Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse

Ghesquiere_geoffrey Eén van de recente aanwinsten van KMSK Deinze is zondag eindelijk speelgerechtigd.

 

Middenvelder Geoffrey Ghesquière mag dus aantreden in de uitwedstrijd op SK Ronse. Zijn licentie is vandaag binnengekomen bij de club.

 

SK Deinze op United op 15 april

Vorige zaterdag werd de uitwedstrijd van KMSK Deinze op KVSK United Overpelt Lommel uitgesteld wegens de staat van het veld. Die wedstrijd zal betwist worden op 15 april 2009 om 20.30 u.

Schoon Matchke: Van vlees en bloed

Schoon Matchke Eupen Zaterdag, 14 februari. De sfeer is goed, op onze tafel staat een vaas waarin een overdreven groot boeket de woonkamer met frisse geuren en kleuren opvult. Het vrouwtje barst van de prettigste hormonen en ik word overladen met acute affectieaanvallen. Ik krijg dus probleemloos en met de glimlach de toestemming om in de vooravond naar Lommel te rijden om te supporteren. United – SK Deinze.

 

Gewapend met het GPS-dingetje en flink te vroeg begeef ik mij richting Kempen. In de cd-lader plant ik mijn valentijnkadootje, de ‘Favorieten om te zoenen’. Een kleverig schijfje, vol foute muziekjes, maar vandaag een verplichte pijniging. Love is in the air. Ook de GPS-madam moet in de war zijn want ik rij hopeloos verloren op haar lieftallig verzoek. Compleet onvoorzien beland ik te Dessel, het bosrijke Dessel…

 

De sloeber in mij beraamt een lekker plan. Ik vind de slagerij heel vlug. Vangenechten, stel je voor! En de beroemdste beenhouwerij van Vlaanderen is open. Aan de overkant van de straat word ik gadegeslagen door een man met een snor. Ik stap vastberaden naar binnen want achter die smakelijke toog staat Maaike, het aantrekkelijke slagershulpje, mooi te wezen. Ik vraag meteen twee malse koteletjes, de codebestelling voor ondeugende avonturen in het naburige woud. Maaike’s pretogen verraden het dolle ‘gevlinder’ in dat ongetwijfeld strakke buikje van haar. Straks zal ze even de hond Joepie uitlaten om het beest in de natuur zijn ding te laten doen, weet ik. Ik vraag de weg aan den Herman, die mij opwacht en mij haarfijn uitlegt dat het fameuze Prinsenpark in Retie ligt en dat ik van daar uit makkelijk Lommel kan bereiken.

 

Net als André Vangenechten haast ik me naar de dikste boom van Retie, inmiddels een toeristische trekpleister. En ik wacht. Straks komt ze, met opwippend zijden rokje, met Joepie zonder kopcamera en met een tomeloos verlangen. De ijzige koude voel ik niet. Ik luister naar geritsel, stappen, pootjes. De tijd dringt. Aftrap straks te Lommel. Daar komt iemand. Voor mij staat Maurice, de gepensioneerde leraar en natuurgids. Hij wil me graag begeleiden langs de winterse flora van het park. Dat de bonte krokus straks bloeit kan me even niet interesseren.

 

Ik verlaat de geobsedeerde bioloog en haast me Lommelwaarts. Daar vind ik een leeg en verlaten stadion. Afgelast wegens onbespeelbaar. Soms is het leven meedogenloos. Ik ben ook maar een mens… (ra)


KMSK Deinze speelt morgenavond 21 februari thuis tegen AS Eupen, aftrap om 20 u


Roland_pasfoto_3 Roland Aerssens is stadionomroeper voor KMSK Deinze en presentator van het sportprogramma "Dug Out" op Radio Tequila 105.1 FM, dat op vrijdag om 18 u exclusief gewijd is aan KMSK Deinze.

KMSK Deinze zaterdag tegen KAS Eupen

Logo SK Deinze Aanstaande zaterdag geeft KMSK Deinze KAS Eupen partij in het eigen Burgemeester Van de Wielestadion. Eupen is de laatste tijd goed op dreef, het wordt dus (weer) een uiterst belangrijke zespuntenmatch voor SK.

 

Vanaf zaterdag 21 februari zijn de aanwinsten Giovanni Fedorow en Aziz Balogoun speelgerechtigd.


