Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tuinarchitect Guy De Roose zondag op Vitaya

Guy De Roose2


Vanaf zondag 1 maart kan u weer ‘Tuindromen met Mark’ op Vitaya. Mark Demesmaeker pakt dan weer uit Guy De Roose met een aantal boeiende tuinen en geeft tekst en uitleg bij allerhande tuinklussen. De nieuwe voorjaarsreeks begint nu op zondag en duurt 12 weken. Het programma wordt het eerst uitgezonden op zondagavond om 19.45 u. Daarna volgen 6 herhalingen in de loop van de volgende  week.


De uitzending van 1 maart steekt van wal met een bezoek van Mark Demesmaeker aan tuinaannemer Guy De Roose uit de Gaverbeekstraat in Zulte. Die behaalde met een ontwerp in Meigem goud in de categorie ‘Groen kleurt’ in de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’. Dat is een promotieproject voor het beroep van tuinaannemer. Guy De Roose toont aan dat een bewust en verscheiden gebruik van planten een absolute meerwaarde is in de tuininrichting.


Het bekroonde project in Meigem

Filliers neemt Wortegemsen over

Filliers gebouw Jeneverstoker Filliers neemt zijn sectorgenoot Wortegemsen Albert Kint uit Waregem over. Dat bevestigt Filliers. Dankzij de overname wordt Filliers marktleider in België in het segment van de jenevers. Een overnamebedrag wordt niet genoemd.


De jeneverproductie op de site van Wortegemsen in Waregem zal 'binnen afzienbare' tijd verhuizen naar de stokerij van Filliers in Deinze. De enkele stokers uit Waregem kunnen de overstap maken. In Waregem zullen wel activiteiten behouden blijven van wijnhandel.


Filliers is een familiale jeneverstoker die werd opgericht in 1880. In 2008 draaide het bedrijf een omzet van zowat 11 miljoen euro. Wortegemsen gaat nog niet zo lang mee, maar veroverde in 1978 dadelijk een belangrijk marktaandeel met de eerste citroenjenever.

 

Bron: De Standaard

G. Snel Transport Belgium wint de Green Truck Award

Green Truck award G. Snel Transport Belgium uit De Prijkels in Deinze werd gisterenavond uitgeroepen tot winnaar van de Green Truck Award, voor haar uitgesproken groen beleid binnen de transport en logistiek. In de jaren ’90 behaalde G. Snel Transport al eens de 2e plaats voor Transporteur van het jaar. In 2007 werd Snel tweede voor de Safety Award. Naast de zorg om het milieu, staat de zorg en veiligheid van de mensen eveneens centraal.


Donderdagavond was het verzamelen geblazen in Brussel voor de uitreiking van een aantal zeer geliefde trofeeën binnen de transport en logistieke wereld. Truck & Business evalueert elk jaar een aantal dossiers van transporteurs, en reikt op basis daarvan de prijzen uit voor de Transporteur van het Jaar, de Transport Safety Award en de Green Truck Award.


Het eco-denken zit er bij G. Snel diep in gebakken. Het milieubewust denken wordt in alle lagen van de volledige Snel Group uitgewerkt en gaat van aankoop van milieubewuste materialen, over eco-driving, naar een echt eco-management.


Zo worden er initiatieven genomen op het gebied van aankoop en beheer van het wagenpark met bijvoorbeeld euro 5 motoren, AdBlue, roetfilters en LZV-ecocombi. Ook de ver doorgedreven groene werkmethodes worden ondersteund door nieuwe software pakketten (TMS, satellietsysteem, Blackbox). Hierbij komt ook nog de aankoop van milieuvriendelijke materialen en het selectief ophalen van afval.


De infrastructuur wordt eveneens nauwkeurig onder de loep genomen. In de vestiging in Ham werd een gloednieuw CO²-arm magazijn gebouwd, volledig volgens de regels van de eco-kunst. Er lopen ook onderhandelingen voor zonnepanelen en andere alternatieve energiebronnen.


