Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Laatste voorstellingen van 'Moatje'

Peter De Kemel -Moatje Wie de vorige gelegenheden om ‘Moatje’, de komische langspeelfilm van Peter De Kemel (foto), te gaan bekijken, gemist heeft, kan dat aanstaande weekend in extremis nog goedmaken.

 

De allerlaatste extra voorstellingen hebben plaats op vrijdag 13 februari en op zaterdag 14 februari, telkens om 20 u, in zaal Rekkelinge in Deinze. Toegang is €8 en je kan reserveren op 0496 52 77 60.

 

Alle info over de film zelf vind je hier.

Avant-première van Moatje

Gisterenavond had de avant-première van "Moatje", de derde film van Peter De Kemel, plaats in zaal Rekkelinge. De volledige cast (foto) was aanwezig.

Meer info over de film en de voorstellingen vind je hier

Pdk_moatje_161008_006

Foto : Roland Aerssens

Peter De Kemel en zijn Moatje

De Deinse regisseur en auteur Peter De Kemel oogstte heel wat succes met zijn twee films over de familie Goetgebuer. ‘Ten huize Goetgebuer’ werd, na een succesrijke reeks voorstellingen in de zalen, eind 2006 uitgezonden op de regionale televisiezender AVS en wegens groot succes opnieuw uitgezonden eind 2007. De vervolgfilm ‘Aan de oevers van de Leie’ draaide tot op heden reeds voor meer dan 100 uitverkochte zalen en 20000 bezoekers.


Filliers_051008_peter_de_kemel_lien Nu is er een derde film van Peter De Kemel en die kreeg de titel “Moatje” De film is gebaseerd op het toneelstuk “Maar nonkel Astaire toch!” van Peter De Kemel zelf. Dat is het verhaal van Astaire Dierickx. Die is eind de vijftig en geniet met volle teugen van zijn brugpensionering. Sinds de dood van zijn vrouw brengt hij het grootste deel van zijn dagen door in zijn stamcafé in het dorp waar hij een graag geziene stamgast is. Zijn levensstijl wordt met lede ogen aanschouwd door zijn zus met wie hij liever geen contact heeft. Iedereen in het dorp kent Astaire als een goedlachse man die graag een goed glas bier drinkt en steevast rondloopt met een stompje van een zelfgedraaide sigaret in zijn mond. Astaire voelt zich de koning te rijk tot een hardnekkige verkoudheid overgaat in een bronchitis en hem parten blijft spelen.


Op aanraden van zijn boezemvriendin, annex cafébazin van zijn stamcafé, gaat Astaire voor het eerst in zijn leven op doktersbezoek. Groot is zijn verwondering wanneer deze in zijn hoestbuien reden genoeg ziet om hem op observatie te sturen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis gaat er een voor Astaire totaal onbekende wereld open. Hij maakt er kennis met de grand chef van het ziekenhuis, Soeur Alegonde, en wordt er geconfronteerd met de liefdesperikelen van zijn kamergenoot Wim. Door zijn verblijf in de kliniek komen er ook twee nieuwe vrouwen in zijn leven. Enerzijds leerling-verpleegster Els, een 16-jarige spring- in- het -veld die niet op haar mondje is gevallen maar door haar recht toe recht aan stijl de sympathie van Astaire weet te winnen. Anderzijds doet de charmante verschijning van Inne Van Uffelen, de arts bij wie hij in behandeling is, Astaire dagdromen.


Het leeftijdsverschil en de soms totaal verschillende levensopvattingen van Astaire en de twee nieuwe vrouwen in zijn leven zorgen voor variatie: zeer grappige momenten wisselen elkaar af met passages waarbij de gevoelige snaar van de kijker wordt geraakt.


Astaire beseft dat de uitslag van zijn observatie geen positief nieuws zal brengen en geniet dan ook met volle teugen van zijn nieuwe vriendinnen. Wanneer de zus van Astaire te horen krijgt dat de gezondheidstoestand van haar broer zienderogen achteruit gaat, zet ze een waar charmeoffensief in, in de hoop haar broer van zijn fortuin te kunnen ontdoen. Ook Soeur Alegonde zou een deel van zijn fortuin kunnen gebruiken voor de renovatie van haar kliniek. Astaire heeft echter andere, grootste plannen met zijn fortuin.


De hoofdrol wordt vertolkt door Lovendegemnaar Marc Thys. Uit een hele rij kandidates werd Lien Focke (op de foto naast regisseur Peter De Kemel en interviewer Roland Aerssens) gekozen voor de rol van leerling-verpleegster. De 16-jarige spring in het veld uit Aalter speelt al ettelijke jaren theater en speelde reeds in een paar kleine filmpjes. De uit Gent afkomstige maar in Antwerpen wonende Leen Merckx werd gecast voor de rol van Dokter Ine Van Uffelen. Terwijl 2 broers Goetgebuer en hun zus Cordula bijrollen vertolken in de film zijn grote nevenrollen weggelegd voor Rita Van Caeneghem (de zus van Astaire), Georges Verhaeghe (de schoonbroer van Astaire) en Marianne De Wulf (de overste van de kliniek).


