Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Reageer: Hoe fier bent u op Brugge?

Bruggemooi Vergeet snoevende Antwerpenaars, trotse Gentenaars of Leuvenaars met een hart voor hun stad: het zijn de Bruggelingen die het meest fier zijn op hun stad.

Dat blijkt uit de Stadsmonitor, een grootschalig onderzoek dat al voor de derde keer werd gehouden bij de bewoners van de 13 centrumsteden in Vlaanderen.

Daarmee vertelt de Monitor niets nieuws: ook in 2004 en 2006 stond Brugge al afgetekend aan de leiding in dat klassement. De Bruggeling is fier en ook heel content: 38,8 procent zegt 'zeer tevreden' te zijn over zijn stad. Bruggelingen voelen zich ook veilig, ze hebben vertrouwen in het bestuur van burgemeester Moenaert en ze zijn tevreden over de straten, pleinen, gebouwen en monumenten in de stad.

Valt er dan niets aan te merken op het paradijselijke Brugge? Toch wel: het is hier dan wel goed toeven, maar niet iedereen kan ervan genieten.

De stadsvlucht uit Brugge is nog lang niet gekeerd: per 1.000 inwoners hebben er 1,3 mensen méér de stad verlaten dan er zijn komen wonen. En ook de stadsvlucht bij jonge gezinnen (4,7 procent) moet toch enigszins zorgen baren, al scoren pakweg Leuven en Antwerpen op dat vlak nog veel slechter. Ook de wachtlijst van kandidaten voor een sociale woning is niet korter geworden: 2.064 mensen staan nu op die lijst.

Hoe fier bent u op Brugge? Is het echt zo'n goeie stad om in te leven? Vertel het ons hier.

Reacties

Als Bruggeling ben ik redelijk tevreden; het zal overal wel iets zijn.
Ik heb echter dikwijls zin om onder de grond te kruipen van schaamte als ik zie hoe de toeristen/bezoekers als vee (of als te pluimen kippen) behandeld worden. De zelfgenoegzaamheid van onze bestuurders en van de toeristische dienst (veilig verscholen in het anonieme Sint-Jan) is pijnlijk.

Roland Rotsaert op 3 maart 2009 om 21:19

Geachte Roland ,

Ik weet dat dit allesbehalve een excuus is maar hoe worden wij in het buitenland behandeld op reis .....

Ik vrees dat het nu 100% pure platte commerce is ongeacht waar en wanneer je ergens heen gaat.

En trots op Brugge , ik betaal genoeg belastingen zoals de meesten onder ons dus als dat iets is om trots op te zijn , dan wel zeker é :)

 polleken op 4 maart 2009 om 00:36

Er zijn er toch al twee die het nieuw adres van deze blog ontdekt hebben...

Ik ben geen frequent reiziger en tracht de 'grote' bestemmingen te vermijden, maar ik kom toch af en toe ergens, meestal in kleinere steden waar men blij is dat men toeristen heeft. Ik heb mij al dikwijls de bedenking gemaakt 'als wij dat in Brugge nu ook eens hadden', 'als men de bezoekers in Brugge ook eens op deze manier zou onthalen'.

Ik beperk mij tot één Brugs voorbeeld, omdat ik er doorlopend mee geconfronteerd wordt: de as Ankerplaats - Simon-Stevinplein wordt al zeker twintig jaar, van als het een beetje mooi weer is, overspoeld door toeristen. Aangezien men geen ander of bijkomend traject kan of wil uitwerken, is dat dé plaats in Brugge die prioritair autovrij zou moeten gemaakt worden (toch op bepaalde dagen en uren). Men is deze straat thans aan het heraanleggen voor autoverkeer, alsof er niets aan de hand is.

Bij de inspraakvergadering heb ik de moeite gedaan om (ruim vooraf) op dit probleem te wijzen. Het is niet ter sprake gekomen. Men had mijn opmerking nochtans zeker ontvangen, want ter controle had ik tegelijk een nogal absurde (maar politiek onschuldige) vraag gesteld, die wél uitvoerig beantwoord werd.

Roland Rotsaert op 4 maart 2009 om 14:43

Ik woon in Lissewege, en ben totaal NIET trots op Brugge. De toeristen in Brugge hebben meer rechten dan de inwoners. En Brugge bemoeit zich enkel met de toeristen en Brugge zelf, de randgemeenten kunnen op hun kin kloppen.
Dus fier? Nee ABSOLUUT niet.

 MVDD op 27 december 2009 om 12:51

Laat een reactie achter


Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!