Home  Regio  brugge  brugge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Brugge?
Laat het hen weten:
Ilse of Tom
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zulllen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Mijn excuses. Brugge is geen shithole'

Inbruges De film In Bruges heeft gisteren een Bafta gewonnen voor beste scenario. De Bafta's zijn de Britse versie van de Oscars. De winnende scenarist Martin McDonagh kon niet aanwezig zijn en stuurde acteur Brendan Gleeson met een bijzondere boodschap. Gleeson vertelde dat hij zich namens de scenarist verontschuldigde aan de inwoners van Brugge. In de film noemt Colin Farell Brugge een shithole, oftewel een achterlijk gat, en klaagt hij de hele tijd over het pittoreske stadje. Daarvoor biedt hij nu dus zijn excuses aan. Voorts mocht de film Slumdog Millionaire van Danny Boyle 7 Bafta's in ontvangst nemen, onder meer in de categorie 'beste film' en 'beste regie'

Video: Colin Farrell over 'Bruges'

'In Bruges' gaat vandaag in première. In de film krijgt het rustige en slaperige Brugge een stevige veeg uit de pan, maar wat vonden de steracteurs als Colin Farrell nu écht van de stad?

In dit interview in de bekende Amerikaanse talkshow van David Letterman doet Farrell alvast een boekje open over zijn verblijf in de stad. 'Het was alsof de pest er was uitgebroken'


REAGEER: Gaat u vandaag kijken naar In Bruges?

Vandaag is het eindelijk zover: In Bruges gaat in première in de Brugse Kinepolisbioscoop. De Bruggelingen hebben er lang moeten op wachten (ruim vijf maanden geleden ging de film al in Amerika in première op het Sundancefestival) maar nu kunnen ze toch eindelijk gaan kijken wat de excentrieke gangsterpersonagesvan In Bruges nu precies te vertellen hebben over hun stad.

Als voorsmaakje kunt u hier nog eens de trailer van de film bekijken.

Hier hoort u de makers van de film en ook hoofdrolspeler Colin Farrell over de film.

Gaat u één dezer dagen de film zelf bekijken? Bent u benieuwd naar het resultaat? Of heeft u de film al gezien op een avant-première? Vertel het ons hier.

Jong CD&V toont In Bruges in avant-première

Inbrugesposter_2 Wil je bij de eerste Bruggelingen zijn om de film In Bruges te gaan bekijken? Dan moet je bij de Brugse Jong CD&V zijn.


In elke provincie toont de jongerenafdeling van CD&V tussen 7 en 10 april een vertoning van een topfilm. Dit jaar gaat het om 'In Bruges', de film met Colin Farrell en Raph Fiennes die normaal pas binnen enkele maanden te zien zal zijn in de Brugse zalen.

Voor Brugge zal de avant-première van ‘In Bruges’ plaatsvinden op dinsdag 8 april (om 20u in Kinepolis).

Wie kans wil maken om als een van de eersten In Bruges te zien, moet surfen naar de website van Jong CD&V Brugge en klikken op de banner in de rechterbalk van de site.

Haast u, er zijn slechts 300 plaatsen beschikbaar.

http://www.jongbrugge.be

Amerikaans tijdschrift in de wolken over In Bruges

Ook het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone is gevallen voor In Bruges, de film met onder meer Colin Farrell die voor het grootste deel in Brugge werd opgenomen. De film, die een paar weken terug op het Sundance Festival in wereldpremière ging, krijgt drie sterren (op vier) van filmcriticus Peter Travers. Lees zijn recensie hier.

Een videoverslag van de film vindt u hier (In Bruges is de derde film die besproken wordt).

En hierboven vindt u nog een scene uit de film: Colin Farrell legt uit waarom de Halletoren beklimmen geen 'must see' is voor drie toeristen.

EXCLUSIEF: Hoe denkt Colin Farrell echt over Brugge?

Nbfarrellinbruges Het ziet er naar uit dat de film In Bruges, die vorig jaar bijna volledig in Brugge werd opgenomen, ook effectief in Brugge in première zal gaan. Het stadsbestuur wacht nu alleen nog op de definitieve goedkeuring voor de Europese première.

Al sinds de opnames in februari vorig jaar, ijvert de stad bij de filmmakers voor een Brugse première. In Amerika werd de film met Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes vorige week voor het eerst vertoond op het Sundance Festival. De kritieken zijn zeer positief.

