Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Topman Case New Holland: 'Nooit valse beloftes gedaan'

'We hebben nooit valse beloftes gedaan.' Luc De Splentere, de algemeen directeur van Case New Holland, gaf gisteren tekst en uitleg aan de KAJ bij de beslissing om 199 tijdelijke contracten niet te verlengen.

Het was een opmerkelijk gezicht: de topman van een bedrijf met 2.700 werknemers die in een tentje aan de bedrijfspoorten uitleg komt geven aan een jongerenbeweging. Luc De Splentere van landbouwmachineproducent Case New Holland uit Zedelgem deed het gisteren. De christelijke arbeidersjongeren KAJ protesteerden tegen het feit dat 199 tijdelijke werknemers geen verlenging van hun conctract kregen en dat ze daar maar vijf dagen vooraf uitsluitsel over hadden gekregen.

'Die tijdelijke personeelsleden wisten vorige maand al dat de kans miniem was dat ze zouden kunnen blijven', zei De Splentere. 'Iedereen kon al aanvoelen dat die jobs in gevaar waren door de fors gedaalde productie.'

Volgens De Splentere zijn ook de 200 tijdelijken met een contract dat nog tot eind augustus loopt, in gevaar. 'Als we de huidige vooruitzichten bekijken, is de kans miniem dat zij een contractverlenging zullen krijgen', zei De Splentere.

Volgens De Splentere zijn er op dit moment ook 100 tot 150 vaste werknemers economisch werkloos. 'Over drie maanden zijn zij maximum drie dagen per week thuis en daarna werken ze één volle week', zei hij. 'Vanaf volgende week daalt onze productie naar dertien machines per dag. Op termijn komt er misschien collectieve economische werkloosheid, maar dat is nu nog niet direct aan de orde.'

Reacties

Er zijn nog eens een vijftigtal agencies die op straat staan ook.
Vrijdagnamiddag het bericht van misschien moet je maandag niet meer terugkomen.
Vrijdagavond thuis telefoon van je moet niet meer terugkomen.
En dat terwijl er donderdag nog gezegd was van alles komt heel zeker in orde.

doet er niet toe op 3 maart 2009 om 07:56

Laat een reactie achter


Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!