Home  Regio  deinze  deinze blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Deinze?
Laat het weten aan:
Stefaan, Eddy, Willy of Kurt
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Web International bij SAMWD

Speelplaats De samenzangklassen L1 en L2, de leerlingen piano en het strijkorkest van de SAMWD Deinze brengen op woensdag 18 en vrijdag 20 februari 2009 het concert, 'Web International'. Deze titel sluit zeer goed aan bij het thema van de Dag van het DKO "Grenzeloos".


Vvv.zzz.www.’insecta’, een belangengroep voor insecten, wordt door ‘Web International’, een organisatie van de spinnenkolonie, uitgenodigd voor een bezoek aan hun ‘Web’, zodat iedereen kan kennis maken met de creatieve spinsels van de spinnen. Die uitnodiging is echter een valstrik, opgezet door doctor Arnold Giff, een gevaarlijke dikke kruisspin. Zullen de insecten in de val lopen? Worden zij het slachtoffer van de listen van de spinnen? Worden zij een feestmaal voor de spinnen?


Je komt het te weten tijdens ‘Web International’ in Zaal Post van de Academie in Deinze op woensdag 18 februari 2009 en vrijdag 20 februari 2009, telkens om 19.00 u.


Tickets kosten € 3, maar moeten verplicht afgehaald worden op het secretariaat van de Academie. Er is geen telefonische reservatie.


Info op muziekacademie@deinze.be of www.muziekacademiedeinze.be

Mega Mundo Mars

Mega Mundo (1) (752 x 500)

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze is niet alleen hier in Deinze actief maar heeft ook filialen in Kruishoutem, Zulte, Nazareth en St.-Martens-Latem.

 

De leerlingen Woord en Muziek van het filiaal Kruishoutem gingen vorige zaterdag de straten van Kruishoutem op met de ‘Mega Mundo’ mars voor de kinderrechten in de wereld.

 

De mars, die nauw bij het thema van de Dag van het DKO, “Grenzeloos”, aansloot, diende als opname voor een videoclip onder regie van woordleerkracht Brecht Vanmeirhaeghe.

 

Componist van het prachtige ‘Mega Mundo’ themalied is Joop Verzele, die omstreeks deze tijd de kersverse burgemeester van Kruishoutem wordt. Joop geeft AMV (algemene muzikale vorming) in de Academie: ‘Toen Brecht aan kwam draven met het idee, sprong ik meteen mee op de kar. Wat een kans om het grote hart te tonen van de Kruishoutemse jeugd!’, aldus Joop.

 

Brecht Vanmeirhaeghe, de man achter ‘Mega Mundo’, knikt instemmend: ‘De mars werd alvast een groots straatfeest. Leerlingen van de Kruishoutemse tekenacademie zijn zelfs mee op de kar gesprongen en hebben samen met hun leerkrachten, Maaike Reusens en Pierre Vandermeersch,  prachtige spandoeken en vlaggen gemaakt.’

 

De videoclip gaat in première op het leerlingenconcert ‘Mega Mundo’ op 4 april 2009 om 14u in CC De Mastbloem in Kruishoutem. En wie weet hebben ze met het ‘Mega Mundo’ themalied weldra een hit te pakken! Iedereen is welkom!

 

Info:

SAMWD, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze; tel: 09/381.96.40

Organisator: Brecht Vanmeirhaeghe 0474/29.79.03

Email: muziekacademie@deinze.be of website: www.muziekacademiedeinze.be

Dag van het DKO

Logo academie De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze (SAMWD) biedt morgen zaterdag 14 februari een waaier aan gratis concerten aan.  Dat gebeurt ter gelegenheid van de Dag van het DKO of Deeltijds Kunstonderwijs. Alle activiteiten hebben plaats in de SAMWD in de Kalkhofstraat 25 in Deinze.

 

Het begint al vrij vroeg in de voormiddag met om 9.30 een Saxofoonconcert o.l.v. Yves Bostijn in de balletzaal. Daarna, om 10.30 u, kan je naar zaal Post voor een Harptoer met Annelies Boodts. Net voor de middag, om 11 u, is er in Klaslokaal 4 een Klavecimbelconcert van de verenigde klavecimbelklassen uit de academies van Brugge en Deinze, onder leiding van Jan Devlieger.

 

’s Avonds, om 20 u, heeft er in zaal Post een concert GitarenOrkestDeinze plaats, ter voorbereiding van de geplande concertreis in mei 2009 naar Villeneuve-lez-Avignon in Frankrijk. Dat is een uitwisseling met het ‘Orchestre de Guitares de Provence’.