Vanaf 8 februari is In Bruges in Amerika in alle zalen te zien. Bij ons is het nog wachten tot halverwege maart. Wie nu alvast wil horen hoe Hollywoodster Colin Farrell over Brugge denkt, moet zeker volgend filmpje van dit exclusief Variety interview bekijken.

De trailer van de film kan je nog steeds hier bekijken.

Film 'In Bruges' opent Sundance Festival

De film 'In Bruges' die bijna volledig in Brugge werd opgenomen, mag vandaag de 27ste editie van het Sundance Festival in de Amerikaanse staat Utah openen. In de film spelen Colin Farrell en Brendan Gleeson twee huurmoordenaars die in Brugge onderduiken. Door Geoffrey Gilmore, de directeur van het Sundance Festival, wordt 'In Bruges' omschreven als: brutaal, filosofisch, grappig en origineel.

In maart gaat de film ook in Europa in première. Het stadsbestuur droomt van een Europese première in Brugge. 'Maar zelfs als dat niet lukt, willen we de eerste vertoning in Brugge toch niet onopgemerkt laten voorbijgaan', belooft burgemeester Patrick Moenaert. Dat zijn acteerdebuut uit de film werd geknipt, kon de burgemeester vaststellen tijdens een exclusieve vertoning van 'In Bruges' in een Brugse bioscoopzaal, samen met producer Graham Broadbent.

Wie niet meer wil wachten tot in maart, krijgt op deze site alvast een voorproefje met de trailer van 'In Bruges'. Wat vind jij ervan? Ben je van plan om te gaan kijken eens de film hier in de zalen komt?

Reageer: Cinema in Bruges

www.beeldbankbrugge.be


Brugge wordt van 12 december tot 10 februari ondergedompeld in het cinema-avontuur van de voorbije eeuw.

Met tientallen cinemaverhalen en foto's van weleer, eenakters, lezingen, filmvoorstellingen en een dvd over Brugges filmgeschiedenis wil Erfgoedcel Brugge nog één keer herinneren aan de tijd toen Brugge nog dé cinemastad van Vlaanderen was. (tekst Luc Fossaert, foto beeldbankbrugge.be)

Op verhalenbankbrugge.be kan je enkele cinemaverhalen beluisteren.

Heb je zelf een nostalgisch cinemaverhaal? Heb je heimwee naar de tijd dat een bioscoopbezoek nog een unieke beleving was? Laat het ons weten!

Oudere berichten:
> Camera's moeten Brugse bruggenmiserie (beetje) verzachten
> Clubmonument Antoine Vanhove overleden
> Magda Monbailleu over stijgend aantal overnachtingen in streek rond Brugge
> Reageer: 'Beter meer schepen op Brugse Ringvaart dan breder Schipdonk'
> Reageer: Grand Hotel du Sablon wordt winkelcomplex
> 'Mijn excuses. Brugge is geen shithole'
> Brand in sauna Tuilerieën
> 'Oplichters misbruiken naam Brugse ambulanciers'
> Poll: Camera's in Brugse uitgaansbuurt?
> Reageer: West-Vlamingen 'gestraft' met extra alcoholcontroles
> Teken petitie en red De Werf
> Wedstrijd 'Flanders from the air': de winnaar
> Van Volcem wil meer windmolens in Zeebrugse haven
> Reageer: Camera's aan Kraanplein en Eiermarkt?
> Brugse agenten steeds vaker slachtoffer van agressie
> Reageer: Een spoorweg op middenberm Schipdonkkanaal?
> Sluitingsdreiging Philips (voorlopig) van de baan
> Reageer: oorlog binnen het Brugse stadsbestuur
> Brugse fuifcheques: een goed idee?
> Foto: Sneeuwstorm(pje) over Brugge

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007 | maart 2007 | februari 2007 | januari 2007

Brugge blogt


  • Tom Le Bacq en Ilse Snick bloggen over Brugge.

    Tom Le Bacq is een 26-jarige journalist die woont in Blankenberge en schrijft over Brugge. Hij is verslaafd aan voetbal en Teletekst en droomt, tussen alle deadlines door, van verre reizen naar exotische landen.

    Ilse Snick (33 jaar) werkt als journalist sinds 1996. Samen met John en kinderen Mare (7) en Luka (5) woont Ilse in Varsenare. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met man en kids, in het gezelschap van familie en vrienden of alleen met een goed boek.

Zoeken

Nieuws uit brugge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!