Home  Regio  begijnendijk  begijnendijk blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Begijnendijk?
Laat het weten aan: Alain
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Is de verwarmingstoelage van de regering een druppel op een hete plaat?

13_07_10_thumb_3  De stijging van de olieprijzen weegt zwaar op het budget van vele huisgezinnen. Ondanks de invoering door de Federale regering van een verwarmingstoelage voor sociaal zwakkere groepen blijft  voor het gros van de inwoners het een zware noot om kraken om de tank gevuld te krijgen.

Gemiddeld verbruikt een gezin 2000 liter stookolie per jaar. Aan een tarief van om en bij de 80 eurocent per liter zitten we al snel aan een factuur van 1600 euro. De sociaal zwakkeren die beroep doen op het stookoliefonds betalen minimum 1300 euro. Voor velen is het bedrag, zelfs met korting, een zware dobber.  Met de winter in het vooruitzicht hadden we graag jullie mening gekend over het stookoliefonds en de bedragen die uitgekeerd worden.

Is de tussenkomst van de regering (maximaal 300 euro per onbemiddeld gezin) voldoende? Moet deze bijdrage uitgebreid worden naar een grotere groep bewoners?

Laat jullie stem horen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e554f216918833 Listed below are links to weblogs that reference Is de verwarmingstoelage van de regering een druppel op een hete plaat?:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Begijnendijk blogt

  • Alain Trappeniers blogt over Begijnendijk

    Alain (°1972) is sinds april 2008 neergestreken in Begijnendijk. Hij is geboren en getogen Kempenaar. Hij studeerde rechten. Na een jarenlange carrière in de telecomsector wilde hij wat anders. Hij behaalde een diploma journalistiek en startte als zelfstandig journalist voor het Nieuwsblad in juni 2008. Hij apprecieert een goed boek, houdt van verre reizen en Johnny Cash.

Zoeken

Nieuws uit begijnendijk

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!