Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Openingsrit WTC Godefroot, nu ook met dames

WTC Godefroot openingsrit 2009 Dit weekend begon in Vlaanderen niet alleen officieel het wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad, maar ook de wielertoeristen trokken voor het eerst weer op pad.

 

Gisteren, zondag 1 maart, waren 92 pedaalridders op de afspraak in De Ceder voor de openingsrit van WTC Godefroot. Nadat het wedstrijdblad was getekend en de obligate euro neergelegd besteeg iedereen, zo goed als allen in een spiksplinternieuwe outfit, de fiets.

 

The A-team” fietste het vakantiedomein ‘De Ceder’ uit met de grootste groep, 41 man sterk. De B-groep pedaleerde na een ultiem oponthoud toch ook met een 30-koppige groep de weg op. En… nieuw, nieuw, nieuw… er waren ook nog de vrouwen, de D-groep. Zij waren 16 amazones sterk en werden begeleid door 6 “handige harry’s” in plaats van een volgwagen. Meer dan 90 “Godefrootjes” klommen dus in het zadel .

 

Samen uit, samen thuis…  Ongelooflijk maar waar, zowat op hetzelfde moment kwamen alle groepen terug de binnenkoer van De Ceder opgereden.  De wielrensters waren eerst mogen vertrekken en waren zowaar ook als eerste terug, na een tocht van 55 kilometer en een gemiddelde van 25 km/uur.

 

De B-groep trok luttele tijd later de remmen dicht. Die hadden er een tocht van 65 km opzitten, tegen een gemiddelde van 28,6 km/u.

 

De A-groep kwam in hun zog opgedraaid na een al iets pezigere rit van 75 km en hun gemiddelde was al meteen 32 km/u. Inderdaad, de meesten probeerden meteen de rapste groep uit. Via Ouwegem, Lozer en Kruishoutem werd al eens getest hoever het bij de meesten met de conditie stond. Blijkbaar zijn er veel leugenaars die de hele winter niet getraind hebben …. want niemand kwam in de problemen en er waren voldoende kopmannen om het tempo steeds boven de 30 km/u te houden.

 

Geen valpartijen, slechts één platte tube en ook niemand die tot op de bodem was moeten gaan. Niets dan tevreden gezichten dus! En ook in de cafetaria van de Ceder zullen ze het geweten hebben dat het seizoen van start gegaan was…. Zelfs de klusjesman moest bijspringen om iedereen te bevoorraden !

 

Met de groeten van de “DW-Brothers” Ivan & Johan.

Reacties

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!