Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Deinze Knok vroeger en nu

Regiobutton_gr_vroegerennu_2_2 Deinze_knok_4   

Deinze_knok_2008

Foto Kurt @lumix

Verschillende openbare werken in Deinze

Regiobutton_gr_gemeenteraad

Optimaliseren afwatering in gedeelte Peperstraat.

Ter verbetering van de afwatering in de Peperstraat te Bachte/Deinze zijn infrastructuurwerken noodzakelijk met een indicatieve raming van 50.607,60 euro BTW incl. De aannemer van het onderhoudscontract zal deze werken uitvoeren.

Plaatselijk herstel van de riolering in het Hazenpark.

Aan een inspectieput in het Hazenpark zijn dringende herstellingen noodzakelijk.
De aannemer van het onderhoudscontract zal deze werken uitvoeren met een indicatieve raming van 17.426,45 euro BTW incl.

Plaatselijk herstel van de riolering in gedeelte Leon Desmetlaan.

Aan een inspectieput in de Leon Desmetlaan te Sint-Martens-Leerne dienen herstel- lingswerken te gebeuren door de aannemer van het onderhoudscontract met een indicatieve raming van 24.197,58 BTW incl.

Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst tussen NV Aquafin/Vlaams Gewest en de stad m.b.t werken langsheen N466 (Leernsesteenweg).

Gezien NV Aquafin zal overgaan tot het uitvoeren van collectorwerken langsheen de Leernsesteenweg en het Vlaams Gewest er aanpassings- en herstellingswerken aan de wegenis en de stad er wegenis- en rioleringswerken wensen te realiseren, zal tussen deze verschillende partijen een samenwerking- overeenkomst afgesloten worden. Het Vlaams gewest wordt aangeduid als opdrachtgevend bestuur.

Uitbreiding drinkwaterleidingsnet Grijsbulckstraat/Kwakkelstraat.

Ten behoeve van de aansluiting op het drinkwaterleidingsnet van de woningen in de Grijsbulckstraat en Kwakkelstraat 18, 20 in de deelgemeente Grammene, wordt een uitbreiding van het net voorzien met een raming van 35.365 euro.
De kosten van deze werken worden gedragen door het infrastructuurfonds van TMVW.

Aanleggen bijkomend fiets- en wandelpad langsheen woningen Stijn Streuvels- laan 17 en Oostkouterlaan 121.

Ter uitbreiding van de recent aangelegde fiets- en wandelpaden in de wijken van het BPA Oostkouter B is het wenselijk een bijkomend fiets- en wandelpad aan te leggen. Dit pad zal rechtstreeks aansluiten op het reeds aangelegde fiets- en wandelcircuit. Raming van de werken: 12.000 euro BTW incl.

Er was een tussenkomst van Dirk Stroobandt en ik citeer:
Logisch om dat stukje als wandel- en fietspad te verharden. Geen enkel probleem hiermee maar er zit wel een addertje onder het gras: zelfde materiaal als de andere paden: dus beton!  Vergeet niet de vergunning aan te vragen want daarover staat niets in het besluit.

Vestiging ondergrondse erfdienstbaarheid in de Moerstraat

Regiobutton_gr_gemeenteraad_2
Aan de eigenaar van de biogasinstallatie in de Moerstraat, wordt de toelating gegeven voor het ondergronds aanbrengen van buizen in het openbaar domein van de Moerstraat. Deze buizen worden aangelegd met het oog op het aanleveren van mest, afkomstig van een naburige varkenshouderij, voor de verwerking ervan in de biogasinstallatie.

Er was een tussenkomst van Dirk Stroobandt en ik citeer:
Onthouding omdat wij nog steeds problemen hebben met de reden van de erfdienstbaarheid, namelijk het hele project van het mestverwerkingsbedrijf. En het is waar dat de pijpleiding transport via de weg vermindert. Daarom niet neen maar wel een onthouding.

Er was ook een tussenkomst van raadslid Tony De Neve en ik citeer:

In de overtuiging dat het aanleggen van deze persleiding, ingevolge de aanwezigheid van een fluxysaardgasleiding in de onmiddellijke omgeving ervan op het grondgebied Nevele, zal voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en dus dient uitgevoerd volgens de regels van de kunst en onder toezicht van Fluxys, zal onze fractie dit project steunen.

