Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Begijnendijkse beemden ontvangen groep internationale vrijwilligers

Bljc3714

Voor de zevende keer organiseerde Natuurpunt Begijnendijk in samenwerking met de internationale organisatie vrijwilligers in actie een werkkamp in de Demervallei. Negen jongeren uit alle hoeken van de wereld werkten twee weken als broeders en zusters samen in de Begijnendijkse beemden.

De deelnemers aan het kamp kozen via de website van vrijwillgers in actie voor het basiskamp in Betekom. Wie zich wilde wassen moest het stellen met een tuinslang. De deelnemers sliepen in een grote tent.'Voor sommige van onze gasten was het wel een schok. Ze ruilden de luxe van hun flat in de stad in voor een tent',zegt organisator Koen Baert (31) van Natuurpunt.

De jongeren maaiden hooilanden, kapten uitheemse boomsoorten en spanden weilanden af. Het werk in de natuur werd afgewisseld met uitstapjes naar Brussel en Leuven.

De achterliggende filosofie van de werkkampen is het samenbrengen van jongeren en volwassenen uit verschillende culturen. Samen gaan ze de strijd aan om de culturele vooroordelen en spanningen uit de wereld te helpen', licht Baert de achterliggende gedachte toe. Van enige wrevel tussen de bewoners was er hoe genaamd geen sprake.'De aanpassing van de gasten is dit jaar vlot verlopen. Ze gaan elkaar en de omgeving nog missen wanneer ze terugdenken aan het kamp', mijmert de organisator.

Door het grote succes van de voorbije editie is Natuurpunt van plan om door te gaan.'Ik ben zeer tevreden over het verloop van het kamp. Er komt zeker een vervolg op', besluit Koen Baert. Info: www.vzwvia.be.

Bljc3715

'Minimaal comfort van het kamp sprak me aan'

 

De Baskische Anna Nicolas Rodrigues (23) koos voor het kamp in Betekom omdat er een minimaal comfort was.'Ik was absoluut niet verrast toen ik hier aankwam. Ik had via de website van de organisatie al genoeg informatie ingewonnen', zegt de vrijwilligster.

Rodrigues voelt zich aangetrokken tot dit soort vakanties omdat er gelijkgezinden samenkomen die allen diep respect betonen voor de natuur.'Bovendien is het een goedkope vakantie. Behalve het vliegtuigticket hoef je niets te betalen', giechelt Anna. De Spaanse wil volgend jaar opnieuw meedoen aan een werkkamp, hetwelk weet ze nog niet. In september start ze alvast met haar kunstopleiding aan de Universiteit van Madrid.

Alain Trappeniers

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef010534b22378970b Listed below are links to weblogs that reference Begijnendijkse beemden ontvangen groep internationale vrijwilligers:

Reacties

een kleine correctie:
de website van Via: www.viavzw.be
natuurpunt: www.natuurpunt.be

 koen baert op 23 september 2008 om 14:25

Eindelijk eens iets in onze gemeente dat de moeite waard is
zoiets moesten ze meer doen

 Vanderlinden Tom op 3 oktober 2008 om 15:41

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!