 

Tussendoor worden de gedichten van de leerlingen Literaire Creatie van lesgever Yves Van Durme voorgesteld, gecombineerd met foto’s van amateurfotograaf Ive Steyaert. Enkele van die gedichten kan je hier nalezen.

 

Alle activiteiten zijn gratis behalve het concert van het GitarenOrkestDeinze waarvoor €3 euro toegang wordt gevraagd.

 

Een knotsgekke en een sentimentele hitparade bij Tequila

Valentine_animated_3 De gekste lijst van Vlaanderen ! Presentatoren Anders & Van Leeuwen van Radio Tequila maken op donderdagavond 19 februari nu eens een hitparade: de Wawadade 27,5. Het is geen hitlijst van 30 platen, maar een beetje gek, zoals de platen die erin staan, van 27 en een halve plaat ! Van Eddy Wally tot de Gibson Brothers..... allemaal ambiance.


Tijdens de uitzending zijn er voor de luisteraars 401 prijzen te winnen, namelijk 400 frikadellen en één hoofdprijs. Die  frikadellen kunnen de winnaars in hun frituur dan gratis verkrijgen. Hoe gekker hoe beter !


Mensen die vinden dat een bepaald nummer zeker in deze lijst moet staan, mogen nog alttijd mailen naar andersenvanleeuwen@radiotequila.be.


De Wawadade 27,5 wordt uitgezonden op donderdag 19 februari tussen 20 en 22 uur in het Muziekcaffee bij Anders & Van Leeuwen, en kondigt nu al carnaval aan.


Op zondag 15 februari gaan de samenstellers van Radio Tequila een totaal ander toer op. Parallel met de Valentijnswandeling loopt er ook op de radio zelf een aangepast programma. Tequila probeert het Valentijnsgevoel van de vorige avond (en nacht ?) nog even te rekken met de Valentijn Top 100. 100 liefdesliedjes van alle slag worden in de juiste volgorde geplaatst en uitgezonden tussen 10 u en 18 u.


Afstemmen voor deze muzieklijsten doe je op FM105.1.


Wie nog wil inschrijven voor de Valentijnswandeling van zondag, kan dat nog doen op www.radiotequila.be of via info@radiotequila.be. Volwassenen betalen slechts 5 euro en kinderen tot 12 jaar 3 euro.


Alle info over de wandeling zelf vind je hier

Lazy Friday MADE in Deinze

Lazy Friday - Mosuse 

 

Samen met de Deinse formatie Soul Dust stond Ronny Mosuse gisterenavond op de planken in zaal Rekkelinge voor de eerste avond van Lazy Friday.

 

Voor Mosuse, die zichzelf begeleidde op de gitaar, was het het voorlaatste optreden van zijn tournee. Voor Cultuurschok was het de eerste van een reeks van vier Lazy Fridays. De volgende aflevering heeft plaats op 6 maart. Dan zijn Hannelore Bedert en Johan Verminnen te gast in Rekkelinge.

 

Lazy Friday - Mosuse (2)  

Ronny Mosuse morgen in Rekkelinge

SoulDust 

 

Morgenavond, 6 februari, gaat in zaal Rekkelinge een nieuwe reeks van Lazy Friday van start. VZW Cultuurschok heeft ook voor deze editie voor een interessante affiche gezorgd.

 

De spits wordt afgebeten door Ronny Mosuse. Samen met Bart Peeters, zijn overleden broer Robert Mosuse en gitarist Danny Lademacher scoorde hij, als lid van de bijna legendarische Radios, hit na hit in de jaren ’90. Maar ook daarna bleef hij actief. Hij is geregeld te gast als BV op het kleine scherm. Ook muzikaal blijft hij bezig. In januari 2008 bracht hij nog de cd "Allemaal Anders" uit, een Nederlandstalig album dat voortspruit uit een indrukwekkende reis naar Congo. Ronny heeft Congelese roots en is, samen met voetballer Vincent Kompany, ambassadeur van SOS Kinderdorpen, dat zo’n dorp bouwt in Kinsjasa.

 

Het voorprogramma wordt verzorgd door de formatie Soul Dust uit Deinze (foto). De groep bestaat sedert 2002 en wisselt jazzy songs af met soulklassiekers van James Brown, Billie Holiday, Shirley Bassey, Erykah Badu of Jill Scott. SoulDust bestaat uit de zangeressen en zusjes Hadiel en Yasmin Holail, gitarist Lieven Huys, saxspeler Stijn Van Hoey, trombonist Jeroen De Neve, trompettist Kenny Van Heuverswijn, bassist, Kurt De Schepper en drummer Jan De Neve.