Vooral omwille van het feit dat de exploitant ondertussen zijn vergunning vanwege de Deputatie van de Provincie kreeg om ter plaatse de capacitieit van zijn biomassa-energiebedrijf uit te breiden met 30.000 ton/jaar CO-vergisting.

Om die reden zal immers normaliter de aanvoer van ondermeer mest langsheen de Moerstraat in capaciteit en intensiteit verhogen, wat de verkeersveiligheid in de Moerstraat en de leefbaarheid aantast.

Het invoeren van passende verkeersregulerende maatregelen zou de plaatselijke leefbaarheid en verkeersveiligheid aldaar veel verbeteren. Maar inderdaad, de aanvoer van mest via een veilig ondergronds pijpleidingssysteem kan de transporthinder ook enkel maar verminderen, zodat wij dit voorstel om die reden dan ook zullen steunen

VV Deinze: 12e Speeldag met opvallende resultaten

Vv_deinze_speeldag_12


De 12e en voorlaatste speeldag van de heenronde van het Vrij Voetbalverbond Deinze was er eentje om duimen en vingers af te likken, met toch wel opmerkelijke uitslagen. Zo ontving Corgas runner-up Bachtenaerke dat de laatste weken in erg goeie doen was. De zebra’s werden met een kurkdroge 4-0 van Leerne naar Bachte gestuurd. In de openingsfase liep het aanvankelijk nog vrij vlot voor de bezoekers, maar eenmaal de 1-0 op het bord van Gregory De Keyser zakte Bachtenaerke als een pudding in elkaar. Kapitein Peter Vannerom verdubbelde de voorsprong bij de rust. Nadien werd ook die score nog eens x2 vermenigvuldigd met doelpunten van Bert Defoer en nogmaals Gregory De Keyser. Traditioneel na een overwinning tegen een buur volgde er nadien in ‘Den Appel’… een vat, een vat, een vat!!!


Voor The Philo is het ene jaar het andere niet. Vorig seizoen liep alles vlot en werd de kampioenstitel behaald. Dit jaar is het net andersom en zit zowat alles tegen. Tegen leider Eendracht Grammene speelden ze een verdienstelijke wedstrijd, maar op cruciale momenten ontbrak het geluk. De Grammenaars daarentegen mopperen helemaal niet en leven de laatste weken op een wolk. Wesley Dobbels vergat al heel vroeg te scoren, maar niet getreurd Thomas Neirynck leidde de leiders toch naar de 0-1 bij de rust. In de tweede helft voetbalden beide ploegen kansen bij elkaar. Philo ging op zoek naar de gelijkmaker, Grammene counterde voor de beslissende 0-2. En die kwam er ook, zowat halfweg de tweede helft, langs Koen Heyerick. E. Grammene nu helemaal alleen aan de leiding en heel dicht bij de periodetitel met de woorden: “Sint-Canarus bidt voor ons.


Telstarboys ontving een andere titelkandidaat, Duvelke. Ze verdienden op zijn minst een punt tegen de Astenaren, maar deden zichzelf de das om. Twee fouten in de verdediging leidden telkens tot een bezoekend doelpunt. Bij de openingstreffer ging de lokale doelman in de fout en debutant Yves Holvoet kon scoren. Steven De Haese trok nog in de eerste helft de scheve situatie weer recht. In het tweede bedrijf behoedde “Loetse” (de Astense doelman voor buitenstaanders) de bezoekers voor een achterstand en een verre uittrap zette Andy De Clercq op weg naar de 1-2, met dank aan een verdediger die bij deze actie de bal slecht controleerde en de Astense spits vrije doorgang verleende. Duvelke zei vriendelijk “dank je wel”… en klimt op die manier over Kouter naar de tweede plaats.


Ook onderaan de klassering één en al beweging. Schuurke reageerde heel gezond op de verloren punten tegen Sp. Grammene. De Sletsen waren nochtans gewaarschuwd, dat er een nieuwe wind waaide bij de Lo-boys. En dat het wind mee was werd gisteren heel duidelijk in de verf gezet. Johnny Bouckaert vond na 10 minuten een eerste keer de weg naar de netten. De thuisploeg haalde ook Lieven Buysse vanonder het stof en die zorgde met een hattrick voor een opmerkelijke 4-0 zege. Vooral zijn laatste goal, op vrijschop, was een beauty. Oude wijn behoeft geen krans.