‘Moatje’ staat garant voor dik anderhalf uur amusement van de bovenste plank. De première heeft plaats op zaterdag 18 oktober om 20 u in zaal Rekkelinge in Deinze. Andere reeds geplande voorstellingen : zaterdag 25 oktober om 20.00 uur, donderdag 23 oktober om 20.00 uur en zondagen 19 en 26 oktober om 15.00 uur.


De lijst van voorstellingen buiten Deinze kan geraadpleegd worden op www.dkentertainment.be Voor alle info en reservatie kan u terecht op 0496/52.77.60.


Hieronder kan je een interview beluisteren dat Roland Aerssen had met Peter De Kemel en Lien Focke.

Openlucht Filmfestival

Astene/Deinze - Op vrijdag 29 augustus vindt in het Rode Kruisopvangcentrum van Deinze een openlucht filmfestival plaats.

Het opzet van deze avond is het opvangcentrum open te stellen voor de buurt én haar werking kenbaar te maken aan de buitenwereld.
Het team van het Rode Kruis hoopt op deze manier ook het thema asiel op een positieve manier in het daglicht te zetten. 

De filmavond gaat van start om 20.30 uur met een gratis aperitief.

Na zonsondergang wordt in de tuin van het opvangcentrum gestart met de projectie van de hoofdfilm, The Last King Of Scotland.

Hierin wordt het verhaal verteld van Idi Amin, die in de jaren ’70 een bloedige dictatuur vestigde in Uganda. Voor de rol van Amin kreeg Forest Whitaker een oscar als beste acteur.

Omdat de regisseur van de film het geweld niet schuwt, is er voor de allerkleinsten kinderanimatie voorzien. Voor hen wordt de animatiefilm Monsters, Inc. getoond op klein scherm.

Inschrijven is verplicht, vermits het aantal plaatsen beperkt is. De inkomprijs bedraagt drie euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen onder de twaalf jaar. Opgelet, bij slecht weer wordt het festival afgelast !
 

Inschrijven kan in het Rode-Kruis-Opvangcentrum, Beekstraat 119 te Astene/Deinze.
Tel. : 09/282.76.58

Email verantwoordelijk : cocdeinze@rodekruis.be
           algemeen            :  oc.deinze@rodekruis.be

Contactpersoon : Alain De backer.

Aan de oevers van de Leie ... kan het ook stormen

Aan_de_oevers_1_2 Het zou een mooie zwoele donderdagavond in juli worden.  Kermis in Deinze. De avond van de warmste dag van het jaar leek een ideale avond voor de projectie van “Aan de oevers van de Leie”, de tweede langspeelfilm van Deinzenaar Peter De Kemel, in open lucht op de Markt van Deinze.


Regisseur Peter De Kemel had alles heel professioneel voorbereid om de Deinzenaren helemaal gratis te laten genieten van zijn succesfilm (foto 1) .


Maar de weergoden hadden het anders gepland. Om 22.15 u, net voor de aanvang van de voorstelling, echter komt een windhoos brutaal zijn schitterende stunt om zeep helpen. Mensen vluchten voor de grillen der natuur.


Peter (foto 2) heeft echter beloofd dat uitstel geen afstel is.

Aan_de_oevers_4

Foto's : Roland Aerssens

Attractie voor de zieken in St.-Vincentiusziekenhuis in Deinze

Aan_de_oevers_van_de_leie Wie opgenomen is in het ziekenhuis van Deinze of aldaar op bezoek gaat komt misschien wel midden in filmopnames terecht. De Deinse filmregisseur Peter De Kemel heeft momenteel met zijn opnameploeg voor zijn nieuwe film ‘Amaar nonkel Astaire toch’ in het ziekenhuis zijn tenten opgeslagen.


Ondertussen lokt zijn vorige film, ‘Aan de oevers van de Leie’, nog steeds volle zalen. Op vrijdag 14 maart kan je de film nog gaan bekijken om 20 uur in zaal De Zwalmparel te Munkzwalm, dinsdag 18 maart om 14 uur in de parochiezaal te Zomergem, vrijdag 21 maart om 20 uur in de Molen van Wippelgem te Evergem, woensdag 26 maart om 14 uur in de parochiezaal te Hansbeke, donderdag 27 maart om 14 uur in zaal De Leke te Eeklo, vrijdag 28 maart om 20 uur in de parochiezaal te Knesselare, zaterdag 29 maart om 20 uur in de parochiezaal te Drongen, zondag 30 maart om 18.30 uur in zaal Stijn Streuvels te Kluisbergen en woensdag 9 april om 20 u in De Schakel in Waregem.

