Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Camera's moeten Brugse bruggenmiserie (beetje) verzachten

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) investeert een half miljoen euro om het autoverkeer op de Brugse ring vlotter te laten verlopen. Nu zorgen openstaande bruggen over de Ringvaart er vaak voor files.

‘Om het autoverkeer beter te informeren, komen er zeven led-borden die de toestand van de bruggen laten zien’, zegt Crevits. ‘Daarnaast komen er bijkomende camera’s die instaan voor een snellere en veilige bediening van de bruggen.’

In het budget van Waterwegen en Zeekanaal voor dit jaar wordt ook 2,65 miljoen euro ingeschreven voor de nieuwe Scheepsdalebrug.

‘De huidge brug is log en draait vrij traag’, zegt Crevits. ‘Daardoor is de doorgang voor de schepen in breedte beperkt, en houdt ze langer dan andere bruggen het verkeer op. Door de passage van talrijke autobussen, zwaar verkeer en de vele fietsers voldoet ze niet meer aan de vereisten op vlak van comfort en veiligheid. De nieuwe brug zal twee rijstroken tellen, een busbaan, twee fietspaden en twee voetpaden.’

Zullen de camera's helpen om het verkeer aan de bruggen vlotter te laten verlopen? Vertel het ons hier.

Reacties

IK DENK VAN WEL

 MINA op 12 februari 2009 om 21:43

Er staan al jaren camera's aan de andere bruggen én ja ...ook aan Steenbruggebrug...En daar is het iedere dag MISERIE !

 Nuchter op 13 februari 2009 om 08:50

twee rijbanen, één busbaan, twee fietspaden en voetpaden... dat zal nogal een ferme brug worden, nietwaar ?
Camera's zijn er reeds en voor de bruggen hangen reeds hier en daar led-borden; veel haalt het niet uit: kom eens een kijkje nemen aan de Gent en Kruispoort als de bruggen opgehaald zijn; het is er heerlijk ademen !

 filip B op 13 februari 2009 om 14:04

Die led-borden zijn een goed systeem, behalve dat ze wel vaak naar de verkeerde brug sturen. Vooral van wie uit de richting van de Elizabethlaan komt (en daar passeert aan het led-bord ter hoogte van Spermalie) doet het zich vaak voor: het led-bord geeft aan dat de Warande openstaat, stuurt je naar de Krakele en daar stel je vast dat deze ook open gaat. Het systeem zou zo geoptimaliseerd dienen te worden dat de led-borden aangeven naar waar de bestuurder dient te gaan.

 Jasper Pillen op 13 februari 2009 om 15:53

nu nog camerea's of tellers op ons w.c daar kan ook nog wat op verdient worden

 valere op 13 februari 2009 om 17:13

Tijd om het schipdonkkanaal te verbreden...

frank op 13 februari 2009 om 20:24

Laat een reactie achter


Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!