Het burenduel Sp. Grammene – White Star 96 stond in het teken van de rode lantaarn. Het werd een dubbeltje op zijn kant en de partij kende een heel spannend verloop. Koen Van Den Heede en Kim Heyerick tilden W.S. naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Sporting vocht terug en scoorde langs “kabouter BOB” Davy De Meyer de aansluitingstreffer. In hun ijver naar de gelijkmaker werden ze gecounterd en Kim Heyerick ontpopte zich tot matchwinnaar met zijn tweede doelpunt van de namiddag en een 1-3 eindscore. Met deze eerste zege van het seizoen voetbalden de Machelenaars niet alleen hun laatste nul weg. Ze laten daarmee ook de rode lantaarn achter in Grammene.

Vv_deinze_2 

Daar is BOB weer

Bobontbijbuffet_nl_indd De nieuwe BOB-campagne wordt vandaag gelanceerd en zal duren tot het weekend van 11 januari.


Volgend weekend is het bovendien Verkeersveilige Nacht. Alle politiezones van onze regio werken daaraan mee. Gouverneur De Nijs volgt de controles gewoonlijk op de voet. Vorig jaar was hij ook even te gast in de Politiezone Deinze-Zulte.


We mogen ons dus volgende week vrijdagavond aan heel wat alcoholcontroles verwachten.


Een verwittigd man (vrouw) is er ….


Voor meer info zie www.ikbenvoor.be

Benefiet voor slachtoffers brand ’t Centerke

Op vrijdagmorgen 7 november werd de stationsbuurt van Deinze opgeschrikt door een grote brand in café ’t Centerke. Het hele gebouw, op de gevel na, ging in de vlammen op. Ook de beide buren, The Clues en Carpa, deelden in de schade. Beide zaken konden enkele dagen niet werken en ook de privévertrekken waren onbruikbaar.


Het ergst getroffen is natuurlijk uitbater Geert van ’t Centerke, die niet alleen zijn zaak maar ook zijn hele hebben en houden is kwijtgeraakt in deze ramp.


Enkele vrienden met een goed hart hebben nu de koppen bij mekaar gestoken en een benefiet gepland voor de onfortuinlijke café-uitbater. Zij organiseren een eetfestijn in de Rijksmiddenschool Peter Benoit op zondag 7 december, vanaf 11.30 u. Op het menu staat warme beenhesp met frietjes en groenten en het kost €12,50 voor de volwassenen en €8 voor jongeren beneden de 12 jaar. Inschrijven en voorverkoop kan bij Donald Braeckeveld op 0477/367551, Albert Van Poucke op 0473/622051 of Yesco Casieris Yesco op 0499/239583 of in café De Stadspomp.


Volgend jaar plant Rockcafé ’t Stationneke een benefietconcert in De Brielpoort op vrijdag 30 januari. Een negental groepen zullen daar optreden. De voorverkoop daarvoor is reeds gestart in platenzaak Freeez, rockcafé ’t Stationneke en bakkerij David De Ruyck. Kaarten in voorverkoop kosten €8, aan de deur is het €10.


Treden op: Five Past Nine, 4 AM Program, Nightlife, Putrid Inbred, Colcothar, Serial Butcher, Fake That, Trenchfoot en U.A.O.


Een warm initiatief van de vrienden van ’t Centerke.

Kersttips van Pieter Porters in Eurotuin

Als het december wordt, begint iedereen stilaan naar Kerst toe te leven. Het huis versieren binnen en buiten staat dan heel hoog op de agenda.


Zondagmiddag 30 november komt decorateur Pieter Porters naar Eurotuin in Deinze. Hij zal er met zijn handige vingers demonstreren hoe je je woning en feesttafel tijdens de feestdagen er fantastisch kan laten uitzien.


Pieter Porters geeft zijn gouden tips vanaf 15 u in Eurotuin, Gaversesteenweg 222 in Deinze. Iedereen die hopen feestinspiratie wil opdoen, wordt verwacht. De toegang is gratis

Deinse Minivoetbal

Gepost door Willy op 29 november 2008.

