Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

China, oude draak of jonge tijger ?

Terracotta_china_2 “Dat is Chinees voor mij” hoor je wel eens zeggen als iemand iets niet begrijpt”. China en zijn taal hebben de westerling altijd al geïntrigeerd. Die oosterlingen met hun voor ons onbegrijpelijke taal en onleesbare tekens en hun oude maar voor ons vaak vreemde beschaving hadden al een vreemde aantrekkingskracht op ontdekkingsreizigers als Marco Polo.


China is echter nooit zo dichtbij geweest als vandaag. De recente aardbeving en de op handen zijnde Olympische Zomerspelen in Peking maken van dat land een dagelijks item in de nieuwsberichten. Maar begrijpen wij China vandaag beter dan Marco Polo in zijn tijd ?


Deinzenaar, leraar en reisbegeleider Etienne Hauttekeete is dé aangewezen persoon om ons rustig vertrouwd te maken met het hedendaagse China. Hij studeerde oosterse talen aan de universiteiten van Gent en Leiden. Hij doceert geschiedenis van het boeddhisme, kunst en iconografie van het boeddhisme en cultuurgeschiedenis van het Verre Oosten en werkte mee aan diverse tentoonstellingen over Aziatische kunst. Bovendien heeft hij meer dan dertig jaar reiservaring in alle landen van de boeddhistische wereld


“China: van oude draak tot jonge tijger” op donderdagavond 5 juni om 20 uur in de bibliotheekkelder op de Markt in Deinze. Kaartjes kosten 2 euro in voorverkoop en 3 euro aan de deur. Een drankje is inbegrepen in de toegang. Reserveren is wenselijk, want er zijn slechts 100 plaatsen.

Reacties

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!