Maar de grootste eco-troef zit in het beleid. Er wordt elke dag opnieuw gezocht naar nieuwe denkpistes ter vrijwaring van het milieu. Transport wordt bij G. Snel meer dan ooit afgestemd op de logistiek en op aanvullende “properder” transportmiddelen zoals de scheepvaart en het treinverkeer. G. Snel zit voortdurend aan tafel met grote energieleveranciers, vrachtwagenconstructeurs en andere belanghebbenden om de meest ecologische en efficiënte manier van transport en logistiek te kunnen uitvoeren.


Meer info bij Silvie Detavernier: silvie.detavernier@gsnel.net en op www.gsnel.net


 

Snel_jpg

VTM geeft nieuwe naam en elan aan restaurant Bambi in Astene

Bambi2

 

Het bekende restaurant Bambi, langs de Emiel Clauslaan in het schilderachtige Astene, krijgt tijdens de komende dagen een facelift. Aanleiding is het bekende VTM-programma Chef in Nood waarin topchef Luc Bellings met een zachte aanpak maar met rijke ervaring een restaurant een nieuwe impuls tracht te geven.

 

In een uitzending op donderdag 26 februari zien we het resultaat van wat het culinair restaurant in de toekomst te bieden zal hebben. Het restaurant wordt gerund door chef Dirk Van Loo (53) en zijn echtgenote Marie-Claire D’Hoop (55), De toekomst is verzekerd want het team wordt versterkt met zoon Andy (29) en zijn echtgenote Els (32),

 

Om met de traditie te breken haalt VTM het interieur tijdens de volgende dagen volledig overhoop (foto: huidig interieur). Ook de naam Bambi zelf wordt veranderd. De prachtige tuin en het terras aan de achterkant van de zaak en ook de ligging zelf tegenover de Leie, die aan de overkant van de steenweg Gent-Kortrijk, stroomt, blijven behouden. Dat het restaurant in Astene met zijn kindvriendelijke en liefelijke naam door het VTM-programma Chef in Nood is aangesproken heeft te maken met een aantal gebeurtenissen.

 

‘Twee jaar geleden werd ik getroffen door een hersenbloeding’, vertelt patron Dirk Van Loo, net zoals zijn echtgenote afkomstig uit Machelen. ‘Mijn echtgenote heeft toen zo goed als mogelijk alles opgevangen en met de hulp van mijn zoon en schoondochter hebben we het restaurant verder draaiende gehouden. Dat viel echter zwaar uit. Zeker omdat ik maar enkele uurtjes per dag achter het fornuis mag staan. Enkele maanden geleden zijn we daarom rond de tafel gaan zitten met de kinderen. We hebben mijn zoon, die zijn diploma in de hotelschool behaald heeft, gevraagd of hij samen met zijn echtgenote definitief in de zaak wou stappen. Onze andere dochter die boekhoudster is was daarin niet geïnteresseerd. Ze hebben ja gezegd. Andy zal de zaal runnen en Els komt mij versterken in de keuken. Andy werkt nu nog ’s nachts in een privébdrijf in Assenede dat toeleveringen doet aan grote autofirma’s maar komt nu volledig in de zaak. Echtgenote Els blijft voorlopig verder werken in het ziekenhuis Sint-Vincentius te Deinze waar ze van 5.30 tot 11 uur dienst heeft in het labo. Maar zij zal zowel ’s middags als ’s avonds en in het weekend bijspringen en mee de gerechten bereiden en samenstellen. Ze ziet het zitten en deed al enige ervaring op in restaurant de Pêcheur te Deurle’

 

‘Wij zijn benieuwd naar het resultaat van de renovatie, gaat Dirk verder. ‘We kijken uit hoe een topchef ons nieuwe ideeën kan aanbrengen al proberen we onze succesvolle specialiteiten, zoals dagverse zeetong, op de menukaart te behouden. Wij zijn nu 31 jaar gehuwd en houden al 32 jaar Bambi overeind. Voor de nieuwe naam moet u kijken op 26 februari naar VTM. Wij vinden de nieuwe naam alvast goed klinken. Ik wil dat we het positieve doortrekken in onze culinaire lekkernijen die we zullen aanbieden. In het Valentijnweekeinde zal de zaak op zaterdagavond en zondag open zijn. Vandaag donderdag en vrijdag trekken wij naar Centerparcs op uitnodiging van de televisiezender om even uit te blazen en de batterijen op te laden. Intussen proberen de verantwoordelijken van VTM hier een nieuw gezicht aan het interieur te geven. Wijzelf zijn zeer benieuwd want men heeft ons niets gezegd. Ik hoop alleen dat ze ergens nog wel een plaatsje vinden voor de schilderwerken van Christine Comeyne. Eind februari krijgt heel Vlaanderen het resultaat te zien in ‘Chef in Nood’.