10.000° bezoeker voor “Aan de oevers van de Leie” van Peter De Kemel

Peter_de_kemel2 “Aan de oevers van de Leie”, de tweede langspeelfilm van Deinzenaar Peter De Kemel (foto), wordt aanstaande zaterdag vertoond in Eke en dat wordt een feestelijke gebeurtenis. Tijdens die voorstelling wordt immers de 10.000° bezoeker gevierd. En dat is nog niet alles. Net als “Ten Huize Goetgebuer”, zijn eerste film, komt ook dit vervolg op AVS en bovendien zal de film ook in Decascoop Gent te zien zijn.

Tegelijkertijd met de viering van de 10.000° bezoeker starten de opnames voor een derde langspeelfilm, die “Maar nonkel Astaire” zal heten. Het circuit waar beide eerste films zo succesrijk waren was immers vragende partij voor een derde komische langspeelfilm.

Deze derde film wordt echter geen vervolg op de twee vorige, maar zal gebaseerd zijn op het gelijknamige toneelstuk van de hand van Peter De Kemel, dat in 1994 gedurende 4 maanden en een 70-tal voorstellingen elke keer kamertheater Casino barstensvol toeschouwers stak. Het stuk reisde daarna door Vlaanderen.

“Maar nonkel Astaire” wordt geen retrofilm maar speelt anno 2008. Aanvankelijk zou Peter De Kemel zelf de hoofdrol spelen, maar zag daar toch van af, toen beeldregisseur Rony Claus afhaakte en Peter De Kemel naast de acteursregie ook de beeldregie voor zijn rekening zou moeten nemen.

De film gaat over de fratsen van de laatste 2 maanden van het leven van vijftiger en vrijgezel Astair Dierickx. Er zal gefilmd worden in de Auberge du Pêcheur in Latem, in ziekenhuis Sint-Vincentius in Deinze, op de Markt van Deinze en in Delhaize Deinze en verder ook nog in hoeves in Wannegem-Lede en Waregem. In Deinze zal o.a. een verkeersongeval met een gigantische file van ongeveer 150 auto’s geënsceneerd worden.

De hoofdrol zal gespeeld worden door Marc Thys uit Lovendegem die de rol ook al op de planken heeft gespeeld. Rita Van Caenegem speelde in Deinze de rol van de zus van nonkel Astair en zal dat ook in de film doen. De andere rollen worden vertokt door Lien Focke, Leen Merckx, Marianne De Wulf, Chris Furniers, Anthony Boone en een aantal acteurs die ook in de vorige film te zien waren.

De première is gepland op donderdag 16 oktber 2008 in zaal Rekkelinge in Deinze. Er zijn nu al 68 voorstellingen gepland in de regio Deinze en Waregem.

Videoclub Canteclaer volgend jaar 15 jaar actief

Video_club_canteclaer Videoclub Canteclaer Deinze bestaat volgend jaar 15 jaar en zet zijn deuren wagenwijd open voor (jonge) geïnteresseerden. De videoclub werd gesticht in 1993 door een aantal mensen met belangstelling voor het filmen met video en het monteren ervan. De oorspronkelijke bedoeling was het in-beeld-brengen te verbeteren en de gemaakte beelden te verwerken tot volwaardige films.


De club richt zich vandaag in hoofdzaak tot mensen die iets méér willen dan enkel maar beeldjes opnemen. Wie via de nabewerking iets meer wil maken van zijn oorspronkelijke beelden kan hier heel wat bijleren.


Naast het bespreken van films en filmtechnieken is er ook aandacht voor eventuele technische vragen. Daarnaast zijn er geregeld gastsprekers die nieuwe ontwikkelingen in deze snel evoluerende wereld komen toelichten. Vaak worden uitstappen gemaakt die te maken hebben met filmen en televisie.


Voorzitter Ronny Van De Walle : “Er zijn géén voorwaarden qua materiaal of toestellen om lid te worden van de club. Er is in geen geval sprake van enig opbod aan materiaal ten aanzien van andere clubleden. Er wordt in de eerste plaats aandacht gegeven aan de manier van filmen en monteren, met welk materiaal dan ook.”


De clubavonden hebben plaats elke tweede dinsdagavond van de maand in het Elfdorpencentrum te Deinze. Iedereen kan tot twee avonden komen volgen als ‘aspirant’ alvorens lid te worden. Het lidgeld bedraagt 22,50 € per jaar. Een tweede lid uit hetzelfde gezin betaalt slechts 12,50 €.


Info bij secretaris Paul Van de Wiele, Leiepark 6, 9800 Deinze – tel 09/386 39 88 – e-mail : paulvandewiele@telenet.be

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!