Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kunst in De Ceder

Vanaf vandaag vrijdag 27 april tot en met 31 juli vindt in Vakantiecentrum De Ceder een tentoonstelling plaats rond kunstenaars Wytze Hingst en Pierre Minnaert. De tentoonstelling is een samenwerking van de V.F.G. (Vereniging Personen met een Handicap), de Artotheek, De Ceder en Linx+ Deinze. Beide kunstenaars zijn vaste bezoekers van het project Kunst en Handicap en bewijzen dat een handicap geen belemmering vormt om aan kunst te doen. Pierre Minnaert verblijft in Home De Karrekol in Drongen en is een zeer divers kunstenaar die bovendien les volgt in een reguliere academie. Wytze Hingst heeft zijn thuis in Home Borgerstein in St Katelijne Waver en heeft zijn eigen typische stijl waarbij hij zichzelf dikwijls als figurant gebruikt.

Handles brengt ropeskipping van wereldklasse

Op het vlak van acrogym en ropeskipping heeft Deinze al jarenlang een sterke reputatie. De ropeskippers van de lokale club The Handles halen jaar na jaar prachtige resultaten op diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Komende zaterdag 28 april organiseert BVLO Ropeskipping i.s.m. The Handles de Democup Ropeskipping in Sporthal Palaestra. Deze cup brengt een wervelende show waarin alle aspecten van ropeskipping verwerkt zitten. Diverse teams zullen het beste van zichzelf geven en spektakel brengen van de bovenste plank. De namiddag begint met preselecties om 14u30 om dan rond 20u uit te monden in de eigenlijke competitie.

Sparta Petegem naar 4de nationale?

De lokale tweedeklasser SK Deinze is aan een zeer goed seizoen bezig in de tweede klasse van onze nationale voetbalcompetitie. Maar in de schaduw van de oranjehemden is de oude aartsrivaal Sparta Petegem ondertussen op weg om voor het eerst in zijn geschiedenis de stap te zetten van 1ste provinciale naar 4de nationale. De Driesploeg speelt zondag thuis zijn laatste troeven uit tegen de huidige leider Appelterre. Bij winst kan Sparta over Appelterre wippen en dan is het afhankelijk van het resulaat van co-leider KFC Eeklo dat Aalter ontvangt. De drie punten halen tegen Appelterre betekent dat Sparta Petegem sowieso de derde periode wint en zal mogen meestrijden in de eindronde. Maar de hele club en entourage zou uiteraard graag komende zondag de rechtstreekse promotie afdwingen. Volgende week maandag brengen we op deze blog een fotospecial van de match tegen Appelterre.

Toneelgroep Vooruit brengt '8 Vrouwen'

Het Deinse toneelgezelschap 'Vooruit' brengt op zaterdag 28 april in zaal 'Palace' de première van hun nieuwste productie '8 Vrouwen'. Dit moordmysterie speelt zich af in een luxueuze villa bewoont door 8 vrouwen. De enige man in het huis wordt vermoord waarna zich een spel afspeelt in ware Cluedo-stijl. Regisseur Maxime De Winne is niet aan zijn proefstuk toe bij 'Vooruit' en laat zich voor zijn tweede regie omringen door een enthousiaste groep toneelspelers en technische medewerkers. Na de première op 28 april volgen nog vier voorstellingen op 4, 5, 11 en 12 mei. Voor meer info en reservatie kunt u terecht op het nummer 09-386 63 26 of 0485-32 13 60, of via de website www.vooruitdeinze.be

Muziekquiz Cultuurschok groot succes

Kwis_07_31 Zaterdag was het Sint-Hendrikscollege in Deinze het toneel voor de jaarlijkse muziekquiz van Cultuurschok. Maar liefst 40 ploegen hadden zich ingeschreven om hun muziekkennis te laten testen door het team van quizmasters van Cultuurschok. De presentatie was in handen van Deinzenaar Hein De Caluwé die elke namiddag het programma 'Memo' op Radio 2 presenteert.
De deelnemers konden hun kennis testen in een aantal themarondes waarin zowat alle muziekgenres aan bod kwamen. Deelnemen was voor de meeste teams belangrijker dan winnen en iedereen was het er over eens dat ze volgend jaar opnieuw zullen deelnemen. Kwis_07_13

Wielergekte slaat toe in Deinze

De Grote Markt van Deinze was voor de vijfde opeenvolgende keer het toneel voor de start van de Vlaamse wielerklassieker Gent-Wevelgem. De vorige jaren was al gebleken dat de Leiestad een hart voor wielrennen heeft en ook nu werd de markt overspoeld met kijklustigen. Alle wielergoden waren present en schepen Jan Vermeulen speelde zijn rol als ceremoniemeester perfect. Toen de 'éminence grise' onder de wielerjournalisten Michel Wuyts favoriet Tom Boonen voor een interview wist te strikken werd het zelfs zo druk rond het podium dat de vedette bijna de start miste...
Het trotse startcomité wist bij monde van Jan Vermeulen en Warnix Schelstraete nog te vertellen dat ze er zeker van zijn dat de start van Gent-Wevelgem ook de volgende vijf jaren in Deinze zal plaatsvinden. Misschien moet de wedstrijd wel van naam veranderen?

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!