Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

VIDEO: Bobsleeën met zicht op zee

Vanaf 7juli zal op het strand van Heist, recht tegenover het Heldenplein, een grote bobsleepiste liggen. Het gaan om de enige verplaatsbare bobsleepiste ter wereld. Het gevaarte is zo'n zeventig meter lang en zeven meter hoog.

'Het gaat om de startbaan van een bobsleepiste, het stuk dus waar je moet aanlopen en snelheid moet maken om te vertrekken met de bobslee', zegt de Knokse schepen van Sport Daniel De Vlamynck (GBL). 'Daarna gaat het een flink stuk naar beneden, om daarna de bobslee te laten afremmen in een hellend stuk naar boven.'

'Iedereen die ouder is dan achttien, is welkom om te komen proberen', zegt Jan Vanderstraeten van het bedrijf Congoo, dat het evenement organiseert. 'We hebben een begeleidingsteam van acht mensen om informatie te geven. Groepjes van twee of van vier die een ticket kopen, zullen drie keer mogen proberen. Hun beste tijd wordt genoteerd en eind augustus nodigen we de groepen die de tien beste tijden hebben neergezet samen voor een ultieme wedstrijd.'

Gevaarlijk is de bobsleebaan niet, zegt Vanderstraeten. 'Iedereen krijgt een helm aan en de bobslee loopt op vaste rails. Jongeren tussen vijftien en achttien jaar kunnen op de piste aan skeleton doen. Dat is een individuele sport waarbij je op een kleine slee op je buik en met je hoofd vooruit naar beneden gaat.'

Bobstartbaan Volgens Vanderstraeten is de locatie voor de piste ideaal. 'Bobsleeën met zicht op zee: het zal een fenomenaal beeld geven', zegt hij. 'Nu staat de piste nog in Nederland, maar begin juli verhuist hij naar Heist. Op anderhalve dag zal de volledige constructie er staan.'

De piste zal op het strand staan tussen 7 en 27juli en 3 en 24augustus.

Gaat u zelf ook een ritje wagen deze zomer? Of vindt u zo'n piste maar niets? Vertel het ons hier.

Reacties

Laat een reactie achter


Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!