Home  Regio  arendonk  arendonk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Arendonk?
Laat het weten aan:
Eddy
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Arendonkenaar met nummer 079420 wint het grote lot

Onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder werd vrijdagavond in het casino van Paul Frut, in de volksmond bekend als De Gouden Arend, het winnende nummer van de eindejaarslotjes van Unizo getrokken. En de winnaar is... nummer 079420. Hij of zij verrijkt zichzelf met 5.000 euro, waarvan de helft in aankoopbons en de andere helft cash.

Intussen geraakte ook al bekend in welke Arendonkse handelszaak het winnende purperen lotje over de toonbank ging: bij De Fruitboer, samen met een kilo appelsienen en een stronk witloof. De volledige uitslag van de trekking vind je op www.unizoarendonk.be.

Lottrekking Voor de trekking van de Decemberactie werden alweer de traditionele 'gele ballen' bovengehaald. (FOTO BRAM MEERSMAN)

Red een kinderleven met je oude gsm

Red_een_kinderleven_met_je_gsmHet Nieuwsblad zet zich in voor kinderen met kanker. Via een inzamelactie gaat onze krant op zoek naar oude gsm's. Per herbruikbaar mobieltje gaat er vier euro naar projecten die kanker helpen bestrijden.

Tot half volgende maand verschijnen er regelmatig artikels in Het Nieuwsblad over de gsm-inzamelactie en focussen we op initiatieven rond kinderkanker. Op vrijdag 16 januari krijg je in de krantenwinkel ook een envelop bij Het Nieuwsblad. Met deze envelop kun je een aantal oude gsm's gratis opsturen.

In achthonderd van de betere krantenwinkels vind je ook speciale inzamelboxen. Je kunt daarin je oude gsm, zonder envelop, deponeren. De opbrengst van de inzamelboxen en de enveloppen gaat integraal naar projecten tegen kinderkanker. Voor meer info: klik hier.

Redactie vist winnaars gratis tickets uit trommel

Vanuit alle uithoeken van onze aardbol werden de voorbije weken vakantiefoto's verstuurd naar arendonk@nieuwsblad.be. De computer op de redactie van Het Nieuwsblad Online-team viste uit de vele inzendingen twee winnaars. Zij winnen elk twee gratis tickets:

  • Maarten Aerts, Het Einde 4 in Arendonk: twee gratis tickets voor Sealife in Blankenberge
  • Staf Lasters, De Grens 65 in Arendonk: twee gratis tickets voor Bellewaerdepark in Ieper.

Sealife_3

.

Wil je ook jouw vakantiefoto op 'Arendonk blogt' publiceren? Dat kan nog altijd. Stuur je digitale prent dan naar arendonk@nieuwsblad.be, met vermelding van je naam, je adres en de plaats waar de foto genomen werd. Je kan er wel geen prijs meer mee winnen, alleen eeuwige roem bij je dorpsgenoten.

Met splinternieuwe fiets naar de winkel

Om de mensen ertoe aan te zetten om hun boodschappen meer met de fiets te doen en hun auto thuis te laten deden ook de handelaars in Arendonk de voorbije weken mee aan de campagne 'Met belgerinkel naar de winkel'. Gisteren reikte Unizo de prijzen uit. Maria Van Beek, Alfons Van Deuren en Linda Blockx waren de winnaars. Zij kunnen vanaf vandaag met een splinternieuwe fiets naar de winkel. Seppe Geukens en Sam Meyers wonnen een sportzak. Opdracht voor u als lezer: zoek de fierste gieter op de foto.

Prijsuitreiking_006_3 FOTO MIA NOYENS

Vakantiekiekje van Arendonkenaren is geld waard: win gratis tickets!

Jawel, we zijn terug. Vanaf vandaag berichten we u weer dagelijks over het kleine en grote wereldnieuws van Arendonk-city.

Toch nog één rechtzetting op het vorige bericht van mijn collega's van Het Nieuwsblad Online-team: ik lag de voorbije dagen niet onder de palmbomen. Wel genoot ik van een dertig graden brandende zon op de fiets in Frankrijk, waar ik samen met mijn huisgenoten de Col du Grand Ballon en de legendarische Col du Ballon d'Alsace opreed.