Mohamed Konate en Geoffrey Ghesquière mogen echter nog niet meespelen. Hun buitenlandse overgang is nog niet helemaal afgerond.

 

Trainer Verheyen kan, behalve de gekwetsten, zijn sterkste ploeg opstellen, want er zijn geen geel geschorsten.

Schoon Matchke: De bovenste schuif

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SK Deinze kwam, na de officiële toespraken, als laatste, de afscheidnemende voorzitter Marc Hoste aan het woord. Hoe degelijk hij zich ook maar had voorbereid, hoe kranig de brave man zich ook voordeed, toch slaagde onze erevoorzitter er niet in zijn emotionele speech vol te maken. De passage, waarin hij zijn Liesbet bedankt voor bewezen diensten, was er te veel aan…

 

Ik hield haar in de gaten, zijn vrouwke, terwijl ze daar zat, met natte oogjes, vol aandacht, vol van bewondering, vol van respect, vol van medelijden zelfs voor die pijnlijke woordenstrijd, vol van mooie liefde… voor hare Marc die daar met knikkende knieën en een aanzwellende krop, hard zijn best stond te doen om die onvolprezen wederhelft te betrekken in de hulde. Een straffe madam…

 

Zelf liet Liesbetje zich die avond trouwens gewillig en met genoegen huldigen en bedelven onder complimentjes en bloemen. Ze genoot uitgebreid van de ovaties die haar man kreeg. Meer dan dertig jaar heeft ze zijn voetbalpassie gedeeld. In de schaduw van haar ‘president’ werkte zij vol toewijding mee aan het schitterend parcours van zijn club. Samen met een select kransje medewerksters die haar altijd op handen droegen, wegens dat gouden hartje.

 

Ik vergelijk haar steeds met een uniek gerieflijk kastje, een commodeke met veel laatjes. Laatjes van liefde en behulpzaamheid. Schuifjes met een elk een specifiek etiket. Een heel dierbaar voor haar gezin, eentje met een strik voor haar kleinkinderen, een stevige schuif voor het bedrijf, een privélaatje voor intimi en vrienden, en helemaal bovenaan, een oranje lade met zwart biesje, volgestouwd met clubliefde voor het levenswerk van hare Marc. Elke lade werd ten gepaste tijde opengetrokken, met die ontwapenende glimlach en met de flair van een onvermoeibare ‘First Lady’.

 

Vandaag staat ten huize van de Hostes, op een kostbaar kastje, een bronzen beeld, een voetballer voorstellend. Een geschenk van SK Deinze, voor de erevoorzitter. Het kunstwerk wordt dagelijks afgestoft door Liesbetje, alvorens zij naar het bedrijf bolt, naar de hammen. Het leven gaat verder…

 

(ra)

 

 

KMSK Deinze speelt vanavond thuis tegen Tienen, aftrap om 20 u


Roland_pasfoto_3 Roland Aerssens is stadionomroeper voor KMSK Deinze en presentator van het sportprogramma "Dug Out" op Radio Tequila 105.1 FM, dat op vrijdag om 18 u exclusief gewijd is aan KMSK Deinze.

Versterking voor SK Deinze

Logo SK Deinze K.M.S.K. Deinze heeft zich op de valreep nog versterkt met twee spelers.


De 19-jarige Geoffrey Ghesquière (°06/12/1989) is een middenvelder en trainde al een tijdje mee maar heeft nu getekent.  komt over van de Franse eersteklasser Auxerre en was ook jeugdinternational.


Nog een Fransman, Giovanni Fedorow, is 26 jaar en moet Bob Cousin vervangen. Hij speelt op de linkerflank. Hij speelde in België al bij Doornik, R. Antwerp FC en Oud Heverlee Leuven.


Volgens manager Buyle komt er voor maandag nog een laatste nieuwe speler bij.

VDK Spaarbank blijft hoofdsponsor van KMSK Deinze

Spaarbank VDK heeft zijn contract met eersteklasser KAA Gent verlengd. Maar de bank blijft ook hoofdsponsor van KMSK Deinze. SK kreeg zelfs de toezegging dat een eventuele degradatie naar 3e klasse daar niets zal aan veranderen.


