Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Opinie: politiek gekibbel smaakt wrang

Tlb Onze redactie contacteerde gisteren Nadine, de moeder van Bert Van Ooteghem. Van haar wilden we weten wat ze ervan vond dat politiek geruzie over een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge de aanpak van het gevaarlijke kruispunt van de Expresweg met de Chartreuseweg in de weg staat. Bert Van Ooteghem, een 25-jarige Zeebruggenaar, kwam in oktober 2007 om het leven op die plek. Hij werd aangereden door een dronken bestuurder en overleefde de klap niet. Een bord herinnert aan die vreselijke gebeurtenis.

'Ik volg niet wat er nu met dat kruispunt zal gebeuren', vertelde Berts moeder en ze kon haar tranen niet bedwingen toen ze over haar zoon sprak. 'Het kwaad is geschied, mijn zoon komt niet meer terug. Verder kan ik daar niets over zeggen.'

Dit soort verdriet geeft het eindeloze gekibbel over Chartreuse, over de Expresweg, over het Brugse stadiondossier een wel heel wrange smaak.

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert wijst naar minister Dirk Van Mechelen: hij moet de afbakening van het regionaalstedelijk gebied in Brugge er maar sneller doorduwen, dan kan het dodelijke verkeerspunt snel worden aangepakt.

Maar daarvoor moeten de politici het eerst eens geraken over waar het stadion moet komen, want zonder overeenkomst daarover krijgen we geen afbakening. Heeft Moenaert zelf het stadiondossier vooruitgeholpen de afgelopen maanden en jaren? Van Mechelen vindt van niet. 'Als één iemand de boel vertraagt, dan hij wel', snoof de minister, die Moenaerts klaagzang afdeed als 'praat in carnavalstijden'. Het is om hoorndol van te worden: alweer wordt de schuld netjes doorgeschoven en worden er lustig partijpolitieke afrekeningen gemaakt en verwijten over en weer geslingerd, terwijl de verkiezingen van juni steeds dichter komen. Als er voor die verkiezing geen beslissing valt, mogen we rekenen op minimum een jaar extra vertraging. En dan vliegen het dodelijke kruispunt aan Chartreuse, het stadiondossier en nog tientallen andere dossiers die van levensbelang zijn voor Brugge opnieuw voor lange tijd in de koelkast.

Het is een weinig fraai schouwspel. Maar wij zijn optimisten. Er is nog tijd: het is nog ruim drie maanden tot 7juni. De beslissing kan nog vallen, maar dan moet het snel gaan. Wie neemt de verantwoordelijkheid op zich als het weer mislukt?

Reacties

Dit is toch wel heel erg duidelijk.
Dit stadion kan en mag daar niet komen en Van Mechelen is gewoon niet in staat of durft dit niet te zeggen!
Zeg het mr. de minister en alle dossiers kunnen dan weer vooruit! Ook voor Club trouwens die dan echt vooruit kan door vb te gaan praten met geïntesseerde burgemeesters.
Of toch blijven ze misschien toch best op Jan Breydel.

 marcel op 26 februari 2009 om 17:24

Of toch best niet... ;)

niemand op 26 februari 2009 om 17:34

Het is wel heel erg duidelijk, het moet daar komen maar er is nog teveel tegenstribbeling, kwestie van tijd.

Nu wachten tot de kindjes zoals kamielleke weer in het wilde weg komen slaan met allerlei argumenten die op niks slaan, "Club Brugge" werkt blijkbaar als een rode lap op een stier, wat mij uitermate tevreden stemt.

Laat het geruzie opnieuw beginnen!

niemand op 26 februari 2009 om 17:36

10.000 tegen 1 dat:
Eén week voor de verkiezingen wordt de beslissing, bouwen in loppem gepubliceerd in het staatsblad.

frank op 26 februari 2009 om 18:34

@ de paus: denk maar niet dat we ons in slaap zullen laten wiegen!
STADION EN WINKELS IN LOPPEM ZEER SLECHT VOOR MILIEU!
MER MAAKT BRANDHOUT VAN PLANNEN CLUB BRUGGE IN LOPPEM
BLUUF MET JUNDER VUULE FIKKEN VAN ONS DORP!!

 Kamiel kafka op 21 maart 2009 om 07:58

Laat een reactie achter


Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!