 

Een voorsmaakje van Soul Dust bewijst dat het daar een echt ‘lazy’ begin van het weekend wordt in Rekkelinge, in de Désiré Delcroixstraat 1a in Deinze. Het begint om 20.30 u.

 

Tickets kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via www.music-at-deinze.be

 

Volgende maand, op 6 maart, zijn Hannelore Bedert en Johan Verminnen te gast op Lazy Friday.

 

Borrel-nootjes in Olsene.

'Sax Obsession’ with Rhythm Section

Zondag 15 februari 2009 – 10.30 u  Ontmoetingscentrum Olsene

Reeds voor de zesde maal organiseren de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de Cultuurdienst van Deinze een reeks aperitiefconcerten onder de naam “Borrel-Nootjes”.

Het concept blijft hetzelfde: een concert op zondagvoormiddag, telkens om 10.30 u., achteraf een lekker drankje  en dit allemaal gratis!

Sinds een aantal jaar gaan de Borrel-Nootjes ook over de grenzen van Deinze naar enkele
buurgemeenten waar de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans een filiaal heeft. Zo waren ze in het verleden al te gast in Zulte-Machelen, Kruishoutem en Nazareth.

Op 15 februari keren de Borrel-Nootjes terug naar Zulte. Op die zondag wordt het publiek verwend met muziek van het ‘Sax Obsession’ with Rhythm Section. Tien muzikanten brengen een concert met swingende muziek van Duke Ellington, Lennie Nieuhaus, e.a.. Op dit concert stelt ‘Sax Obsession’ with Rhythm Section hun nieuwe cd, ‘Sax Obsession play Multisax’, voor (te koop na het concert).

Het concert vindt plaats in het Ontmoetingscentrum in Olsene, gelegen in de Kerkstraat 36 (weg die Olsene met Dentergem verbindt). Het aperitiefje na het concert wordt u aangeboden door het gemeentebestuur van Zulte.

Voorstelling nieuwe cd

‘Sax Obsession play Multisax’ is de titel van de nieuwe schijf van ‘Sax Obsession’ with Rhythm Section. Voor hun 4e dubbel-cd doet het saxofoonkwintet een beroep op 5 gastmuzikanten, waarvan de meesten lesgeven aan muziekacademies en spelen in diverse ensembles.
Het 10-koppige ensemble o.l.v. Yves Bostijn brengt live-muziek uit het klassiek/jazzrepertoire, met o.a. werk van André Jean, Norbert Goddaer, Duke Ellington, etc.
 
Sax Obsession with Rhytm Section

Het saxofoonkwintet ‘Sax Obsession’ bestaat uit musici die aan Vlaamse muziekacademies en muziekconservatoria meerdere bekwaamheidsbewijzen, eerste prijzen en onderscheidingen behaalden.
Hun veelzijdige opleiding (saxofoon, klarinet, piano, altviool, kamermuziek, jazz en schriftuur) weerspiegelt zich in de verscheidenheid van hun repertoire.
De musici spelen in verschillende ensembles en bands en geven als leerkracht hun ervaring door aan jonge mensen en aan de komende generaties geschoolde muzikanten.

Sax Obsession:
Sax Sopraan-Alt: Kim Bostijn
Sax Alt: Dirk De Schoenmaker
Sax Tenor: Yves Bostijn
Sax Bariton: Marcel De Fleyt
Sax Bas : Pol De Wilde

Rhythm Section:
Bass : Freddy Verbeken
Gitaar : Arnold Franke
Piano-Tenor Sax: Jonathan Olstein
Drums: Lieven Roman
Gastmuzikant: Christophe Dekkers (Sax Tenor)

Presentatie: Jolien Praet

Algemene leiding: Yves Bostijn

Volgende Borrel-nootjes zesde seizoen

Zondag 22 maart 2009 10.30 u. – Zaal Rekkelinge  
Geert Amant en muzikanten
  

Informatie:
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, tel. 09/381.96.40, muziekacademie@deinze.be
Cultuurdienst Deinze, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, tel. 09/381.95.10,

Schitterende ' Borrel-nootjes '

DSC04879 
Foto  © Foto Kurt

Deze voormiddag waren er schitterende borrelnootjes te vinden bij de mooie klanken van het duo Tille Van Gastel (fluit) en Frederik Martens (piano).
'Borrelnootjes' krijgt meer en meer bekendheid. Volgende afspraak te Olsene op 15 februari.