In de Eerste Afdeling heeft Pazo wines de kans verkeken om de Baerlenaers een eerste nederlaag te bezorgen. Door slechts met vier spelers aan de aftrap te verschijnen, waarvan er zich nog eentje kwetste ,was de scheidsrechter verplicht een gedwongen forfait toe te kennen m.a.w. 0 - 10 voor de Baerlenaers.
't Frietgenot blijft verder aandringen en won zonder problemen met 13 - 9 van De Nachtvlinders Mystique. Schrijnwerken Van Hauwaert en Urbis Group zorgden voor een 7 - 7 uitslag.

De rangschikking:

1 MVC De Baerlenaers 12 10 0 2 115 46 32
2 't Frietgenot 12 9 1 2 118 61 29
3 MVC Apollo Travel 11 8 1 2 83 54 26
4 Pazo wines 12 7 5 0 103 96 21
5 De Fonzies 11 6 4 1 82 68 19
6 Café De Klok Vinkt 11 5 6 0 73 87 15
7 Hometronics 11 4 5 2 73 95 14
8 Severin Tailors 11 4 6 1 67 72 13
9 Urbis Group 11 3 6 2 65 71 11
10 Schrijnwerken Van Hauwaert Bart 11 2 6 3 66 87 9
11 Mini Vinkt 11 2 8 1 56 106 7
12 De Nachtvlinders Mystique 12 0 12 0 64 122 0


In de Tweede Afdeling blijft AD Delhaize stevig aan de leiding. Ook deze week tegen Tegels Provijn een overwinning met 14 - 7. Café 't Land van Nevele wipt in de rangschikking over de Renatus Boys dankzij hun overwinng met 11 - 9.
De Beiaardvrienden en Centea Nevele  was 4 - 3 wat in Minivoetbal een kleine score is, Electro Line won dan wel tegen Cor Club met 16 - 10. Ook in de wed- 
strijd tussen Bouwwerken Naessens en Ramenfabriek Van Dorpe was de score hoog nl. 14 - 12. Batisco Van De Gehuchte won met 12 - 9 tegen Sani-CV Schel- straete en beide ploegen wisselden van plaats in de rangschikking.

De rangschikking:

1 AD Delhaize 11 10 1 0 161 58 30
2 Café ’t Land van Nevele 11 7 3 1 90 77 22
3 Renatus Boys 11 6 3 2 103 91 20
4 LFC Electro-Line 11 6 4 1 88 97 19
5 Batisco van de Gehuchte 11 6 5 0 91 101 18
6 Centea Nevele 11 5 3 3 105 74 18
7 Sani – CV Schelstraete Koen 11 5 6 0 85 88 15
8 Cor Club 11 4 6 1 79 88 13
9 MVC De Beiaardvrienden 11 4 6 1 59 68 13
10 Tegels Provijn 11 4 7 0 89 108 12
11 Bouwwerken Dany Naessens 11 3 8 0 75 108 9
12 Ramenfabriek Vandorpe 11 1 9 1 79 146 4


In de Derde Afdeling  geven de vier koplopers elkaar geen duimbreed toe. Leider Vaburama won met 7 - 3 van Café Koophandel Baarle, Café Sportwereld gaf 't Bachtenaerke het nakijken met 6 - 3, De White Boys versloegen de Spierboys (waarschijnlijk met krampen) met 16 - 0 en MVC Grafiks won met een magere 3 - 1 score tegen Vloeren Coussement.
MVC Tonneke won van 4U Solutions met 7 - 3 en Tavati Security won met 7 - 5 van Windsurfing Deinze.

De rangschikking:

1 MVC Vaburama 12 11 1 0 128 64 33
2 Café Sportwereld 12 10 2 0 130 68 30
3 De White Boys 11 9 2 0 141 56 27
4 MVC Grafiks 11 9 2 0 97 48 27
5 MVC Bachtenaerke 11 6 5 0 80 69 18
6 MVC Tonneke 11 5 6 0 74 67 15
7 Café Koophandel Baarle 11 5 6 0 71 79 15
8 Windsurfing Deinze 11 4 5 2 64 75 14
9 Tavati Security 11 3 8 0 57 123 9
10 4U Solutions 11 2 8 1 52 104 7
11 Spierboys 11 1 10 0 37 126 3
12 Vloeren Coussement 11 0 10 1 47 99 1

Actie van ACW Groot-Deinze aan het station in Deinze

Img_1850
Vandaag voerde ACW Groot-Deinze actie aan het station van Deinze. Het is de bedoeling de werking rond de mobiliteit van het station in Deinze nogmaals in de verf te zetten.

