Home  Life  Boeken & Strips  Boeken
  
Van Henni uit de Steenstraat aan de jongen in Berlijn
Steenstraat

Elizabeth Honey & Heike Brandt, Moon

Henni krijgt een kaart van Leo uit Berlijn. Misschien is hij wel familie van de Duitse jongen die in het houten huis aan de Ketelbaai woonde! Henni besluit Leo te mailen. Dit boek is het vierde deel in de vrolijke serie over de Steenstraat, een vakantieleesboek voor 10- à 11-jarigen. (dim)

Wolken
Wolken

Hans Häckel, Tirion Natuur

In dit kikkerlandje hangen ze vaker voor de zon dan ons lief is: wolken. Net daarom willen we er meer over weten en dat lukt aardig met dit boekje. Nooit geweten dat er zeker 100 verschillende wolkentypes bestaan en je leert ze allemaal herkennen (met foto en uitleg). Voor de vrienden van de fysica komen ook het ontstaan, de structuur en de eigenschappen aan bod. Bovendien leer je nog een mondje Latijn met al die cumulussen en stratussen. (jdr)

De oren van Buster
Oren

Maria Ernestam, De Geus

De moeizame relatie tussen moeders en dochters is een populair onderwerp. Wat deze Zweedse auteur ermee aanvangt, is evenwel spectaculair. Geestig, pijnlijk, ontroerend hoe de volwassen Eva in een dagboek, gekregen van haar kleindochter, vertelt hoe ze met haar moeder afrekende. Van in het begin weet je dat ze haar moeder vermoordde, maar de weg naar de ultieme wraak is meesterlijk. (lhe)

Dodenlijst

Dodenlijst

Paul Johnston, Mira Books

Matt Stone is thrillerschrijver en privé noch professioneel gaat het hem voor de wind. Tot een fan hem een voorschot aanbiedt om diens biografie te schrijven. Voor hij het goed en wel beseft, zit hij verstrikt in het waanzinnige web van een niets of niemand ontziende psychopaat die de gruwelijkste misdaden op zijn palmares heeft. Suspense van de bovenste plank, maar af en toe ongeloofwaardig. (vn)

Versplinterd
Versplinterd

Karin Slaughter, Cargo

Slaughters jongste sluit aan bij Triptiek, want speurder Will Trent komt pnieuw aan zet. Hij moet een zaak uitklaren van een moeder die de moordenaar van haar dochter ombrengt, maar al snel blijkt niets te zijn wat het lijkt. Voor hij het weet, zit Trent met een ontvoeringszaak opgescheept. Minder gruwelijk dan gewoonlijk en in het middenstuk misschien net iets te complex, is Versplinterd toch weer een adembenemend spannend boek. Tot de laatste snik. (jdr)

Man in het duister

Manduister

Paul Auster, De Arbeiderspers

Niet echt een Auster. Daarvoor is de New Yorkse topschrijver te veel bezig met zijn afkeer van Bush en de oorlog in Irak. Auster vertelt het verhaal van een man die in een donkere kamer fantaseert over de VS in burgeroorlog, mét Bush maar zonder 9/11. De vervreemdende spanning en fantasie die hem wereldberoemd maakten, ontkracht Auster zelf voortdurend met gezeur over familie en aanverwanten. Onevenwichtig, mét sterke pagina’s. (dm)

De ijsfabriek
Ijsfabriek Linda Groeneveld, Nieuw Amsterdam

Dit is het geestige verhaaltje over Andrej Zozokof die zijn levensdroom realiseert: een ijsfabriek bouwen. Andrej heeft echter één groot verdriet: zijn dochter Mimetje houdt absoluut niet van ijs. Tot er op een keer een Italiaanse ijsventer opdaagt die met Andrej een weddenschap afsluit: hij zal Mimetje van ijs doen houden! Of Santino Vermicelli in die opdracht slaagt? Hij zal in elk geval van zowel Andrej als van Mimetje een ander mens maken! (dim)

Fasten your seat belt
Seatbelt Div. auteurs, TM Trademark

Eentje om mee te nemen wanneer u met het vliegtuig op vakantie vertrekt. Geen horrorverhalen die uw vliegangst alleen maar doen toenemen, maar bedachtzame, grappige en bitterzoete verhalen van diverse Nederlandse auteurs zoals Arjen Lubach, Susan Smit en Judith Visser die met vliegen te maken hebben. Het gaat zowel over het terugvinden van een verloren liefde, een vrijpostige passagier als bagage die zoek raakt en het liefje van de piloot. (jdr)

Nog niet voorbij
Nogniet John Katzenbach, Bruna

De ultieme stalker-thriller, staat er op het voorplat te lezen. Dat is niet gelogen. Katzenbach, geen veelschrijver maar een goedschrijver, voert de spanning tot ongekende hoogten wanneer een studente na een onenightstand maar niet verlost raakt van haar geniale maar gevaarlijke bedgenoot. Ook de familie van het meisje wordt onder druk gezet. En de politie kan of wil niks doen. Dus moet er zelf iets ondernomen worden. De spannendste thriller van dit voorjaar. (jov)

Haïtiaanse nachten
Nachten Herman Portocarero, Van Halewyck

In 203 korte hoofdstukjes breit ‘onze man in Jamaica’ een slot aan zijn hete en spannende romantrilogie. Een exotische, ingewikkelde story die zich afspeelt in het broeierige Port-au-Prince. Wanneer Monsieur Etranjé vaststelt dat de ogenschijnlijk brave Mademoiselle Erzulie verdwenen is, kan de chaos beginnen. En niets is wat het lijkt. Sfeer en setting zijn onnavolgbaar, maar de intrige vergt opperste concentratie. Geen simpel boekje. (dm)

Oudere berichten:
> Pitbull
> Morgen was het feest
> Shakespeare
> Ik Jan Cremer, 3
> De laatste van mijn demonen
> Het heksenhotel
> De gedroomde man
> Niets is nooit
> De @-cultuur
> De zevende kamer
> De Spiderwick Chronicles
> Het octopuscomplex
> De dood van Ivan Iljitsj
> Passie
> Onderlangs
> Niets blijft onder ons
> Een zeker onbehagen
> Lege jurken
> Het verslag van Brodeck
> La Réserve en de vloek van het zesde gebod