Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Petegemse pater Van Quickenborne stichtte Amerikaanse universiteit en was actief bij de indianen

Klik op de afbeelding om de link te volgen In de laatste nieuwsbrief 'Belgian American Historical Society of Chicago' schrijft Bart Ryckbosch uit Chicago een stukje over Carles Felix Van Quickenborne, die werd geboren in Petegem bij Deinze op 21 januari 1788 en in Gent bij de Jezuïeten studeerde. In 1815 trad hij toe tot die orde. 

Hij trok met een groepje Vlaamse jezuïeten naar de Verenigde Staten. Van Quickenborne werd eerst bedrijvig in Maryland, maar trok nadien westwaars naar Florissant in Missouri. In Sint-Louis startte hij een school die zou uitgroeien tot de Universiteit van Sint-Louis.
Ryckbosch
Hij is echter vooral bekend geworden door zijn bekeringswerk bij de indianen, nl. de Osage, Iowas, Kickapoos en de Potawatomi in de staten Missouri, Illinois en Kentucky tussen 1823 en 1837. Hij zou, totaal uitgeput van het zware werk, overlijden op 17 augustus 1837, amper 49 jaar oud.

Foto toegang Sint-Louis University en van Bart Ryckbosch

Meer info over de pater (Engelstalig).

Meer info over de Belgian American Historical Society of Chicago (Engelstalig).

Bart De Mol op missie in Libanon

BartdemolPetegemnaar Bart De Mol is nog tot halverwege februari actief in Libanon, als militair bij het detachement Belufil VII. Hun opdracht is de eigen en buitenlandse medewerkers, maar vooral de Libanese bevolking medische verzorging te geven plus het ontmijnen van landbouwgronden. De medische dienst waar Bart voor werkt, bevindt zich in Destelbergen.

Er is in Libanon een mobiel veldhospitaal dat opvallend veel kinderen met brandwonden helpt. Naast de medische hulp zelf wordt er ook op het terrein gewerkt, bv. op de sites waar Belgische ontmijners bedrijvig zijn.   

Bart is tewerkgesteld als onderofficier, dat wil zeggen dat hij leiding geeft aan een peloton. Zijn peloton bestaat uit 23 personen: een officier, een onderofficier, vijf ploegen op een pandur (gepantserde ambulance) en drie ploegen met een ambulance van het gewone type.   

De militairen in Libanon hebben een grote voldoening van hun job, want de bevolking is hen zeer dankbaar voor de heropbouw en de hulp die ze krijgen. Bart zit nu al een tweede maal in het land, een eerste keer van juni tot oktober 2007.

Het zou mooi zijn mocht Bart bereid zijn een info-avond te geven over zijn belevenissen. Misschien een ideetje voor een vereniging of een school. Meer info over de missie op deze site.

Info Didier Verleysen

Verre Kerst- en Nieuwjaarswensen

December is kerstmaand. De traditie wil dat iedereen dan terugkeert naar de heimat. Voor de meesten betekent dat een gezellig diner op kerstavond, met de familie. Of misschien uitbundig feestvieren op oudejaar, met vrienden en kennissen. Heel wat Vlamingen wonen echter in het, soms verre, buitenland. Even vlug naar huis, kan dan vaak niet.


In een tijd dat het internet, in al zijn vormen, de scepter zwaait, wil Deinze Blogt van dit medium gebruik maken om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Ook zij die aan de andere kant van de wereld wonen. Een verrassing af en toe is dan misschien wel de kers op de kersttaart.


Wil je familie en vrienden uit Deinze een prettige kerst en gelukkig Nieuwjaar wensen vanuit het verre buitenland? Stuur ons een mail op deinze@nieuwsblad.be en wij zorgen voor de verrassing op Deinze Blogt.


Jessica_weeg_2 Wij kregen deze mail uit Cincinnati, Ohio in de verre Verenigde Staten, van Els Weeg-Aerssens.

Om mijn broertje Roland Aerssens eens aangenaam te verrassen, ziehier een foto van zijn petekind Jessica, mijn dochter, die net 19 jaar is geworden op 31 oktober en die momenteel een eerstejaarsstudente is aan Indiana University waar zij ook deel uitmaakt van het volleyball team!

Meer op deze site.

Mijn naam is Maya

Regiobutton_gr_baby_2
Wie kent Veronique Baertsoen nog. Deze Deinse dame woont ondertussen reeds geruime tijd in Egypte en is 110 dagen geleden moeder geworden van een flinke dochter, Maya.

De kleine spruit heeft ons iets te vertellen:Ikke_met_koetje_beu_2

mijn papa en mama:
Youssef A.H. en Veronique Basry - Baertsoen

mijn grootouders:
Moek : Annemarie Pollet - Poek : Roland Baertsoen
Susu : Souad Macky 

Bij bezoekje thuis, graag een seintje vooraf:
Tower Country Club 706, Zoostreet, Sharm el Sheikh
0020 102 376 146 - 0020 108 722 030

Post kan gestuurd worden naar: Img_1438
Youssef A.H. en Veronique Basry - Baertsoen
PO BOX 365, Bankstreet, Hadaba
46691 Sharm el Sheikh
South Sinai
Egypt

Ik ben vandaag 110 dagen oud. Ja ja, dat gaat rap:
6.580 kilo rond en een 65,8 cm lang,
ik groei als kool. De koe die ik van tante Els en nonkel Hans cadeau kreeg gaat overal mee, maar vooral als ik ga slapen. Mama mag die absoluut niet afpakken 's nachts, dan schreeuw iedereen wakker.
En ze mag het ook niet wassen, want dan ruikt het niet meer zo lekker.
Mijn favoriete speeltje op dit moment is toch wel mijn bijtring. Dan kan ik zo lekker sabbelen en kwijlen op al mijn T-shirts en pull-overtjes en sabbeldoekjes. En als ik niets vind, trek ik aan mijn T-shirt tot die in mijn mondje zit.
Ik ben af en toe een beetje goed lastig - dat zeggen mijn oudjes toch, maar ik ben echt wel braaf hoor! Ik ben wakker van 's ochtends 8u tot ongeveer 21u30 en enkel door mijn eigen willetje lukt het me om twee keer 45 minuten te slapen. Om 21u30 is het dan plots gedaan en dan geeuw ik zo diep en val in slaap - mama zet een streepje klassiek op - en dan slaap ik tot 's ochtends vroeg. Als ik ontwaak, wil ik onmiddellijk eten, want dan knort mijn maag.
Maar als ik slaap dan denk ik ook veel: mama zegt dat ik een beetje op een beeldje van Rodin lijk. Ik weet niet eens wie of wat dat beest is, ik ken alleen maar mijn koetje Beu en poes Snowball.
Ik ben gek op milupa rood en ook op een ander sopje, babycalm thee, zoiets als kabouterthee, maar veel lekkerder. Ik krijg het zo lastig dan om mijn oogjes open te houden. Mama en papa gebruiken dit soms als truukje.
Mama is ok, ze heeft enkel last van amoebes in haar buik op dit moment en is al 17 kilos kwijt. Meer dan ze bijgekomen was. Goed he! Papa is ook ok. Hij heeft zich gelukkig geschoren en dan vind ik het niet erg om een kusje te krijgen. Anders trek ik maar gekke bekken. Oh ja, ik kan schaterlachen en dat vinden mijn mama en papa heel leuk en dan lachen ze ook vanuit hun buik. En dan moet ik weer lachen.
Knuffeltje van hieruit en veel zonnige dromen!
Maya
Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!