Dit gebeurde in aanwezigheid van volksvertegenwoordiger Jenne De Potter en medewerkers van ACW Groot-Deinze. Ook de wijze man uit Spanje was speciaal naar het station gekomen om de actie te ondersteunen. Rechts op de foto volsvertegenwoordiger Jenne De Potter.

Na overleg met ACW Groot-Deinze deed Federaal Volksvertegenwoordiger Jenne De Potter (CD&V) navraag bij de bevoegde minister Inge Vervotte over de modernisering van de infrastructuur van het station in Deinze. Uit het antwoord blijkt dat grote vernieuwingswerken, waaronder de verhoging van het perron, pas na 2010 worden verwacht. Het antwoord laat ook uitschijnen dat de NMBS rekent op een initiatief van Stad Deinze om de fietsenstalling te renoveren.

Tijdens een bezoek aan Deinze werd parlementslid De Potter, lid van de Kamercommissie Infrastructuur en Overheidsbedrijven, door het ACW Groot-Deinze aangesproken over de situatie van het station van Deinze. “Toen het ACW in 2001 het debat over het station opende, bleek het tekort aan parkeerplaatsen voor wagens, de verouderde fietsenstalling en de lage perrons voor heel wat mensen een doorn in het oog”, aldus ACW-voorzitter Tony De Neve.


“De aanleg van een nieuwe parking was voor ACW Groot-Deinze een belangrijk actiepunt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. We zijn als ACW dan ook zeer blij dat, met de aanleg van de nieuwe parking, dit probleem door de Stad en de NMBS op positieve wijze werd aangepakt”, stelt Tony De Neve. “Ook de toegangsdeuren aan het station zijn vernieuwd, maar de verouderde fietsenrekken en de te lage perrons maken het station van Deinze toch nog iets minder aantrekkelijk dan gewenst”.

“Dankzij de vraag van Volksvertegenwoordiger De Potter weten we nu dat de NMBS effectief op de stad vertrouwt voor de plaatsing van nieuwe fietsenrekken”, vervolgt Tony De Neve. “Vandaag willen we met deze ludieke actie het stadsbestuur nogmaals wijzen op hun vroegere belofte om deze fietsenstalling onder het station aan te pakken. Met de steun van de Sint hopen we dat stad Deinze de vele fietsers op zeer korte termijn nieuwe fietsenrekken cadeau kan geven.”

“De aanleg van de nieuwe parking en de vernieuwde toegangsdeuren zijn een belangrijke stap in de vernieuwing van de stationssite”, bevestigt Kamerlid De Potter. Maar toch betreurt de CD&V-er het nieuws dat de perrons in Deinze de eerste jaren niet worden verhoogd. Ten vroegste vanaf 2010 voorziet de NMBS nieuwe grote infrastructuurwerken aan het station van Deinze.


“In het station van Deinze stappen dagelijks vele treinreizigers op de trein, het behoort daarmee tot de belangrijkste stations van Oost-Vlaanderen”, zegt Kamerlid De Potter. “Als de NMBS er wil in slagen om tegen 2012 een kwart meer reizigers te vervoeren, dat is de toegankelijkheid en verfraaiing van belangrijke regionale stopplaatsen zoals het station van Deinze een absolute must. Daarom zal ik, samen met ACW Groot-Deinze, de evoluties in het dossier nauwgezet blijven volgen”, besluit De Potter.

Inbraken in Industriezone

In de Karrewegstraat te Deinze werd tijdens de nacht ingebroken in de gebouwen van een distributiebedrijf van zaden.

Het raam vooraan werd opengebroken en de alarmcentrale werd met bruut geweld ontmanteld. Er verdween een klein bedrag aan kleingeld.

__________________

Ook in het bedrijf Beddeleem gelegen in de Venecoweg te Nazareth werd op een brutale manier ingebroken. Ook hier werd een klein bedrag ontvreemd.

Bron: Politiezone Deinze/Zulte.

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!