Tille Van Gastel (fluit)

De 19-jarige Tille Van Gastel uit Gent (°16/12/1988) begon op haar achtste dwarsfluit te studeren, eerst in Ledeberg, later aan de academie van Deinze. In 2006 vatte ze haar studies fluit aan in het Conservatorium van Brussel.
Ze musiceert bij diverse orkesten, won reeds verschillende prijzen en geeft momenteel les.
Onlangs was ze soliste bij het Collegium Instrumentale Brugense waar ze het concerto in D van W.A. Mozart bracht.

Frederik Martens

Frederik begon zijn muziekstudies op zesjarige leeftijd in de muziekacademie van Drongen. Op vijftienjarige leeftijd zette hij zijn studies verder in het Lemmensinstituut, waar de meestergraad piano behaalde.
Momenteel studeert hij aan het conservatorium van Maastricht en verzorgt hij de pianobegeleiding in de academies van Wetteren en Eeklo.
Samen met het Brussels Youth Orchestra en het orkest Nuova Sinfonia Gandavense was hij solist in concerti van Mozart en Rachmaninov

deFilharmonie was in de Brielpoort

DeFilharmonie 23.01.09

 

Kiwanis Aalter Baekeland organiseerde gisteren een concert in de Brielpoort in Deinze. De 70 muzikanten van deFilharmonie was er te gast met hun dirigent Michaël Schönwandt.

 

Het concert werd georganiseerd in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en de  opbrengst gaat naar DVC Heilig Hart in Bachte-Maria-Leerne en het Huis Ten Bosse120 in Deinze.

 

Foto: ra

Nieuwjaarsconcert in de Brielpoort

Dsc04720

In juli 2005 was het Bevers Harmonieorkest voor het eerst aanwezig op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar het opkwam in eerste divisie.  De uitvoeringen van plicht- en keuzewerk werden door de jury bekroond met een score van 96,33%, goed voor een eerste plaats op 22 orkesten –  waaronder toporkesten uit Spanje, Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië. Het Bevers Harmonieorkest mag zich 4 jaar lang wereldkampioen noemen.

Het was genieten van dit schitterende harmonieorkest met ruim 100 uitvoerders. Daarna in een gezellig
ingerichte bar met een streekbiertje of verschillende fruitjenevers kon men napraten en nu reeds uitkijken naar het achttiende optreden in 2010.

Dsc04718

Foto's: © foto Kurt


Oudere berichten:
> Ghesquière speelt zondag tegen SK Ronse
> Omloop Het Nieuwsblad voor dames
> Vlaams Belang voert actie op de markt van Deinze
> Morgen verkeersveilige dag in Oost-Vlaanderen
> Cursus imker door bieëntelersbond Sint-Ambrosius Deinze
> Vraag over 'Infokrant' na de gemeenteraad
> Shakespeare in Deinze
> LDD Deinze vindt dat de stad geen visie heeft over windenergie
> O.C.M.W.-raad op dinsdag 3 maart 2009
> Verschillende inbraken tijdens het voorbije weekend.
> Succes voor Politiezone Deinze/Zulte.
> Het gebeurde in Deinze
> Biba en Etcetera gaan dicht
> Volgende week is het Week van de Vrijwilliger
> Met vtbKultuur naar de Adriatische Kust
> Winnaars Groot Nederlands Dictee in Deinze
> Kalender Verenigingen
> Domein Brielmeersen helpt de lagere scholen van Deinze met hun schoolfactuur
> Spoorloos verdwenen na ongeval
> Verkeersongevallen met zwakke weggebruikers

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007 | oktober 2007 | september 2007 | augustus 2007 | juli 2007 | juni 2007 | mei 2007 | april 2007

Deinze blogt


  • Eddy Lefevre stond aan de wieg van de vrije radio Tequila en was jarenlang leerkracht aan het Sint-Vincentius- en Vrij Handelsinstituut in Deinze.

    Stefaan De Groote is geboren en getogen Deinzenaar. Hij publiceert over heemkundige onderwerpen en werkt als beleidsmedewerker buitenlandse zaken bij de Vlaamse overheid.

    Willy Tack was lange tijd schepen in Deinze en in zijn jonge jaren stond hij in het doel bij Racing-White en SK Deinze.
    Kurt is geboren en getogen Deinzenaar. Medewerker van Lokale Radio Tequila en medeorganisator van Truck-Fun Deinze. Onder het pseudoniem © foto Kurt maakt hij foto's van alles wat er leeft en beweegt in Deinze.

Zoeken

Nieuws uit deinze

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!