Zo trapten we letterlijk in de voetsporen van René Pottier, die in 1905 de allereerste bergrit van de Tour de France won bovenop de Ballon d'Alsace. De laatste keer dat de Tour er passeerde, was drie jaar geleden. Toen won Michael Rasmussen. Je weet wel, die graatmagere Deen die maar één drinkbushouder en geen stickers op zijn fiets heeft om gewicht te besparen.

Op_ballon_en_niet_onder_palmbomen

Hebt u zelf ook leuke vakantiefoto's van uzelf en/of uw familie en vrienden? Mail ze vóór 25 juli naar arendonk@nieuwsblad.be, met vermelding van uw naam, uw adres en de plaats waar de foto genomen werd. De beste inzendingen worden gepubliceerd op 'Arendonk blogt'. Wat u daarmee kunt winnen? Twee keer twee gratis tickets voor de populaire pretparken Bellewaerdepark in Ieper en Sealife in Blankenberge.

Trekking Unizo-lotjes niet in donker hoekje

Elke Arendonkenaar kent ze: de lotjes van Unizo die je in de maand december krijgt telkens wanneer je hem laat voldoen aan de pomp, een paar nieuwe schoenen koopt of een friet met een curryworst bestelt in de frituur. Vroeger kon je er een auto mee winnen, vandaag een cheque van 5.000 euro.

Mij hebben de cijfers in de rechter bovenhoek van de lotjes nog nooit veel geluk gebracht. Ik ken de lotjes vooral van hun achterkant, door mijn vrouw lieftallig volgeschreven met to do's. Dat je de lotjes kunt gebruiken om er thuis boodschappen mee uit te wisselen of als goedkope bloc note aan de telefoon, is voor heel wat gezinnen de voornaamste buit van de Decemberactie.

Maar met wat geluk kun je ook écht winnen, en misschien zelfs de hoofdprijs: 5.000 euro, waarvan de helft aankoopcheques en de helft cash. Mocht iemand eraan twijfelen: de lottrekking van de Decemberactie van Unizo-Arendonk gebeurt niet in een donker hoekje achter de berg van het zwembad. Welnee, de trekking is hoogst officieel en vindt plaats in taverne De Gouden Arend, in aanwezigheid van een heuse deurwaarder en Paul Frut.

Als bewijs stuurde Unizo-voorzitter Bram Meerman ons deze galafoto's.

Dsc00002 Dsc00009Dsc00004 

Oudere berichten:
> Van oud naar nieuw: brug 5 verhuist van Brulen naar Grens
> Dokter Mark Lissens wil gratis onteigening voor fietspaden
> Gouden spitsenduo Putzeys-Campo bezorgt FC Vrij stuntzege
> Foto van de week: sneeuwruimen met schop en ijzeren mand
> Verbroedering Arendonk scoort tweemaal op Kempen TV
> Dochter van sportschepen Bart Vosters is leniger dan haar pa
> Frituur Den Tits voldoet niet aan veiligheidsvoorschriften
> Van oud naar nieuw: geen Valken zonder Valkenhof
> Eugeen verkoopt dubbel zo veel geldbeugels dankzij euro
> Luc Reumers nieuwe hoofdtrainer Verbroedering Arendonk
> Filmpje van de week: Okido wint thriller van Ticino Merksem
> Foto van de week: familieportret rond beeld overleden vader
> Arendonkenaar gaat 'een toereke doen met de Joepie'
> Gedichtendag: publiceer je eigen gedicht op 'Arendonk blogt'
> Bestaat er behalve Limburggevoel ook een Kempengevoel?
> Gigantische kunstroof en homejacking in hoeve in Arendonk
> Van oud naar nieuw: ook Arendonk heeft eigen Lourdesgrot
> Bob Van Laerhoven schrijft boek over pesten in eigen jeugd
> KFC Verbroedering Arendonk wint, maar trainer stopt ermee
> Weduwe Mariet onthult borstbeeld hofschilder Louis Van Gorp

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007

Arendonk blogt

  • Eddy Meulemans blogt over Arendonk.

    Eddy (°1970) woont al sinds zijn geboorte in Arendonk. Hij weet er elke steen liggen en kent alle ambachtelijke schoenmakers in het dorp persoonlijk. Hij werkt als freelance journalist bij Het Nieuwsblad, probeert al dertig jaar deftig tegen een leren bal te trappen bij KFC Verbroedering Arendonk en droomt ervan om in anderhalf uur naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Is altijd een dromer geweest.

Zoeken

Nieuws uit arendonk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!