Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Actiedag 11.11.11. in Deinze

Logo_111111_2 Op zaterdag 8 november trekken tientallen vrijwilligers weer door de straten van Deinze en haar deelgemeenten.  Zij gaan, onder het motto ‘Jij vecht tegen onrecht’, op pad voor de jaarlijkse omhaling van 11.11.11.


Door 11.11.11. te steunen geeft u duizenden kinderen, vrouwen en mannen kansen op een beter leven. Rond 5 november vindt u daarom in uw brievenbus een speciale 11.11.11.-omslag voor uw financiële bijdrage of overschrijving.  Uw bijdrage is broodnodig, zodat er structureel iets kan veranderen.


Het thema voor 2008 is: “Werknemers zijn geen gereedschap”:  Het beste middel tegen armoede is namelijk waardig werk, en dat begint met een fatsoenlijk loon. De helft van alle werkende mensen in de wereld verdient minder dan €1,50 per dag. Werken en toch straatarm blijven, dat klopt niet. Zonder werk vallen is bovendien rampzalig. Wie zwanger, ziek of oud is, staat op straat zonder inkomen.  Mensen hebben recht op waardig werk, op een fatsoenlijk inkomen en op sociale bescherming.


Op zaterdag 8 november, tussen 9.30 u en 17 u zullen vrijwilligers ook aan uw deur aankloppen om uw bijdrage aan de 11.11.11.-actie 2008 op te halen. U kan uiteraard ook uw bijdrage storten op het rekeningnummer 375-1029856-86 of gebruik maken van het overschrijvingsformulier aan de omslag, met steeds als vermelding “11.11.11 DEINZE”.  Voor giften vanaf € 30 ontvangt u een fiscaal attest.


Mocht u die dag niet thuis zijn, dan kan u uw bijdrage steeds afgeven bij de contactpersoon van uw gemeente.  Hun adres vindt u op de “niet-thuis” briefjes die in uw bus worden gedeponeerd.


Wenst u als vrijwilliger mee te werken op 8 november 2008, heeft u suggesties of wenst u meer info?  Neem dan contact op met de Stedelijke Jeugddienst, Ilse De Rauw, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze op telefoonnr. 09/3818661.


Algemene info over 11.11.11. vind je op www.11.be/11

Reacties

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!