten vertrok. Mijn bagage: één pot choco en twee korte broeken. Pas twee maanden later mocht ik weer naar huis. Ik was dat studiejaar alleen van de Vrij en niemand verstond mijn Arendonks dialect als ik op de speelplaats begon te klappen: Ge zijt nen Brabbes, zeiden de paters.'

Bent u van Arendonk en hebt u ook een eigen internetdagboek, waarin we mogen meelezen? Stuur ons dan een mailtje met een link en je contactgegevens: klik hier.

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!