 

Bambi

 

Hokus Pokus Toverbol

  Hokus Pokus Toverbol

 

Gisteren werd Deinze een snoepwinkel rijker. Jonge en ouwe snoepers kunnen zich daar voortaan laten betoveren met drop, schepsnoep, snoeptaarten en leuke heliumballonnen. Nathalie Peeters en Filip Tant heten iedereen welkom in ‘Hokus Pokus Toverbol’ in de Gentstraat 43 in Deinze.

 

Hokus Pokus Toverbol (1) 

 

© foto kurt

Zondag is het Dag van de Ambachten

Aanstaande zondag 1 februari is Deinze de stad van ambachten en kunstenaars.  Meer dan 25 ambachtslieden en kunstenaars zullen op die dag op locaties, verspreid over de deelgemeenten van Deinze, hun atelier opengooien en hun werk aan het publiek voorstellen.


In het klankfragment hieronder hoor je lid van de werkgroep Steven Van de Putte, samen met deelneemster Ariane Verstraete over deze Dag van de Ambachten. Ariane Verstraete stelt haar foto’s tentoon in Fitnesscentrum Kalypso, in de Toekomststraat in Petegem.

Beluister hier het klankfragment (werkt enkel in Internet Explorer).


Alle info over de Dag van de Ambachten vind je hier en hier.

Een overzicht van alle deelnemers kan je hier downloaden.
 

Hieronder een routekaart met aanduiding van de locatie van de deelnemende artiesten en ambachtslui. Als je er op klikt krijg je een groter exemplaar dat je kan downloaden door rechts te klikken. De routekaart is ook in een papieren versie op diverse plaatsen in Deinze verkrijgbaar.

 

Kaart dagambachten

Nieuwjaarsreceptie van Unizo Deinze

Torck (9)  

Unizo Deinze was met zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie deze morgen te gast bij Torck Poorten en Zonwering in de E3-laan 60 in Deinze. Voorzitter Bart Vermaercke dankte de familie Torck daarvoor in zijn nieuwjaarsspeech (foto).


Kristof en Cedric Torck namen in 2007 de zaak over van vader Nico Torck en vormen zo de derde generatie van het bedrijf dat zich specialiseert in poorten en zonwering. Zij stellen op dit ogenblik 20 mensen te werk. De gasten kregen een korte rondleiding in het bedrijf.


Meer info  op www.kmonetdeinze.be en www.torck.be


Torck (7) 


Torck (3) 


Torck (8) 


Torck (5)

Deins bedrijf baanbrekend op het gebied van mobiel in kaart brengen

Teccon Mobile Mapper 2 Teccon bvba, met vestigingen in de Oude Brugsepoort 34 in Deinze, maar ook in Beervelde, Lembeke, en Burcht, is een toonaangevend karteringsbedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in de aanmaak van op maat van de klant gemaakt grootschalig kaartmateriaal. Daarbij worden diverse karteringtechnieken ingezet en gecombineerd.


Een typisch product van Teccon is een gebiedsdekkende en grootschalige opmeting van een volledige gemeente in opdracht van het Agentschap voor Geografische Informatie in Vlaanderen. Het resultaat van dit Grootschalig ReferentieBestand (GRB) is een nauwkeurig in kaart brengen binnen één gemeente van bepaalde objecten, orthofoto’s en een aan de werkelijke toestand aangepaste kadastrale kaart. Om dit product aan te maken zet Teccon sinds deze zomer naast de klassieke landmeetkundige en fotogrammetrische technieken nu ook hun mobile mapper (foto) in.


