Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Aankoop Infozuilen

Aankoop Infozuilen - goedkeuren principe.

De stad wil samen met de gemeenten Nazareth en Zingem infozuilen aankopen om deze in de omgeving van industriezones te plaatsen.
Deze zuilen omvatten informatie in meerdere talen wat zeer belangrijk is voor de weggebruikers/transporteurs.
De aankoop zal pas geschieden na ontvangst van een schriftelijk akkoord van de gemeenten Nazareth en Zingem.
Volgens schepen Lynda Minnens is het noodzakelijk om nu een princiepsbeslis- sing te nemen. De andere gemeenten dienen eveneens dergelijke princiepsbeslissing te nemen om dan in de maand september een Europese toelage te kunnen aanvragen voor de aankoop van 4 infozuilen. De raming mag gezien worden op minstens 100.000 euro.
Deze zuilen zouden geplaatst worden aan de Firma Dossche, één voor en na de opritten E17 en één in de omgeving van de Vogelzang.
Raadslid Dirk Stroobandt stelde voor om meteen een paar infozuilen meer aan te kopen. Dergelijke infozuilen voor doelgroepen als de toerist en de eigen bevolking zijn zeer waardevol en kunnen aan het station en op de Markt geplaatst worden met aangepaste software.
Schepen Minnens wil eerst de vier zuilen, in samenspraak met de andere gemeenten aankopen maar was wel akkoord om achteraf, als alles naar wens verloopt, nog zuilen bij te kopen

Reacties

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!