VDK werd hoofdsponsor van SK Deinze toen ze promoveerden naar 2e nationale. Deinze is in die reeks ondertussen aan zijn 16e seizoen bezig en nog altijd met dezelfde hoofdsponsor. SK Deinze blijft dus voorlopig nog even het klein broertje van AA Gent.


VDK sponsort, naast AA Gent en KMSK Deinze, ook nog SC Dikkelvenne in 3e provinciale.

 

2008-2009

KMSK Deinze naar UR Namen op 18 februari

Logo SK Deinze KMSK Deinze speelt een zespuntenwedstrijd tegen UR Namen op woensdagavond 18 februari om 20 u.


Wegens winterse weersomstandigheden werd deze wedstrijd tussen  UR Namen en KMSK Deinze in de Tweede Nationale van de voetbalcompetitie, die had moeten gespeeld worden op 10 januari,  uitgesteld.

 

Voetbalquiz bij KMSK Deinze

KMSK  DEINZE  ORGANISEERT:                           

  VOETBALQUIZ
over nationaal en internationaal voetbal + één reeks “KMSK DEINZE SPECIAL”

Samenstelling : Jean Pierre Buyle


Ook de modale voetballiefhebber zal er plezier aan beleven !!!!

VRIJDAG  27  maart  2009

Start : 20 uur stipt (aanmelden vanaf 19u30)

VIP Ruimte KMSK Deinze

- Ploegen van minimum 2 en maximum 4 quizspelers

- Deelnamekost : 20 euro per groep (de avond zelf te betalen)

- Op voorhand inschrijven bij :

            Jean Pierre Buyle, Sportief Manager KMSK Deinze

            0476/774268     Jean-pierre.buyle@telenet.be

MOOIE NATURAPRIJS VOOR ELKE DEELNEMER

Schoon matchke (ra): Het orakel van Brakel

Veertien dagen geleden kregen wij op Radio Tequila het bezoek van Zijne Excellentie - ook een beetje de Onze – de minister van Staat, de Godfather van de Kamer en net niet de ‘slimste mens ter wereld’, de immer sympathieke Herman De Croo. We vroegen hem zijn ongezouten mening over de precaire toestand van KMSK Deinze…


“Kijk, ge kunt dat een beetje vergelijken met de politiek nie waar. Het kan vriezen, het kan dooien. ‘t Verleden, dat is passé! Ge moet vooruit kijken. Ge zit aan de elft van de rit. Ge ebt veertien punten, let op, den Olsa eeft er ook nog maar zeventien oor, maar ge kunt er nog eenenvijftig verdienen! En daarbij, denk aan de filosofie van die wijze kangoeroe uit Down Onder: met een lege zak spring je rapper dan met een volle zak! Mijn moeder zei ook altijd: ‘De mayonaise lukt of mislukt, met nochtans dezelfde ingrediënten, ze pakt of ze kabbelt. (ernstig) ’t Zou natuurlijk heel jammer zijn. Zestien jaar aan een stuk in tweede nationale, dat is nie niks niewaar? Onze goeie vriend, uwen voorzitter, Marc Hoste, de koning van de gekookte esp, eeft zijn ploeg uit anden moeten geven, eb ik vernomen? Het is nu aan zijn opvolger om niet bij de diepgevrozen pakken te blijven zitten en de koe bij de orens te nemen. En geloof mij, degraderen is nooit plezant! Ik ben ervaringsdeskundige, ik kan het weten… (lacht). Maar ik eb een donkerblauw vermoeden dat 2009 voor SK Deinze een schoon jaar wordt, een jaar van ‘délicieuze’ mayonaise! In april geloof ik, kom ik zeker naar Sparta Petegem. Tegen den Olsa! Ge ziet, ik ben op de oogte van de voetbal hé? Tot ziens en succes met de club!”


Schitterende man. (ra)


KMSK Deinze speelt morgenavond 17 januari thuis tegen KV Oostende, aftrap om 20 u


Volgende week dinsdag 20 januari om 20.00 uur speelt KMSK Deinze op het Burgemeester Van de Wielestadion een oefenwedstrijd tegen eersteklasser K.C.V. Dender.


Roland_pasfoto_3 Roland Aerssens is stadionomroeper voor KMSK Deinze en presentator van het sportprogramma "Dug Out" op Radio Tequila 105.1 FM, dat op vrijdag om 18 u exclusief gewijd is aan KMSK Deinze.

Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!