Teccon biedt sinds kort karteringsdiensten aan met hun ‘mobile mapping’ systeem met 360° laserscanners en kleurencamera’s. Deze techniek bestaat uit 2 laserscanners en 2 kleurencamera’s die op een wagen zijn gemonteerd. Deze sensoren meten met zeer hoge nauwkeurigheid de omgeving terwijl de auto rijdt. Het resultaat van een meetrit is een zeer nauwkeurige puntenwolk (foto) die bestaat uit miljoenen tot miljarden gemeten punten. Bovendien worden per seconde tot 6 kleurenfoto’s van de omgeving getrokken. Er kan probleemloos tot 100 kilometer per dag gescand en gefotografeerd worden.


‘Mobile mapping’ met beelden bestaat al langer. Voor het bijhouden van navigatiesystemen of voor het inventariseren van verkeersborden worden bijvoorbeeld ook mobiele meetsystemen gebruikt. Het exclusieve aan deze mobile mapper van Teccon is de hoge nauwkeurigheid en het gebruik van scanners die als resultaat onmiddellijk in 3 dimensies gemeten punten afleveren. Teccon gebruikt daarvoor het Canadese toestel Optech Lynch, dat werkt met 360° lasertechnologie. Zij waren wereldwijd het derde bedrijf dat koos voor dit revolutionaire systeem. Teccon is met deze toepassing actief sinds mei 2008. De eerste commerciële productie startte in september en de resultaten lossen de verwachtingen in.  Het systeem is nu klaar voor gebruik op grote schaal.


Meer info op  info@mobile-mapping.be of info@teccon.be of op de volgende websites:

www.teccon.be

www.mobile-mapping.be  

www.optech.ca

www.vimeo.com/2287893

 

Puntenwolk1

Afwijkingen op de wekelijkse rustdag in 2009

Voor het jaar 2009 staat het College van Burgemeester en Schepenen volgende afwijking toe op de wekelijkse rustdag voor alle handelszaken (onderworpen aan de wet van 22 juni 1960)
in Stad Deinze:

Februari
Zondag 1/02 t.e.m zaterdag 7/02
Zondag 8/02 t.e.m zaterdag 14/02
Zondag 15/02 t.e.m zaterdag 21/02

Maart
Zondag 1/03 t.e.m zaterdag 7/03
Zondag 8/03 t.e.m zaterdag 14/03
Zondag 15/03 t.e.m zaterdag 21/03

September

Zondag 6/09 t.e.m zaterdag 12/09
Zondag 13/09 t.e.m zaterdag 19/09

Oktober
Zondag 4/10 t.e.m zaterdag 10/10
Zondag 11/10 t.e.m zaterdag 17/10

December

Zondag 13/12 t.e.m zaterdag 19/12
Zondag 20/12 t.e.m zaterdag 26/12
Zondag 27/12 t.e.m zaterdag 2/01/2010

Euronyl produceert Papiermaatje

Gisterenavond kozen de kijkers van Eén het Papiermaatje van de 56-jarige poetsvrouw Sonia Wyllinck uit Schoten als winnaar van de ontwerpwedstrijd 'De Bedenkers'. In dat programma gingen Bart Peeters en Sofie van Moll dit jaar op zoek naar de opvolger voor de sliplift.

 

Euronyl Zij maakte onmiddellijk bekend dat haar uitvinding bij plastiekfabrikant Euronyl (foto) in de industriezone De Prijkels zal worden geproduceerd. Jarenlang zat Euronyl aan de Deinse kant van De Prijkels, maar recent verhuisden zij naar hun nieuwe vestiging, een boogscheut verderop, vlak naast de E17 en net over de grens met Nazareth.

Het papiermaatje is een open plastic rekje, waarin je je oud papier kan opbergen. Als het vol is kan je het op een eenvoudige manier met touw of kleefband samenbinden. Er kunnen een twintigtal kranten in. Sonia Wyllinck ontvangt voor haar uitvinding als winstpremie €25.000 van De Bedenkers.

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!