Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stadscentra Deinze en Gent worden heringericht door dezelfde toparchitecten

Een paar dagen geleden raakte bekend dat het team van de Gentse architecte Marie-José Van Hee in samenwerking met het internationaal gerennomeerde architectenbureau Robbrecht & Daem zal instaan voor de herinrichting van de Markt in Deinze. Het samenwerkingsverband kwam als laureaut uit de bus na een wedstrijd. Het stadsbestuur bevestigde de keuze.

Zij zullen instaan voor de herinrichting van de Markt met de nabije omgeving (Rheinbachplein, Kerkplein, Emiel Clausplein). Het is opvallend dat dezelfde architecten enkele jaren geleden al eens uitverkoren werden om het stadscentrum van Gent in te richten.

Marie-José Van Hee heeft zich de jongste decennia vooral bezig gehouden met woningen. Eén van de opvallendste projecten op dit vlak in Vlaanderen was de vernieuwing van de rijwoning Leemput-Oosterlinck in Wetteren (2003). Zij is overigens één van de weinige vrouwen die een prominente plaats heeft verworven in de Belgische architectuur. 

Met haar kleine team werkte ze al eerder samen met het veel grotere bureau Robbrecht & Daem, o.a. voor de inrichting van het Leopold De Waelplein in Antwerpen. Robbrecht & Daem tekenden trouwens zowat het meest spectaculaire ontwerp in ons land van de laatste jaren, nl. het concertgebouw in Brugge (2002).
Zij zijn ook in het buitenland actief. Zo werd recent in Londen de Whitechapel Gallery volledig aangepakt. Op dit ogenblik werken ze aan de uitbreiding van de Zoo in Antwerpen. Eerder waren ze al aan de slag met het Rubensplein in Knokke. 

De herinrichting in Deinze zal ongetwijfeld een werk van lange adem worden. Er wordt een communicatiebureau in de hand genomen om de bevolking zoveel mogelijk te informeren. Het zou in ieder geval mooi zijn als om te beginnen het winnend ontwerp eens zou worden tentoongesteld. Misschien kan er zelfs een maquette worden gemaakt. Voor het stadscentrum van Gent werden daarvoor studenten van Sint-Lucas ingeschakeld.  

Reacties

Laat een reactie achter


Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!